• Etusivu
  • Rakentaminen

Pihasauna kruunaa arjen vuoden ympäri

Valitse suosikkisi smartian mallistosta ja nauti löylyistä jo kesällä

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Smartia Oy
Päivitetty 08.03.2024
20224_77738.jpg

Venla 17 pihasaunamökki on kaunis niin sisältä kuin ulkoa.

Kevät antaa nyt odotuttaa itseään ja takatalvi yllätti monet ympäri Suomen vielä huhtikuun alussa. Pääsiäisen aika saa kuitenkin ajatukset lämpimiin ja aurinkoisiin päiviin vieden ajatukset kiireettömään ja rentouttavaan paikkaan, nimittäin saunaan. Sauna on suomalaiselle kuin toinen koti, monet saunovat päivittäin, valtaosa vähintään viikoittain. Liian pieni sauna ei tarjoa nautinnollisia löylyhetkiä, mutta onneksi Smartian valikoimista löytyy sauna jokaiseen makuun. Ja jos ei löydy, se suunnitellaan sinulle tarpeidesi ja toiveidesi mukaan!

Smartialta saat perinteiset pihasaunat, modernit saunamökit, hirsisaunat sekä näyttävät ulkosaunat suoraan pihallesi toimitettuna. Ympärivuotiseen käyttöön soveltuvat saunamökit voit valita erittäin laajasta valikoimasta ja tilata suoraan pihallesi helposti itse pystytettävänä tai valmiiksi tehtynä.

Pihasaunan käyttötarkoitus sekä omat mieltymykset ovat ratkaisevassa asemassa, kun valitset juuri sinun tarpeisiisi sopivaa pihasaunaa. Mallistomme koostuu pääasiassa paikalla pystytettävistä rakennuksista, jotka toimitetaan talopaketin tyyliin pakettitoimituksena.
Smartia

Jos mallistosta ei löydy sopivaa mallia, Smartian asiantuntija suunnittelee sinulle sellaisen. (Huom! Muunneltavien piharakennusten toimistusaika menee syksyyn 2022. Kysy lisää Smartialta.) Verkkokaupasta näet perusmallien hinnat helposti, mutta lopullinen saunamökin hinta määräytyy valintojesi perusteella.

Lataa Saunat ja Piharakennukset -katalogi

Saaga 32 on harjakattoinen, käytännöllinen ja tyylikäs pihasauna

Saaga 32 on Smartian mallistosta yksi vahvimmista suosikeista. Saaga on kaunis ja käytännöllinen saunamökki, joka tarjoaa useille perheille juuri sen, mitä saunamökiltä odotetaan. Saagasta löytyy niin pulpettikattoinen kuin harjakattoinenkin malli. Saagassa on valoisa tupa, johon mahtuu nojatuolien ja pienen pöydän lisäksi vaikka minikeittiö.

Saunamökin etualan iso terassi antaa ilmettä ja suojaa oleskelijoille. Tuvasta erillinen saunaosasto on ominaisuus, jonka moni haluaa.

Jos vakiopohjaratkaisu ei täysin tyydytä, Saaga 32:sta löytyy iso määrä erilaisia pohjavaihtoehtoja. Eri pohjavaihtoehdoissa esimerkiksi kylmä välitila on valjastettu pukuhuoneen, wc:n tai pesuhuoneen käyttöön.

3573_965622828_20224893222.jpg

Joko haistat tuoreen vihdan tuoksun nenässäsi? Mitä vielä mietit – laitetaan sinullekin oma sauna lämpiämään

Smartian valikoimista löydät perinteiset ja modernit hirsisaunat sekä isommat saunamökit. Mallisto koostuu pääasiassa paikalla pystytettävistä rakennuksista, jotka toimitetaan talopaketin tyyliin täydellisenä pakettitoimituksena. Osa saunamökeistä on kuitenkin saatavilla myös täysin valmiiksi tehtyinä ja pintakäsiteltyinä. Saunan saa myös tehtaalla valmiiksi kasattuna, mutta aikataulu pitää tarkistaa saunamyyjältä.

Toimitusaika vaihtelee muutamista päivistä noin kahteen kuukauteen. Lyhimmillään toimitusaika on varastomalleilla, joita Smartia on tehnyt talvella valmiiksi varastoon. Kun haluat muutoksia rakennukseen tai sitä ei löydy heti varastosta, saat tarkan toimitusaika-arvion saunamyyjiltä.

Smartian piharakennusmalleihin pääset tutustumaan myyntinäyttelyissä Vantaalla ja Oulun seudulla Limingassa.

Tutustu pihasaunamallistoon

Lue lisää:
Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen

Hanki pihasauna ja herätä naapurikateus huippuunsa!

