Säästä helposti luontoa ja rahaa lämmitysjärjestelmän valinnalla

Suomen kylmien sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset ovat suuri kulu asumisessa, ja samalla lämmitys on myös suurin asumisen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä. Arjessa helppo ekoteko onkin pienentää lämmityksen hiilijalanjälkeä lämpöpumpulla – ja samalla säästää rahaa. Varmistat lämpimän kodin talveksi, kun saat ilmaista energiaa omasta maasta tai ilmasta.

Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää kuluja ja tarjoaa lämpöä vuoden kylmimpinäkin päivinä. Lämpöpumpulla vähennät lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia ja ympäristökuormitusta jopa 80 prosenttia. Arjen vihreiden sankaritekojen ei siis tarvitse olla vaikeita – valitsemalla helppokäyttöisen lämpöpumpun liityt Arjen Vihreiden Supersankareiden joukkoon! 

Arjen supersankarin on helppo löhöillä ja nauttia ekologisesta lämmityksestä.Arjen supersankarin on helppo löhöillä ja nauttia ekologisesta lämmityksestä.

Ympäristöystävällinen koko kodin lämmitysjärjestelmä

Uuden lämmitysjärjestelmän hankintaa kannattaa miettiä tarkoin. Varsinkin kun energiakustannusten hinnat nousevat koko ajan, uuden lämmitysjärjestelmän valinta on enemmän kuin paikallaan. Pitkäikäisyytensä ja taloudellisuutensa ansiosta lämpöpumppu on erinomainen valinta.

Lämpöpumppu ottaa lämmitykseen käytettävän energian uusiutuvista lähteistä, eli maasta tai ilmasta. Lämmitysenergia lämpöpumpulla on siis isolta osin puhdasta ja päästötöntä, ja sähkösopimuksen valinnalla omaa hiilijalanjälkeä voi pienentää entisestään. Maasta tai ilmasta saatu energia on ilmaista sekä omavaraista.

Vuonna 2012 energiatehokkuusvaatimukset tiukentuivat. Lainsäädännöllä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta, uusiutuvan energian käyttöä ja pienentämään hiilijalanjälkeä. EU-maat ovat yhdessä sitoutuneet vähentämään fossiilisten polttoaineiden määrää energiantuotannossa. Valtio tarjoaakin erilaisia tukia uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille. Tarjolla on esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.

Kaikki uudisrakentajat ja laajempaa muutoslupaa hakevat rakentajat joutuvat jättämään oman kuntansa rakennusvalvontaan energiaselvityksen rakennuslupaa haettaessa. Tämä kannustaa valitsemaan energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen lämmitysjärjestelmän. Yhä useamman talon rakentajan lämmitysratkaisuksi valikoituu maa- tai ilma-vesilämpö juuri tämän vuoksi. 

Tutustu vaihtoehtoihin ja
pyydä tarjous

Muista kotitalous­vähennys

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen määrää nostettiin öljylämmityksestä luopujille. Vaihtaessa ekologisempaan energiamuotoon saat työn arvosta 60 % korvausta eli maksimissaan 3 500 euroa. Esimerkiksi vaihdettaessa öljylämmityksen tilalle maalämpöpumpun, pariskunta voi saada jopa 7 000 euroa kotitalousvähennystä.


Toimintavarma lämmitysjärjestelmä ammattitaitoisella asennuksella

Lämpöpumpun toimintavarmuus ja helppokäyttöisyys varmistetaan hankkimalla laite ammattitaitoiselta asennusliikkeeltä. Varsinkin nyt, kun lämpöpumppujen kysyntä on kasvanut kannattaa varmistua asennusliikkeen ammattitaidosta.

Ammattitaitoisen asennuksen takaamiseksi Bosch on perustanut Lämpömestari-ketjun. Lämpömestarit ovat Boschin kouluttamia LVI-alan asiantuntijoita. Bosch luottaa heidän ammattitaitoonsa ja laadukkaisiin lämpöpumppuihin, joten heidän myymilleen ja asentamilleen lämpöpumpuille myönnetään erikoispitkä 6 vuoden takuu ja osalle tuotteista myös 10 vuoden kompressoritakuu. Voit lukea lisää Lämpömestareista tästä tai etsiä lähimmän Lämpömestarisi!

Lämpömestari arjen vihreä supersankari

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
12.8.2022