Takkatrendeissä huokuvat selkeät linjat ja modernit materiaalit
Tässä kolme suosituinta trendiä vuodelle 2022

Vuonna 2021 takkatrendeissä korostuivat jo selvästi nykyaikaiset modernit vivahteet. Tänä vuonna kodin, lämmöntuotannon ja erityisesti ekologisuuden merkitys ovat nousseet entisestään suunnittelijoiden ja valmistajien prioriteeteissä kärkisijoille. 

Vuolukivikuori sopii C300-sarjalle, antaen takalle ylellisen ilmeen ja samalla se varastoi lämpöä ja pitää lämmön yllä pitkään tulen sammuttua. Kuvassa: Contura 320TVuolukivikuori sopii C300-sarjalle, antaen takalle ylellisen ilmeen ja samalla se varastoi lämpöä ja pitää lämmön yllä pitkään tulen sammuttua. Kuvassa: Contura 320T

3 kansainvälisesti nousevaa takkatrendiä vuonna 2022 ovat ekologinen sähkötakka, minimalismi sekä materiaalien monipuolisuus.

1. Ekologinen sähkötakka

Sähkötakat ovat olleet markkinoilla jo tovin, mutta niiden suosio ottaa uutta tuulta alleen seuraavina vuosina. Osakseen ihmiset ovat ihastuneet niiden aitoon tunnelmaa, helppouteen sekä käyttömukavuuteen. Takka on monelle kodin sydän, ja sähkötakka yllättää sen mukavuuksilla ilman, että täytyy hankkia puita tai polttoainetta sytyttämiseen. Toinen trendiä ajava voima on EU:n asettamat säädökset parantamaan takkojen ekologisuutta.

Tiesithän, että sähkötakka ei tarvitse savuhormia, eikä erillistä rakennuslupaa. Kuvassa: Ruby Fires Ambiance -sähkötakka. Tämä takka on saatavissa myös biotakkana.Tiesithän, että sähkötakka ei tarvitse savuhormia, eikä erillistä rakennuslupaa. Kuvassa: Ruby Fires Ambiance -sähkötakka. Tämä takka on saatavissa myös biotakkana.

2. Kauneus on yksinkertaisuudessa

Minimalismi on esiintynyt sisustusmaailman nyansseissa, ja samoin takkamaailma osallistuu tähän, kun minimalismi on vuoden 2022 johtava suuntaus. Yksinkertaiset linjat ja puhdas muotoilu tekevät takasta elegantin ja ajattoman, ja takan tärkein elämysarvo eli takkatulen tanssi ei jää varjoon. Minimalistisia piirteitä tullaan näkemään sekä muotoilussa että värimaailmoissa.

Tämä upea moderni vapaasti seisova biotakka sopii moneen tilaan. Kuvassa: GlammFire URBAN EVOPLUS.Tämä upea moderni vapaasti seisova biotakka sopii moneen tilaan. Kuvassa: GlammFire URBAN EVOPLUS.

Kaunis ja selkeälinjainen takka sopii tilaan kuin tilaan sekä se elää myös muun sisustuksen kanssa pitkään. Minimalistinen ja ekologisuus ovatkin sisustuksen kruununjalokivet.

Tutustu valikoimaan

3. Materiaalien monipuolisuus

Takkojen materiaaleja on monenmoinen liuta, ja suomalaisissa kodeissa tiili ja perinteinen kivi ovatkin perinteisiä ja suosittuja valintoja. Uuden vuosikymmen mukana tulevat myös uudenlaiset materiaalit muotiin, joilla takan merkitys sisustuksessa nousee uudelle tasolle. Materiaaleilla, kuten marmori, metalli tai luonnonkivi, saa takasta raikkaan sekä oikean kodin katseenvangitsijan. Myös ympärilasinen takka toimii upeana keskipisteenä muun sisustuksen ohessa. Takka nähdään monesti hyvinkin perinteisenä sisustuselementtinä, mutta yllättävillä sekä mielenkiintoisilla materiaaleilla voidaan harmonisesti yhdistää perinteistä ja modernia upeaksi kokonaisuudeksi.

Kuvassa: tilavalla palotilalla ja suurilla sivulaseilla varustettu Contura i60. Tämän takkasydämen ympärille voit rakentaa haluamasi kauniin ulkokuoren.Kuvassa: tilavalla palotilalla ja suurilla sivulaseilla varustettu Contura i60. Tämän takkasydämen ympärille voit rakentaa haluamasi kauniin ulkokuoren.

Suomen Sisustustakka Oy:n valikoima sisältää Euroopan huippuvalmistajia, joilta ei tyyliä tai taitoa puutu. 

Kiinnostuitko? Onko takan osto edessä?
​​​​​​​Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija on sinuun yhteydessä.


 
Päivitetty
17.10.2022