Kiinnostaisiko pihasauna tai muu piharakennus? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Smartia Oy
Rakentaminen
rakennukset
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20236_82276.jpg
Paras autotalli kestää sukupolvelta toiselle: nappaa asiantuntijan vinkit toteutukseen
Alkaako tila loppua kesken vanhasta autotallista? Mistä löytyisi lisää säilytystilaa tavaroille? Perheen kaikki harrastevälineetkin pitäisi saada säilöön säiden armoilta. Jos olet aikonut rakentaa autotallin tai -katoksen, niin NYT on oikea aika toteuttaa suunnitelmat, ettei syksyn ja talven tullen iske hätä säilytyspaikoista. Kun suunnitelmissasi on rakentaa autotalli tai autokatos, saat Smartialta juuri sellaisen ratkaisun ja rakennuksen kuin haluat. Lähes kaikki Smartia Oy:n toimittamat mallit ovat asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä.
20223_76675.jpg
Kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa?
Tiedäthän tunteen, kun tilantarve kasvaa, tarvitset säilytystilaa harrastevälineille, erilaisille kulkupeleille ja jonkun nurkkauksen nikkarointia varten ‒ eikä harrastetilakaan olisi pahitteeksi. Valmista ratkaisua ei tunnu löytyvän, joten haluat suunnitella autotallin itse. Onpa kyseessä autotalli, autokatos, halli tai jokin muu piharakennus, pätevät alla esitetyt asiat pääsääntöisesti kaikkeen rakentamiseen. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa piharakennusta?
20224_77711.jpg
Autotallin rakentamisen vaiheet - Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Sanonnassa on enemmän viisautta kuin saattaa uskoakaan. Onpa kyseessä mikä rakennusprojekti tahansa, sen huolellinen suunnittelu selkeyttää, jouduttaa ja helpottaa koko rakennusprojektin läpivientiä. Tähän artikkeliin on koottu pääkohdat, joiden avulla hahmotat rakennusprojektin kokonaisuuden paremmin ja olet huomattavasti valmiimpi toteuttamaan rakennusprojektisi.
20217_71604.jpg
Pihasaunapaketeissa turvallisuuspuutteita - varmista nämä ostaessasi
Moni haaveilee omasta pihasaunasta ja sellaisen saakin helposti ostettua monista verkko- ja rautakaupoista valmiina pakettina. Saunapakettia ostettaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on saanut ilmoituksia valmiina myytävien pihasaunapakettien puutteista, jotka aiheuttavat paloriskin. Riskin aiheuttavat esimerkiksi kiukaan ja savupiipun liian lyhyet suojaetäisyydet, kiukaan ja savupiipun yhteensopimattomuus ja harhaanjohtavat ohjeet saunan sijoittamisesta asuinrakennuksen välittömään läheisyyteen.
20207_65846.jpg
Hevosmuurahainen tuhoaa puurakenteita - pidä varasi!
Suomesta löytyy noin 60 muurahaislajia, joista hyvin harva laji aiheuttaa mitään vahinkoa. Muurahaisia pidetään siis tuholaisina, vaikka oikeastaan ovat tärkeitä petoja. Puutarhassakin niistä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Yksi laji eroaa kuitenkin muista sisätiloihin päästyään – suurin muurahaislajimme hevosmuurahainen.Lähdettäessä torjumaan muurahaisia sisätiloissa, on otettava huomioon vuonna 2022 voimaan tulleet uudet rajoitukset ulkokäyttöön kuluttajille tarkoitetuille hyönteismyrkyille. Muurahaismyrkyt ovat voimakkaita myrkkyjä, jotka tappavat muurahaisten lisäksi muitakin hyönteisiä käsittelyalueelta. Lisäksi monet myrkyt eivät häviä ympäristöstä, vaan leviävät sateen mukana ympäröivään luontoon.
20219_72530.jpg
Takka, kiuas vai molemmat? Huolehdi kuntoon jo ensi kesän mökkeilyä varten
Lämpömittaria tarkastellessa on pakko myöntää, että kesäinen mökkielämä alkaa olla tämän vuoden osalta taakse jäänyttä aikaa. Siirretäänpä katse tulevaan ja miksi ei samalla päätettäisi jatkaa mökkeilyä myös syksyllä sekä talvella. Jos takka on mökin ainoa lämmitysmuoto ja mökillä oleillaan pitkiä aikoja, niin paras vaihtoehto on yleensä varaava takka. Kevyemmät kamiinat ja kiertoilmatakat ovat parhaimmillaan silloin, kun mökki halutaan saada nopeasti lämpimäksi ja halutaan nauttia tulen tunnelmasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton