• Etusivu
  • Talo

Uusi sauna ja kylpyhuone – nauti spamaisesta tunnelmasta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 28.10.2022
202210_76986.jpg

Tulikiven kiukailla saat pehmeät ja miellyttävät löylyt. Tulikiven kiuasratkaisun ansiosta Varpu ja Sami Hintsasen pieni saunatila pääsi tehokkaaseen käyttöön.

Saunan ja kylpytilan uudistus on monelle unelmoitu uudistuksen kohde. Ajan myötä pinnat ovat voineet osoittaa rapistumisen merkkejä ja kiuaskaan ei enää lämpene kunnolla.

Uudistuksen myötä tiloihin halutaan ekologisia, pitkäaikaisia ja luonnontuntuisia materiaaleja – ja nämä toiveet Tulikiven tuotevalikoima täyttää erinomaisesti. Tulikiven modernit kiukaat yhdistettynä luonnonkiveen luovat saunaan ja kylpytiloihin yksilöllisyyttä ja käytännöllisyyttä nostaen samalla asunnon arvoa.

Kestävillä valinnoilla voidaan vaikuttaa lisäksi ekologiseen jalanjälkeen.

Saunan katseenvangitsijana kiuas

Sähkökiukaissa on monia eri vaihtoehtoja pintamateriaaleiksi harmonisesta vuolukivestä vaaleaan valukivipintaan. Vuolukivi on erinomainen materiaali kiukaaseen, koska se antaa kostean ja tasaisen pehmeän löylyn. Lisäksi kiukaan vuolukivipinta kuivattaa saunan kätevästi löylyjen jälkeen.

Tulikiven kiukaiden etuna on vuolukiven lisäksi niiden koko. Kiukaat sopivat pieneenkin saunaan siron muotoilunsa sekä pienten suojaetäisyyksien ansiosta. Tulikiven sähkökiukaat ovat turvallisia myös lapsiperheen käytössä, koska niiden ulkopintaan voi koskettaa polttamatta itseään. Alhaisen pintalämpötilan ansiosta laudetilaa saa lisää huomaamattaan, kun lauteet voi rakentaa lähes kiinni kiukaan pintaverhoiluun ilman suojakaiteita.

Miellyttävien löylyjen syntymiseen vaikuttaa kiukaissa oleva suuri kivimäärä, jonka ansiosta löylyistä tulee pehmeät. Kiukaissa voidaan käyttää perinteisiä lohkopintaisia oliviinidiabaasikiviä, joiden päälle voi halutessaan laittaa pintakiviksi valkoisia ja pyöristettyjä Deco White -koristekiuaskiviä.

Kiuasratkaisuja myös pieneen saunaan

Aina saunaa ei ole mahdollista toteuttaa suuressa mittakaavassa. Pienikokoinen sauna ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia, vaan myös siellä voi saada pehmeät ja rentouttavat löylyt, kunhan valitsee materiaalit ajatuksella. Tätä mieltä ovat myös Varpu ja Sami Hintsanen, jotka löysivät vastavalmistuneeseen kotiinsa kiukaan Tulikiven mallistosta.

Hintsasten kodissa puuta ja kiveä on käytetty koko kodissa, Myös tunnelmallinen sauna on tummaksi käsiteltyä puuta. Tumman puun pariksi on valittu Tulikiven Naava-kiuas, jonka materiaalina on kotimainen, Pohjois-Karjalasta peräisin oleva vuolukivi. Vesikäsittelyn avulla kiukaan pinta on saatu tummaksi sekä miellyttävän pehmeän tuntuiseksi. Näin myös kiuas sujahtaa luontevasti osaksi saunan tummaa sävymaailmaa.

Kompaktiin saunaan tämä kiuas on erinomainen ratkaisu, sillä Naava-kiukaan pintalämpötila pysyy alhaisena myös kiukaan ollessa kuuma, joten se on hyvä vaihtoehto lapsiperheenkin kotiin. Lisäksi alhainen pintalämpötila mahdollistaa myös kiukaan sijoittamisen kuten Hintsasten tapauksessa, ikkunan alle säästäen tilaa kunnon lauteille.

Kotimaisuus valttina

Tulikiven kiukaiden etuna edellä mainittujen lisäksi ovat laadukkaat materiaalit, moderni sekä ajaton muotokieli, joka sopii sisustukseen vielä vuosienkin kuluttua ja kotimaisuus. Tulikiven kiukaat valmistetaan Suomessa vastuullisesti käsityönä. Ja tiesitkö, Tulikiven kiukailla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.
Kiukaat valmistetaan Tulikiven Heinäveden tehtaalla, missä tehdään myös keraamiset takat. Sekä takat, että kiukaat on tarkoin harkittu luontoa ja kotimaisuutta kunnioittaen. Takkojen materiaalista jopa 80% on kierrätysmateriaalia.

