Robottiruohonleikkurien suosikkinimet ovat Robo, Roope ja Rolle

Rakkaalla robottileikkurilla on monta nimeä. Kysyimme, millä nimellä ihmiset nimittävät robottiapulaisiaan ja suomalaiset todella innostuivat vastaamaan. Saimme muutamassa viikossa 1 700 vastausta. Listasimme Top-10 nimeä ja esittelemme muutaman uniikin erikoisuuden.
 

Bosch_Nimikilpailu_voittajat_1920x1080

– Suomalaiset todella ovat ottaneet robottiruohonleikkurit osaksi perhettä. Rakkaalle robottileikkurille annetaan nimi toisin kuin takavuosien koneille, jotka eivät olleet yhtä omatoimisia liikkeissään, sanoo Pasi Kivimaa Boschin markkinoinnista.

Selkeä trendi on kutsumanimen johtaminen robottiruohonleikkuri-sanasta tai samaa alkutavua tai alkukirjainta käyttävät nimet. Kahdeksan nimeä top-10-listalla alkavat r-kirjaimella.

– Suurin osa robottiapurien suosituista kutsumanimistä ovat lyhyitä ja nasevia, sillä niitä käytetään kutsuttaessa robokaveria – vaikka tämä varsin harvoin vastaa kutsuun, kuvailee Pasi Kivimaa.

Listalla olivat muun muassa Robbis, Robocop, Robo-Rolle ja Robotti-Roope.

Nimet ammentavat uutisista ja ajan ilmiöistä

Robo, Roope ja Rolle ovat vuonna 2022 nimettyjen robottiruohonleikkureiden suosituimmat nimet. Robon sai nimekseen 132 ruohonleikkuria. Roopeksi nimettiin 46 rouskuttajaa ja Rolle parturoi ainakin 30 suomalaisen kodin pihaa tänä kesänä. Bosch ja Rakentaja.fi järjestivät robottiruohonleikkureiden nimikyselyn nyt ensimmäistä kertaa.

Suosittuja nimiryhmiä ovat myös roboleikkurin avuliaita ominaisuuksia kuvastavat nimet kuten Ahkera, Helpotuskone, Hovimestari, Jelppari, Pihapiika, Renki, Talkkari tai Anoppi. Kaikissa tapauksessa avulaisuus ei kuitenkaan korostu, vaan leikkurin nimi muistuttaa myös mahdollisista ongelmista. Listalle pääsivät nimittäin myös Källi, Kateissa, Karkuri, Konna ja Raivo.

Leikkurin nopeutta tai hitautta ilmaisevat Kiitäjä, Räikkönen, Rosberg ja Kilpikonna.

Myös robottiruohonleikkurien nimet peilautuvat uutisiin ja tämän hetken tilanteeseen. Useammalla suomalaispihalla vaeltaa tänä kesänä Vladimir tai Mörkö ja ainakin yhdellä myös Maria Ohisalo. Sekä Vegaani että Vihrepiipertäjä pysynevät suosikkiniminä tulevinakin vuosina.

Suomalaisen nimiperinteen mukaisesti moni haluaa nimetä piha-apulaisensa kunnioittaen sen parhaita avuja ja kuvastaen sen ydintehtävää. Silppu, Silppuri, Syöppö, Rousku, Korsi-Keijo, Omatoimi-Onerva ja Arja Huriseva kertovat nimellään, mitä ovat tulleet pihalle tekemään. Pelkästään Ruoho-alkuisia nimiä annettiin yhteensä yli 70.

Vuoden 2022 suosituimmat robottiruohonleikkurien nimet top-10

Robo 132
Roope 46
Rolle 30
Rousku 25
Robbe 19
Late 19
Seppo 18
Rohmu 18
Reiska 17
Ruohis 17

Seppo, Jorma ja Late – suomalaisen ruoholeikkuun luottokaarti

Suomalaisille ruohonleikkuu tai robotiikka on maskuliinista hommaa. Ylivoimaisesti eniten 1 700 nimen joukossa on miehen nimiä tai miehen nimiin viittaavia lempinimiä. Seppo, Jorma, Late ja Uolevi leikkaavat ruohoa kymmenissä suomalaiskodeissa.

Yksilöllisyyden korostuminen on näkynyt ihmisten nimivalinnoissa viimeisen 20 vuoden ajan. Sama ilmiö toistuu ruoholeikkureissa.

– Ainakaan nämä leikkurit eivät mene sekaisin naapurin robottileikkurien kanssa: Kiertokankipaavo, Nurminaattori, Rasvantero ja Pintahiipiä, luettelee Boschin Pasi Kivimaa.

Oma Rolle tai Roope eli Indego M + 700 -robottiruohonleikkuri tyytyväisyystakuulla

Olkoon hänen lempinimensä vaikka Inkku, Intsu tai Inde: tämä robottiapulainen on paitsi tehokas, myös älykäs. Boschin Indego M+ 700 on ihanteellinen ratkaisu nurmikon vaivattomaan leikkaamiseen. Se on varustettu LogiCutilla ja Connected-yhteydellä. Se rouskuttaa ruohosi samaan aikaan, kun lepäät kaikessa rauhassa puutarhassasi.

Keväällä 2022 hankittuun Indegoon valmistaja lupaa tyytyväisyystakuun: Jos et ole tyytyväinen robottiruohonleikkuriin tai sen leikkuujälkeen, voit palauttaa sen ja saat rahasi takaisin – siitäkin huolimatta, että olisit jo ehtinyt nimetä apulaisesi.

Helpon kerta-asennuksen jälkeen Indego on valmis leikkuutyöhön. Älykäs LogiCut-navigointi laskee tehokkaimman leikkuureitin, mikä säästää aikaa ja energiaa. Connected technologyn ja ääniohjauksen avulla voit hallinnoida Indegoa nopeasti ja helposti mistä tahansa paikasta – esimerkiksi terassille sijoitetulta rantatuolilta.

Tutustu paremmin Indego M+ 700 ominaisuuksiin.
 

Indego_leikkaa

Bosch Indego-tyytyväisyystakuu

Jos ostat Indego -robottiruohonleikkurin kampanja-aikana 1.5.-31.7.2022 , voit kaikessa rauhassa kokeilla sitä kotona ostopäivästä 30 päivän ajan.

  • Jos et ole tyytyväinen tuotteeseen tai leikkuujälkeen niin voit palauttaa sen takaisin myymälään ja saat rahasi takaisin.
  • Tyytyväisyystakuukampanja on voimassa hyvin varustetuissa Bosch-jälleenmyyjäliikkeissä. Varmista kampanjan voimassaolo jälleenmyyjältäsi ennen ostopäätöstä.
  • Takuun edellytys on, että tuotetta on käytetty ohjeiden mukaisesti ja että kaikki osat palautetaan.
  • Asennus on yksinkertaista, mutta mikäli haluat asennuspalvelua niin tiedustele mahdollisuutta myymälästä.
  • Asennukseen ja ohjelmointiin liittyvissä kysymyksissä voit soittaa Bosch-asiakaspalveluun 0800-9800.

Robottiruohonleikkurin nimiäänestys järjestettiin huhtikuussa 2022. Kaikkien nimiäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin Boschin tuotepalkintoja. Voittajiin ollaan oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

 
Päivitetty
27.4.2022