• Etusivu
  • Talo

Ratkaisu katemateriaalin alustaksi erityisesti loiville katoille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 24.01.2023
28_P_154281_1.jpg

Vuoden 2013 loppuvuodesta Finnfoam lanseerasi markkinoille lattioihin, seiniin sekä kattoihin soveltuvan uudenlaisen EPS-eristeen. Uusi teknologia mahdollisti paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen, jolloin lopputuloksena oli parempi eristyskyky kevyempiä levyjä käyttäen.

Nyt on tullut aika esitellä uutuus kyseiseen tuoteperheeseen.

Loivien kattojen lämmöneriste

FF-EPS 60S SILENT on suunniteltu erityisesti käytettäväksi loivilla katoilla. Käyttömahdollisuutta ei ole kuitenkaan rajattu ainoastaan kattoon, vaan levy soveltuu myös seiniin. Asennusta sekä käyttöä helpottaa kompaktin kokoisen levyn joka sivulle toteutettu lukkopontti, joka varmistaa tiiviin eristyksen sekä rakenteen ilman kylmäsiltoja ja vain yhdellä levykerroksella.

Kuten muissakin FF-EPS -levyissä, myös tässä harmaan FF-EPS:n raaka-aine sisältää grafiittia. Tämän ansiosta levyn lämmönjohtavuus on perinteistä valkoista EPS:ää tehokkaampi. Ja koska katolle ei tarvitse nostaa useita eriste- ja rakennekerroksia, vähenee katoille nostettavat kuutiomäärät sekä asennustyöhön kuluva aika. Vaadittu U-arvo 0,09 saavutetaan nimittäin yhdellä 320 mm paksulla levyllä.

Eristelevyt kooltaan helposti käsiteltäviä

Yhden levyn koko on 600 x 1200 mm. Levyn paksuus vaihtelee tarpeen mukaan 100 – 400 mm välillä. FF-EPS 60S SILENT levyn toiselle puolelle on lisäksi asennettu 15 – 20 mm vahva SILENT-erikoispinnoite, joka on sekä ääneneristävyydeltään että paloteknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen. Pinnoitteen ansiosta levy soveltuu suoraan katemateriaalin alustaksi. Mitä tuo SILENT-pinnoite sitten on? Kyseessä on kevyt ja lähes palamaton Light Concrete Foam -massa, jonka ansiosta katemateriaali saa tukevan sekä painumattoman alustan. Pinnoitteen alapuolella on levyyn ajettuna 10 mm syvä ristikkouritus, jonka tehtävänä on huolehtia loivien kattojen tuulettumisesta.

Info

Info

Tietoja FF-EPS 60S SILENT -levystä

  • Levyn koko 600 x 1200 mm; paksuus vaihtelee 100 – 400 mm välillä.
  • Levyt sisältävät palonsuoja-ainetta, joiden ansiosta ne kuuluvat paloluokkaan E
  • Levyille tehty BROOF(t2)-testit PVC- kuin bitumikatteiden kanssa
  • Pinnoitteen alapuolella 10 mm syvä ristikkouritus, joka toimii tuuletuskanavistona
  • Lämmönjohtavuus λDeclared 0,031 W/mK
Finnfoam Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.
20154_42998.jpg
Levy, joka toimii rakennuslevynä ja vedeneristeenä?
Mikä ihmeen Tulppa? Tulppa on Finnfoamin kehittämä märkätiloihin suunniteltu levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Levy koostuu umpisoluisesta, vesitiiviistä ja homehtumattomasta Finnfoam-eristelevystä sekä lujasta erikoissementtilaastista tehdystä pintakerroksesta. Ei enää vedeneristeen sivelyä ja kuivumisaikojen odottelua – voit laatoittaa suoraan märkätilalevyn päälle jo samana päivänä.Nopea asennus, varma toimivuus sekä soveltuvuus monenlaisessa märkätilarakentamisessa ovat Tulppa-järjestelmän vahvuuksia, jotka ovat herättäneet kiinnostusta ja kiitosta.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton