WTF – oikean liiman valinta onkin helppoa

Lista irvistää betoniseinästä. Ryntäät kiireessä rautakauppaan hakemaan kunnollista liimaa. Tarjolla on hyllymetreittäin mikä mihinkin sopivaa liimaa ja massaa. On elastista, heti pitävää, vain tietyille materiaaleille soveltuvaa, sitä sille ja tätä tuolle. Eikä tietenkään sitä, jota olet jo tottunut käyttämään. Mitä tässä nyt pitäisi ostaa? WTF! Ja juurikin niin! WTF® eli Worlds Toughest Fix tuoteperheestä löydät helposti oikean liiman ja markkinoiden parhaan tartunnan.

Tältäkö sinusta tuntuu liimahyllyn edessä? Tutustu Rakennuskemian uuteen ja helppoon WTF-sarjaan.Tältäkö sinusta tuntuu liimahyllyn edessä? Tutustu Rakennuskemian uuteen ja helppoon WTF-sarjaan.

WTF® on Rakennuskemian täysin uusi liima- ja tiivistysmassasarja

WTF®-sarjan valmistuksessa ei kompromisseja sallittu. Sarjan korkea laatu on saavutettu pitkäjänteisellä tutkimus- ja tuotekehitystyöllä yhdessä johtavien alan pioneerien kanssa.

Sarjan yhtenä pääteemana oli helposti valittava kokonaisuus. WTF®-sarjasta löytyy tuote sen mukaan, millaista voimaa, nopeutta ja elastisuutta tarvitaan kulloiseenkin kohteeseen. WTF®-sarja on värikoodattu valinnan ja muistamisen helpottamiseksi. Seuraat vain asteikkoa vahvimmasta elastisimpaan.

WTF®: mikä liima ja helppous!

Rakennuskemian Mikko Ikonen kertoo, että Rakennuskemialla lähdettiin etsimään ratkaisuja tyypillisimpiin liimaus- ja tiivistysongelmiin.
– Haimme koostumuksissa jopa vuosien etumatkaa kilpailijoiden tuotteisiin, kertoo Ikonen. WTF®-sarjan ajatuksena on valmistaa teknisesti parhaat tuotteet eri käyttökohteisiin. Tämän vuoksi koko liima- ja tiivistysmassavalikoima mietittiin aivan uusiksi.

Markkinoilla olevien polymeeri ja hybridimassoja käytetään rakennuksilla hyvin paljon. Runsaasta valikoimasta erilaisia tuotteita löytyy myös huomattavia eroja käyttöominaisuuksissa. Yhden hyöty on elastisuus, kun taas toisesta löytyy vahva alkutartunta. Kaikkea et välttämättä saa samasta tuubista.

– Ja epäonnistumisten takana on yleensä väärän tuotteen valinta kyseiseen käyttötarkoitukseen, Ikonen huomauttaa. Tähän haasteeseen WTF®-sarja vastaa.

Kaikki WTF-sarjan tuotteet yhdellä silmäyksellä.Kaikki WTF-sarjan tuotteet yhdellä silmäyksellä.

WTF® aakkoset

  • X tarkoittaa Extreme Tack – äärimmäinen alkutartunta välittömästi, painavimpien materiaalien kiinnitykset.
  • O tarkoittaa Offensive Flex – vahva tartunta nopeasti, kaikkiin liimaustöihin.
  • E tarkoittaa Express Flex – supernopea liimaus ja tiivistys, jopa 4 kertaa nopeampi.
  • T tarkoittaa True Grab – asennusliima 0 sekunnin tartunnalla, vesiohenteinen.
  • I tarkoittaa Invisible Flex – näkymättömiin asennuksiin, joustava, liimaa ja tiivistää.
  • Y tarkoittaa Yes! Flex – maailman monipuolisin joustava liima- ja tiivistysmassa, yksi tuote kaikkiin töihin.
  • S tarkoittaa Serious Flex – maksimaalinen tiivistys ja saumaus, ääntä eristävä, erittäin joustava.

Kaikki muut tuotteet paitsi WTF T True Grab ovat CE-hyväksyttyjä ja soveltuvat myös tiivistykseen.


WTF® joustaa ilman silikonia

Silikonin saatavuudessa on ollut haasteita maailmalla, eikä nykyistä maailmantilannetta katsottaessa tilanne ole todennäköisesti muuttumassa parempaan. Silikonin hinta on myös jatkanut nousuaan.

WTF®-sarja ratkaisu tilanteeseen on Y Yes! Flex liima- ja tiivistysmassa. Se soveltuu lähes kaikkeen, jopa lasituksiin ja on ihanteellinen valinta muun muassa katolle. Y Yes! Flex on testattu bakteerikasvustoja vastaan ja soveltuu LVI- sekä kylpyhuonekäyttöön.

WTF Y Yes! Flex toimii ja tarttuu vaikeilla pinnoilla jopa ilman pohjustetta niin sisällä kuin ulkona.

WTF® ei hajota liimapuristinta

Vahvojen ja hyvän alkutartunnan omaavien liimamassojen ongelmana on niiden paksu koostumus. Massa vaatii puristimelta erityistä kestävyyttä ja liimaajalta kunnon hauista ja puristusvoimaa. Pitkään työskenneltäessä liimaus alkaa käydä rasittavaksi. Ongelmia tulee myös listoja kiinnitettäessä, kun massa ei levity kunnolla ja saumat saattavat jäädä nauramaan rakentajan surkeaa työjälkeä.

Rakennuskemian Ikonen kertoo, että WTF®-sarjan uuden sukupolven tuotteissa puristusvoimaa tarvitaan parhaimmillaan vain kuudesosa siitä, mihin ennen on totuttu. Tuotteiden alkutartuntavoima ei kuitenkaan ole kärsinyt. Vertailun vuoksi WTF X Extreme Tack on todettu laboratorio-olosuhteissa noin 5–10 prosenttia alkutartunnaltaan vahvemmaksi kuin testien perusteella benchmark tuotteeksi löydetty aiempi ”maailman vahvimman alkutartunnan” liima. Lisäksi kun ottaa mukaan liiman tärkeimmän ominaisuuden, eli adheesion eri materiaaleille, erot WTF:n tuotteiden eduksi kasvavat entisestään.

– Uskon, että näissä tuotteissa puhutaan vuosien, jopa kymmenen vuoden etumatkasta teknisten ominaisuuksien osalta joihinkin markkinoilla oleviin tuotteisiin verrattuna, Ikonen puntaroi.

WTF:n jäniskevennyksenä liimalaulu

Vaikka et WTF® tuotteita käyttäisikään, niin tsekkaa Pasi ja Anssi - Bambina (WTF) video niin sujuu raksahommat hymyssä suin.

Mistä löydät WTF-tuotteita nyt?

Kuka näitä myy ja koska?

Katso lista


Seuraa WTF-touhuja myös Instassa @wtf_works.


 
Julkaistu
14.3.2022