Ratkaisu katemateriaalin alustaksi erityisesti loiville katoille

Vuoden 2013 loppuvuodesta Finnfoam lanseerasi markkinoille lattioihin, seiniin sekä kattoihin soveltuvan uudenlaisen EPS-eristeen. Uusi teknologia mahdollisti paremman lämmöneristyskyvyn suhteessa tiheyteen, jolloin lopputuloksena oli parempi eristyskyky kevyempiä levyjä käyttäen.

Nyt on tullut aika esitellä uutuus kyseiseen tuoteperheeseen.

Loivien kattojen lämmöneriste

FF-EPS 60S SILENT on suunniteltu erityisesti käytettäväksi loivilla katoilla. Käyttömahdollisuutta ei ole kuitenkaan rajattu ainoastaan kattoon, vaan levy soveltuu myös seiniin. Asennusta sekä käyttöä helpottaa kompaktin kokoisen levyn joka sivulle toteutettu lukkopontti, joka varmistaa tiiviin eristyksen sekä rakenteen ilman kylmäsiltoja ja vain yhdellä levykerroksella.

Kuten muissakin FF-EPS -levyissä, myös tässä harmaan FF-EPS:n raaka-aine sisältää grafiittia. Tämän ansiosta levyn lämmönjohtavuus on perinteistä valkoista EPS:ää tehokkaampi. Ja koska katolle ei tarvitse nostaa useita eriste- ja rakennekerroksia, vähenee katoille nostettavat kuutiomäärät sekä asennustyöhön kuluva aika. Vaadittu U-arvo 0,09 saavutetaan nimittäin yhdellä 320 mm paksulla levyllä.

Eristelevyt kooltaan helposti käsiteltäviä

Yhden levyn koko on 600 x 1200 mm. Levyn paksuus vaihtelee tarpeen mukaan 100 – 400 mm välillä. FF-EPS 60S SILENT levyn toiselle puolelle on lisäksi asennettu 15 – 20 mm vahva SILENT-erikoispinnoite, joka on sekä ääneneristävyydeltään että paloteknisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen. Pinnoitteen ansiosta levy soveltuu suoraan katemateriaalin alustaksi. Mitä tuo SILENT-pinnoite sitten on? Kyseessä on kevyt ja lähes palamaton Light Concrete Foam -massa, jonka ansiosta katemateriaali saa tukevan sekä painumattoman alustan. Pinnoitteen alapuolella on levyyn ajettuna 10 mm syvä ristikkouritus, jonka tehtävänä on huolehtia loivien kattojen tuulettumisesta.

Tietoja FF-EPS 60S SILENT -levystä

  • Levyn koko 600 x 1200 mm; paksuus vaihtelee 100 – 400 mm välillä.
  • Levyt sisältävät palonsuoja-ainetta, joiden ansiosta ne kuuluvat paloluokkaan E
  • Levyille tehty BROOF(t2)-testit PVC- kuin bitumikatteiden kanssa
  • Pinnoitteen alapuolella 10 mm syvä ristikkouritus, joka toimii tuuletuskanavistona
  • Lämmönjohtavuus λDeclared 0,031 W/mK

 
Päivitetty
21.2.2022