Asenna lämmitetty lattia helposti kodin eri huoneisiin
Ovathan Tycroc-levyt sinulle tuttuja?

Kukapa ei rakastaisi lämmitettyä lattiaa paljaiden jalkojen alla, mutta monesti lattialämmityksen asennus voi tuntua ylitsepääsemättömän isolta projektilta ja asia jää hautumaan unelmien tasolle. Mitäpä jos kertoisimme, että lattialämmityksen asennus voi helppoa, nopeaa sekä kustannustehokasta Tycroc-aluslevyjen avulla. Asennus onnistuu jopa yhdessä päivässä, eikä kuivumisajoista tarvitse huolehtia. 

Ratkaisu sopii sekä saneerauskohteisiin että uusiin rakennuksiin.  (Kuva: Shutterstock)Ratkaisu sopii sekä saneerauskohteisiin että uusiin rakennuksiin. (Kuva: Shutterstock)

Lattialämmityksen aluslevy Tycroc UHP on kehitetty lattialämmityksen asennuksen yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tycroc UHP sopii asennettavaksi myös betonirakenteiden päälle, mutta pienen neliömetripainon ansiosta se on erittäin varteenotettava ratkaisu varsinkin puurakenteisiin ja puurakennuksiin.

UHP levy on puristettu polystyreenivaahtolevy (XPS vaahtolevy), joka on uritettu lämmitysputkia tai sähkökaapeleita varten. Polystyreeni estää lämmön leviämisen alaspäin ja levylle liimattu alumiinifolio on lattianpäällysteen alla erinomainen lämmön jakaja. Elementillä aikaansaadaan lisälämmitystä tiloihin, joissa lämpöeristys on riittämätön tai puuttuu kokonaan joten lattialevy soveltuu saneerauskohteisiin erinomaisesti.

Lattialämmityksen aluslevyt voidaan asentaa kaikentyyppisiin kantaviin, tasaisiin sekä lujiin alustoihin. Alustan tulee olla kuiva asennettaessa.

Tycroc UHP:n ydinaineena on umpisoluinen ja vedenkestävä XPS. Suositeltava veden lämpötila vesikiertoisessa lattialämmityksessä on 35‒40 astetta ja sähkökaapelia käytettäessä termostaatti tulisi säätää maksimissaan 28 asteeseen tai sen alle (lattiavalmistajien suositusten mukaisesti).

Lue lisää:
Sertifikaatit
Lue lisää märkätilalevyistä (Tycroc TWP)

Miksi kannattaa valita Tycroc UHP-aluslevyt lattialämmityksen aluslevyiksi?

  • Tycroc UHP aluslevyt ovat kevyitä käsitellä (huomaa ergonomisuus asennuksen aikana), Tycroc-levyt ovat jopa 10 x kevyempiä kuin perinteiset ratkaisut.
  • Aluslevyt ovat äärimmäisen helppoja asentaa ja mikä parasta, lattia on suoraan päällystettävissä. Perinteisesti käytettäviin materiaaleihin verrattuna kyseinen ratkaisu on huomattavasti kevyempi ja sillä on matalampi rakennekorkeus (levyn paksuus 20 mm, 25 mm tai 30 mm).
  • Aluslevyt sopivat asennettavaksi kaikkiin tunnettuihin kantaviin alustoihin.
  • Tycroc UHP:n ansiosta valutyöt jäävät pois, mikä säästää aikaa ja rahaa.
  • Lattialevy reagoi nopeasti lämpötilansäätöön alumiinifolion sekä polystyreenin ansiosta ja siten toivottu käyttölämpötila saavutetaan nopeasti. Alhaisen hukkalämmön ansiosta energian säästö on huomattavaa.
Lataa kuvasto (pdf)

Tycroc UHP levy sopii kaikkien tunnettujen lattiapäällysteiden alle, mm. parketti, puu, keraaminen lattialevy tai luonnonkivi. Tycroc UHP voidaan päällystää betoni-, kipsivalulla (käytettäessä sementtimäisiä tai kipsimäisiä tasoitemassoja on yhteensopivuus tarkistettava lattialaastin valmistajalta) tai erilaisilla kuivalattian valmiselementeillä, muun muassa kipsilevy, sementtikuitulevy tai kipsikartonkilevy.

Parketti-, laminaatti- ja puulattia asennetaan suoraan Tycroc UHP levyjen päälle uivana ja keraaminen lattialevy sekä luonnonkivi liimataan vastaavalla laastilla.

Asennusohjeet

Katso lähin jälleenmyyjäsi

Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät kartalta

Kysyttävää tuotteesta? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle


 
Julkaistu
14.4.2022