• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihto, joka toimii automaattisesti tarpeen mukaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 01.03.2024
20224_77629.jpg

Automatisoitu ilmanvaihto lisää arjen huolettomuutta ja pitää sisäilman raikkaana hengittää.

Ilmanvaihdon "kääntely ja vääntely" ei sovi kaikille ja siksi MyVallox-ilmanvaihto sopii kotiin, jossa halutaan keskittyä elämiseen – raikkaassa sisäilmassa. Ilmanvaihdon suunnittelu ja valinta ovat tärkeä osa kodin rakennusprojektia. Valinta vaikuttaa siihen, miten esim. ilmanvaihdon ohjaus joustaa arkielämässä vaihtuvien tarpeiden mukaan. Ja miten paljon ilmanvaihto kuluttaa energiaa.

Ilmanvaihdon automatiikka auttaa arjen keskellä

Monen arki rytmittyy omien ja perheen menojen mukaan. Välillä ollaan kotona ja välillä poissa, joskus pidempiäkin aikoja. Kodin viihtyvyyteen vaikuttaa sisäilman laatu ja siinä toimivalla ilmanvaihdolla on tärkeä rooli. Miten valita sopiva ilmanvaihto, jos siihen ei halua kiinnittää huomioita arjessa?

– Tässä kohtaa kannattaa valita MyVallox-ilmanvaihto. Tuotemallistossamme on koneita eri kokoisiin koteihin, ja niiden kaikkien ohjaus on tehty mahdollisimman helpoksi, kertoo Valloxin tuotepäällikkö Marko Kannisto.

Lue lisää MyVallox-ilmanvaihtojärjestelmästä.

MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennettu automatiikka, joka tunnistaa, kun sisäilman hiilidioksidi- tai kosteuspitoisuus kasvavat, ja se tehostaa ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Näin kodissa on aina raikas sisäilma ja vältytään liiallisen hiilidioksidin aiheuttamalta väsymykseltä ja päänsäryltä. Samalla ilmanvaihto huolehtii, ettei normaalista elämisestä aiheutuva ylimääräinen kosteus jää muhimaan rakenteisiin.

– MyVallox-koneisiin on saatavilla myös VOC-anturi, joka tunnistaa sisäilmasta VOC-yhdisteitä. Niitä haihtuu sisäilmaan mm. rakennusmateriaaleista, pesuaineista, kemikaaleista, maaleista ja huonekaluista. Näille epäpuhtauksille altistumista voidaan vähentää automaattisesti tehostuvalla ilmanvaihdolla, Kannisto kuvailee.

Tarpeen mukainen ilmanvaihto tarkoittaa myös sitä, että ilmanvaihto on isommalla teholla silloin, kun ollaan kotona ja pienemmällä, kun koti on tyhjillään. Tällä on iso merkitys energiansäästöä ajatellen

– Koska MyVallox-ilmanvaihtokoneiden lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on erittäin hyvä ja koneet itsessään kuluttavat vähän sähköä, ei terveellinen ja asumismukavuutta lisäävä sisäilma ole kustannuksista kiinni.

Milloin kannattaa pyytää ammattilainen apuun?

Ilmanvaihtokone, kuten kaikki talotekniikka, kaipaa säännöllistä huoltoa toimiakseen hyvin. Suodattimien vaihto ja lämmöntalteenottokennon säännöllinen puhdistus pidentävät koneen käyttöikää ja mahdollistavat niiden toiminnan tarkoituksenmukaisesti. Niistä ei siis kannata tinkiä.

– Suodattimet on helppo vaihtaa ja moni tekee sen itse. Samoin lämmöntalteenottokennon puhdistuksen voi tehdä itse ja siihen löytyy opastusta muun muassa meidän YouTube-kanavaltamme sekä WebHelpistä, jossa on kaikkien MyVallox-koneiden ohjeet.

Näin huollat MyVallox-koneesi

Huoltotoimenpiteissä on tärkeä tietää, mitä tekee. Osaavaan iv-alan ammattilaiseen kannattaa turvautua, jos esimerkiksi epäilee, että kodin ilmamäärissä on jotain "häikkää", kuten liiallinen alipaine.

Ammattilainen tekee tällöin ilmamäärien mittaukset ja etsii syyn ongelmaan. Asetuksia ei pidä mennä muuttamaan, jos et tiedä mitä tekee, sillä yksi asia voi aiheuttaa isojakin muutoksia koko järjestelmään. Ammattilaisen kautta hoituu myös ilmanvaihtokoneen kuluvien osien vaihtaminen.

– Valloxin karttapalvelusta löytyy iv-huollon ammattilaisia, jotka kannattaa kutsua apuun tällaisissa tapauksissa.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20178_50033.jpg
Helposti asennettava savupiipun läpivienti
VILPE®-tuoteperheestä löydät helpon ja edullisen vaihtoehdon sekä tehdasvalmisteisten pyöreiden metallisten savupiippujen että neliskulmaisten harkkosavupiippujen vientiin katon läpi. Kustannussäästöä syntyy siitä, että kalliita pellityksiä ei tarvita ja kaikki läpiviennit voi asentaa nopeasti tee-se-itse -periaatteella.Katso esite täältä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton