Miten päästä keittiöremontissa alkuun?

Monella voi tulla mieleen keittiössä ruokaa tehdessä ja ruokaillessa, että nykyinen keittiö ei vastaa omia tarpeita tai keittiö kaipaisi muuten vain uutta ilmettä. Miten siis päästä alkuun keittiöremontissa, etenkin kun huomioitavia asioita on paljon?

Tässä artikkelissa käymme läpi mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ja miten saada keittiöremontti alulle – tai onhan se jo alussa, kun on alettu miettimään ylipäätään remonttia!

shutterstock_754600957 x

Alkuun voi auttaa ajatusten, kysymysten ja asioiden kirjaaminen ylös, kun keittiöremonttia lähtee suunnittelemaan. Kirjattuihin muistiinpanoihin voi palata myöhemmin, muokata tai täydentää tarvittaessa.

Ensiksi on varmasti syytä miettiä miten ajoittaa keittiöremontti. Keittiö on joka kodin välttämättömyys, jota ilman on vaikea olla – jokainen tarvitsee ruokaa muodossa tai toisessa. Keittiön remontointi tarkoittaa käytännössä myös sitä, että keittiötä ei pysty käyttämään remontin aikana. Ilman keittiötä eläminen voi tuottaa monessa perheessä tuottaa suuria hankaluuksia. Miten järjestää jokapäiväinen ruokailu remontin aikana?

Jos keittiössä on tarkoitus uusia kaikki, voi vaihtoehtoina olla mahdollisuuksien mukaan vaikkapa väliaikainen asuminen muualla kuten hotellissa, sukulaisten/tuttavien/ystävien luona, vuokra-asunnossa tai mökillä.

Keittiöremontin sisältö – mitä uuteen keittiöön?

Keittiöremontin ajoitukseen liittyy myös remontin kesto. Kestoon taas vaikuttaa remontin sisältö eli kuinka paljon keittiötä uudistetaan tai remontoidaan. Muun muassa seuraavia ajatuksia voi tulla mieleen keittiöremonttia suunniteltaessa:
 

 • Mitoitus: Kuka ottaa mitat uutta keittiötä varten, vastaako esimerkiksi myyjä mittojen otosta?
 • Laskutasojen riittävyys: Miten varmistaa tarpeeksi tilaa laskutasoille ja mikä on ylipäätään tarpeeksi?
 • Työskentelypisteiden sijoitus: Onko merkitystä vaikka vesipisteen tai lieden paikalla – entä vaikuttaako lainsäädäntö näihin sijoituksiin?
 • Yläkaappien sopiva korkeustaso: Mikä on sopiva korkeus meidän perheellemme, jotta yllämme helposti yläkaappeihin?
 • Alakaappien tavaroiden saavutettavuus: Miten suunnitella alakaapit niin, että löytää helposti tarvitsemansa?
 • Kaappien ovien kiinnitystavat: Miten valita sellaiset kaapin ovet, jotka eivät herätä koko taloa ja naapurustoa kiinni kolahtaessaan?
 • Kierrätyksen järjestäminen ja sijoittaminen: miten järjestää tarpeeksi ja toimivasti kierrätysastioita keittiöön? Entä sijoitus?

Sisältöä mietittäessä materiaalien valinnan lopullisuus voi aiheuttaa myös harmaita hiuksia:
 

 • Materiaalien kestävyys: Kuinka kestäviä valittavat materiaalit ovat meidän käytössämme?
 • Materiaalien valinta: Kuinka osaan päättää mieleiset kaikista materiaaleista, väreistä, mekanismeista, vetimistä ynnä muusta?
 • Ulkonäkö: Miltä keittiö kokonaisuudessaan näyttää materiaalivalintojen jälkeen?

shutterstock_1920523625 x

Keittiöremontin toteutus– miten uusi keittiö asennetaan?

Kun remontin sisältö on kutakuinkin selvä, täytyy selvittää muun muassa keittiöremontin toteutusta:

 • Hinta: Mitä keittiöremontti maksaa – tuhansia vai kymmeniä tuhansia? Sisältyykö suunnitelma keittiön hintaan?
 • Toimitus: Saanko koko paketin saman katon alta kuten rungot, ovet, tasot, välitilat, vetimet, hanat, valot ja laitteet?
 • Kesto: Kun kaikki valinnat on lukittu, mitä remontti tulee kestämään kokonaisuudessaan?
 • Takuu: Onko uudelle keittiölle takuuta?
 • Asennus: Onko asennus pakko valita toimittajalta vai voiko itse asentaa? Entä mitä asennus erikseen maksaa?
Pitkänsillankatu-7 neliö

Monta kysymystä liittyy keittiöremonttiin, mutta et ole asiassa yksin! Keittiösuunnittelun ja toteuttamisen ammattilainen auttaa toteuttamaan unelmien keittiön.

Kun itselle on selvittänyt tarpeet ja toiveet, voi olla aika käydä kysymässä ammattilaisen apua ja näkökulmaa oman päätöksenteon tueksi. Tukenasi ja apunasi keittiöremontin joka vaiheessa toimii esimerkiksi Charmia-keittiöiden asiantuntijat.

Haluatko varata etätapaamisen tai suunnittelukäynnin myymälään?

Charmia-keittiöiden asiantuntijat löydät lähellä sinua.

Voit varata halutessasi myös etätapaamisen.


Kalustetukku on nyt Charmia!

Charmian tarina alkoi Loimaan teollisuuskylästä vuonna 1993 Kalustetukkuna, kun alkoi valmistus laadukkaille kalusteoville suomalaisten keittiöiden tyyliä kohentamaan.

Charmia-brändi nousi mukaan vuonna 2014, kun oma mallisto nimettiin Charmiaksi. Nyt Charmia-brändin vahvistuttua otettiin se käyttöön myös myymälöiden nimenä.

Palvelut ja tuotteet löydät edelleen tutuista paikallisista myymälöistä. Vain nimi muuttui. Tervetuloa toteuttamaan keittiöunelmianne!


 
Päivitetty
30.8.2022