Kaipaatko saunaan ja kylpytilaan uutta ilmettä?

Saunan ja kylpytilan uudistus on monelle unelmoitu uudistuksen kohde. Ajan myötä pinnat ovat voineet osoittaa rapistumisen merkkejä ja kiuaskaan ei enää lämpene kunnolla.

Uudistuksen myötä tiloihin halutaan ekologisia, pitkäaikaisia ja luonnontuntuisia materiaaleja – ja nämä toiveet Tulikiven tuotevalikoima täyttää erinomaisesti. Tulikiven modernit kiukaat yhdistettynä luonnonkiveen luovat saunaan ja kylpytiloihin yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä nostaen samalla asunnon arvoa.

Kestävillä valinnoilla voidaan vaikuttaa lisäksi ekologiseen jalanjälkeen.

Tulikiven kiukailla saat pehmeät ja miellyttävät löylyt.Tulikiven kiukailla saat pehmeät ja miellyttävät löylyt.

Saunan katseenvangitsijana kiuas

Sähkökiukaissa on monia eri vaihtoehtoja pintamateriaaleiksi harmonisesta vuolukivestä vaaleaan valukivipintaan. Vuolukivi on erinomainen materiaali kiukaaseen, koska se antaa kostean ja tasaisen pehmeän löylyn. Lisäksi kiukaan vuolukivipinta kuivattaa saunan kätevästi löylyjen jälkeen.

Tulikiven kiukaiden etuna on vuolukiven lisäksi niiden koko. Kiukaat sopivat pieneenkin saunaan siron muotoilunsa sekä pienten suojaetäisyyksien ansiosta. Tulikiven sähkökiukaat ovat turvallisia myös lapsiperheen käytössä, koska niiden ulkopintaan voi koskettaa polttamatta itseään. Alhaisen pintalämpötilan ansiosta laudetilaa saa lisää huomaamattaan, kun lauteet voi rakentaa lähes kiinni kiukaan pintaverhoiluun ilman suojakaiteita.

Miellyttävien löylyjen syntymiseen vaikuttaa kiukaissa oleva suuri kivimäärä, jonka ansiosta löylyistä tulee pehmeät. Kiukaissa voidaan käyttää perinteisiä lohkopintaisia oliviinidiabaasikiviä, joiden päälle voi halutessaan laittaa pintakiviksi valkoisia ja pyöristettyjä Deco White -koristekiuaskiviä.

Tulikiven kiukaiden etuna edellä mainittujen lisäksi ovat laadukkaat materiaalit, moderni sekä ajaton muotokieli joka sopii sisustukseen vielä vuosienkin kuluttua ja kotimaisuus. Tulikiven kiukaat valmistetaan Suomessa vastuullisesti käsityönä. Ja tiesitkö, Tulikiven kiukailla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

Muistathan että:
Oikean kokoisen kiukaan valinta on ensimmäinen askeleesi suunnittelussa ja parhaan saunanautinnon saavuttamisessa. Liian pieni tai liian suuri lisää sähkökulutusta. Annathan Tulikiven asiantuntijan auttaa oikean kokoisen kiukaan valinnassa, jos olet epävarma.

Katso lähin studio
Tutustu Tulikiven kiuasmallistoon
Lataa kiuaskuvasto

Tulikiven kiukaista löytyy niin ellipsiä, pyöreää, neliötä kuin myös suorakaiteenkin muotoista vaihtoehtoa.Tulikiven kiukaista löytyy niin ellipsiä, pyöreää, neliötä kuin myös suorakaiteenkin muotoista vaihtoehtoa.

Luonnonkauneutta lattia- ja seinäpintoihin

Luonnonkivi on pitkäikäinen ja luontoystävällinen materiaali – onhan se peräisin luonnosta itsestään. Kiven yksi tärkeä ominaisuus on sen monikäyttöisyys. Kivilajista riippuen se taipuu moneen muotoon ja siksi se on erinomainen valinta kylpy- ja saunatilaan. Kivipintaisessa kylpytilassa elämä on helppoa, kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Lisäksi kivimateriaalien kanssa ei tarvitse pelätä pintojen rikkoutumista ja naarmuuntumista.

Tässä muutama vinkki kivien valintaan:

Luonnonkivi on pitkäikäinen ja luontoystävällinen materiaali – onhan se peräisin luonnosta itsestään. Kiven yksi tärkeä ominaisuus on sen monikäyttöisyys. Kivilajista riippuen se taipuu moneen muotoon ja siksi se on erinomainen valinta kylpy- ja saunatilaan. Kivipintaisessa kylpytilassa elämä on helppoa, kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Lisäksi kivimateriaalien kanssa ei tarvitse pelätä pintojen rikkoutumista ja naarmuuntumista.

Useiden kivilajien joukosta on mahdollista löytää erilaisiin tiloihin ja sisustuksiin sopiva kivilaji:

  • Kosteissa tiloissa kotimainen vuolukivi näyttää parhaimmat puolensa, sillä vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas. Lisäksi se varaa hyvin lämpöä ja sopii hyvin yksiin lattialämmön kanssa.
  • Mannermaista tyyliä sauna- ja kylpytiloihin hakeville löytyy laaja marmorien, kalkkikivien ja travertiinien valikoima.
  • Jokainen kivi on yksilöllinen ja ainutlaatuinen luonnontuote. Saman kivilajin sisälläkin löytyy runsaasti erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja.
  • Kiven pintakäsittelyn valinnalla voidaan vaikuttaa värin syvyyteen ja kuvioiden erottuvuuteen kivipinnassa.
Yhdistämällä vuolukivikiukaan vuolukiviseen taustaseinään saa kokonaisuudesta yhtenäisen.Yhdistämällä vuolukivikiukaan vuolukiviseen taustaseinään saa kokonaisuudesta yhtenäisen.

Vaikka luonnonkiviä voi yhdistellä toisiinsa melkeinpä rajattomasti, niin kiviä valitessa on hyvä kuitenkin muistaa:

  • Saman paksuisten kivien asentaminen on helpompaa kuin erivahvuisten.
  • Pienissä pinnoissa kannattaa käyttää enintään kahta kivilaatua rauhallisen tunnelman säilyttämiseksi.
  • Ladontakuvioita vaihtamalla voi tehdä persoonallisia ratkaisuja.
  • Saumaväri vaikuttaa olennaisesti laatoituksen lopputulokseen - saumavärin avulla saa aikaan joko yhtenäiseltä näyttävän pinnan tai vaihtoehtoisesti voimakkaasti ruudutetun väripinnan.


Katso lähin studio
Tutustu Tulikiven sisustuskivimallistoon
Lataa sisustuskuvasto

Kuinka toimin?

Kun mietit Tulikiven kiukaan tai luonnonkiven hankintaa, niin ota yhteys lähimpään Tulikiven myyjään. Hänen kanssaan voit neuvotella parhaasta ratkaisusta. Hän auttaa sopivan kiukaan ja kiven valinnassa sekä tekee sinulle kokonaistarjouksen toiveittesi mukaan.

Katso lähin studio
Tai pyydä suoraan tarjous suosikistasi


Voit myös ottaa yhteyttä tällä lomakkeella:


 
Päivitetty
18.2.2022