Muistathan että:
Oikean kokoisen kiukaan valinta on ensimmäinen askeleesi suunnittelussa ja parhaan saunanautinnon saavuttamisessa. Liian pieni tai liian suuri lisää sähkökulutusta. Annathan Tulikiven asiantuntijan auttaa oikean kokoisen kiukaan valinnassa, jos olet epävarma. Näin vältyt turhalta sähkön kulutukselta.

Katso lähin studio
Tutustu Tulikiven kiuasmallistoon
Lataa kiuaskuvasto

Tulikiven kiukaista löytyy niin ellipsiä, pyöreää, neliötä kuin myös suorakaiteenkin muotoista vaihtoehtoa. Kuvassa Tulikivi Riite.
Tulikiven kiukaista löytyy niin ellipsiä, pyöreää, neliötä kuin myös suorakaiteenkin muotoista vaihtoehtoa. Kuvassa Tulikivi Riite.

Luonnonkauneutta lattia- ja seinäpintoihin

Luonnonkivi on pitkäikäinen ja luontoystävällinen materiaali – onhan se peräisin luonnosta itsestään. Kiven yksi tärkeä ominaisuus on sen monikäyttöisyys. Kivilajista riippuen se taipuu moneen muotoon ja siksi se on erinomainen valinta kylpy- ja saunatilaan. Kivipintaisessa kylpytilassa elämä on helppoa, kivimateriaalien säästäessä siivousaikaa. Lisäksi kivimateriaalien kanssa ei tarvitse pelätä pintojen rikkoutumista ja naarmuuntumista.

Useiden kivilajien joukosta on mahdollista löytää erilaisiin tiloihin ja sisustuksiin sopiva kivilaji:

  • Kosteissa tiloissa kotimainen vuolukivi näyttää parhaimmat puolensa, sillä vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas. Lisäksi se varaa hyvin lämpöä ja sopii hyvin yksiin lattialämmön kanssa.
  • Mannermaista tyyliä sauna- ja kylpytiloihin hakeville löytyy laaja marmorien, kalkkikivien ja travertiinien valikoima.
  • Jokainen kivi on yksilöllinen ja ainutlaatuinen luonnontuote. Saman kivilajin sisälläkin löytyy runsaasti erilaisia väri- ja kuviovaihtoehtoja.
  • Kiven pintakäsittelyn valinnalla voidaan vaikuttaa värin syvyyteen ja kuvioiden erottuvuuteen kivipinnassa.
Eri luonnonkiviä on mahdollista yhdistää keskenään lähes rajattomasti, kunhan muistaa muutaman seikan.
Eri luonnonkiviä on mahdollista yhdistää keskenään lähes rajattomasti, kunhan muistaa muutaman seikan.

Vaikka luonnonkiviä voi yhdistellä toisiinsa melkeinpä rajattomasti, niin kiviä valitessa on hyvä kuitenkin muistaa:

  • Saman paksuisten kivien asentaminen on helpompaa kuin erivahvuisten.
  • Pienissä pinnoissa kannattaa käyttää enintään kahta kivilaatua rauhallisen tunnelman säilyttämiseksi.
  • Ladontakuvioita vaihtamalla voi tehdä persoonallisia ratkaisuja.
  • Saumaväri vaikuttaa olennaisesti laatoituksen lopputulokseen – saumavärin avulla saa aikaan joko yhtenäiseltä näyttävän pinnan tai vaihtoehtoisesti voimakkaasti ruudutetun väripinnan.

Katso lähin studio
Tutustu Tulikiven sisustuskivimallistoon
Lataa sisustuskuvasto

Info

Info

Kuinka toimin?

Kun mietit Tulikiven kiukaan tai luonnonkiven hankintaa, niin ota yhteys lähimpään Tulikiven myyjään. Hänen kanssaan voit neuvotella parhaasta ratkaisusta. Hän auttaa sopivan kiukaan ja kiven valinnassa sekä tekee sinulle kokonaistarjouksen toiveittesi mukaan.

Katso lähin studio
Tai pyydä suoraan tarjous suosikistasi

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
kylpyhuone
lattiat
sisätilat
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20232_80786.jpg
Tyylikkäät ledit
LedStoren valikoima on kasvanut tumman sävyisiin koteihin ja muihin tiloihin istuvilla valaisimilla. Valikoimaan kuuluu mustia kattovalaisimia, kiskovalaisin, seinävalaisimia, sekä upotettavia spotti- eli alasvaloja ulkokäyttöön ja sisälle. Muutamien mustarunkoisten valaisimien yksityiskohtina tai kehyksen värinä on messinkiä tai mattakultaa. Mustat valaisimet tuovat yksilöllisyyttä ja ryhtiä sisustukseen.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
201812_55762.jpg
Ammattilaisen vinkit led-valaistukseen
Valaistussuunnittelu on tärkeä osa kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain kävelemällä sisään (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton