Maailman ensimmäiset merien muoviroskasta valmistetut sähkökalusteet
– Haamuverkot hyötykäyttöön

Olet varmasti nähnyt videoita somessa verkkoihin jääneistä merieläimistä. Surullista! Joka vuosi kalastusaluksilta katoaa noin 25 000 kalastusverkkoa tai niitä poistetaan käytöstä kulumisen takia. Tästä määrästä syntyy vuosittain noin 164 000 tonnia muovijätettä meriin (World Animal Protection). Kiertotaloudesta kiinnostuneet ottavat varmasti avosylin vastaan esimerkiksi näistä haamuverkoista ja muuten läjitykseen päätyvästä kalaverkkojätteestä tehdyt uusiotuotteet.

sähkölakustesatja merimuovista elco ocean plastic-750x422

Tärkeintä muovisten jätevuorien kanssa painivalla maailmalla on se, että muovijätettä pitää syntyä vähemmän ja se pitää saada uusiokäyttöön. Esittelemme nyt maailman ensimmäiset sähkökalusteet, joissa on hyödynnetty kierrätettyjä kalaverkkoja.

Sähkökalusteita kierrätetyistä kalaverkoista

Schneider Electricin alla toimiva ELKO on jo 76 vuoden ajan toimittanut sähkökalusteita muun muassa Norjaan. Sähkökalusteet on perinteiseen tapaan tehty niin sanotusta neitsytmuovista eli uudesta ja äskettäin valmistetusta muovista. Schneider Electric ottaa kierrätykseen ja maailman muoviongelmaan kantaa lanseeraamalla uuden kierrätetystä meren muoviroskasta tehdyillä asennuskalusteilla. Sarjaan kuluvat niin pistorasiat, kytkimet kuin kehyksetkin.

Sarjan nimi on ELKO Plus >>

– Yhtenä Pohjoismaiden johtavana toimittajana pidämme tärkeänä, että olemme ensimmäinen, joka valmistaa ympäristöystävällisempiä sähkökalusteita. Se on askel, joka toivottavasti johtaa siihen, että alalle tulee lisää vastuullisia tavarantoimittajia, sanoo tuotepäällikkö Eetu Mäkelä Schneider Electriciltä.

Turvalliset sähkökalusteet myös merimuovista

ELKO Plus Ocean Plastic-sarjan asennuskalusteissa on pistorasioiden, kytkinten ja kehysten näkyvät muoviosat tehty vähintään 65 prosenttisesti kierrätetystä merimuovista.

Vaikka kalusteissa on käytetty kierrätettyä merimuovia ei tyylistä, turvallisuudesta tai kestävyydestä ole tarvinnut tinkiä tippaakaan. Esimerkiksi paloturvallisuuden takaamiseksi tuotteisiin on lisätty myös lasikuitua ja muuta kierrätysmuovia kuin pelkästään merimuovia.

– Emme missään nimessä väitä pelastavamme maailmaa tällä lanseerauksella, mutta jostakin on aloitettava. Siksi olemme aloittaneet valikoimalla tuotteita, jotka voidaan korvata kierrätetyllä muovilla tinkimättä paloturvallisuudesta ja muista sähkökomponenttien vaatimuksista, kertoo Mäkelä.

Tyylikkyydestä tinkimättä

Jos omistat jo ELKO Plus -sarjan sähkökalusteita, sopivat ELKO Plus Ocean Plastic -sarjan tuotteet saumattomasti yhteen. Pystyt yhdistämään ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja jo toimivien sähkökalusteidesi kanssa.

Uudet ELKO Plus Ocean Plastic -sarjan sähkökalusteet näyttävät tismalleen samalta kuin vanhat tutut ELKO Plus -sarjan tuotteet. Ocean Plastic -sarjan erotat tyylikkäästä kaiverretusta aalto-symbolista.

ELKO Plus Ocean Plastic-sarja

Tyylikäs aalto-symboli erottaa ELKO Ocean Plastic -sarjan ELKO Plus -sarjasta.Tyylikäs aalto-symboli erottaa ELKO Ocean Plastic -sarjan ELKO Plus -sarjasta.
elco ocean plastic merimuovista valmistettu sähkökalustesarja-4

Skandinaavisen eleettömään henkeen suunnitellut ELKO Plus ja ELKO Plus Ocean Plastic sopivat koteihin ja julkisiintiloihin. Lanseerauksen aluksi on valitut mustat tuotteet ELKO Plus -sarjassa, joita on saatavilla kierrätysmateriaalista valmistettuna.

ELKO Plus Ocean Plastic -sähkökalusteiden pakkauksissakin on ajateltu luontoa ja ympäristöystävällisyyttä. Sarja on pakattu muovittomasti ja liimattomasti.

– Tavoitteemme on valmistaa tulevaisuudessa muitakin tuotteita valikoimaamme meren muoviroskasta. Tällä hetkellä käytetyistä kalaverkoista on mahdollista valmistaa sähkökomponentteja eri väreissä, mutta ei vielä kuitenkaan valkoisena, Mäkelä sanoo.

Huomioi tulevat Asuntomessut Naantalissa 2022

Schneider Electricin asennuskalusteita ja älykotijärjestelmiä nähtävissä ja koettavissa ensi kesän Asuntomessuilla Naantalissa. Seuraa ilmoittelua, sillä tarjolla tulee olemaan upeita kohteita ja näyttävää sisutusta.


Osta sähkökalusteet helposti täältä

SÄHKÖKALUSTEOSTOKSILLE
 

Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla. Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

Schneider Electric


 
Julkaistu
7.4.2022