Sisusta kotisi vuoden 2022 sävyin

Kotiemme sisustus muuttuu, jos ei vuosittain, niin ainakin aika ajoin. Joka vuodelle valitaan perinteisesti ne suosikkisävyt, joita sinä vuonna pulpahtelee esille niin sisustuslehtien sivuilla kuin sisustusohjelmienkin yhteydessä. Vuonna 2022 sisustamisen sävyt haetaan luonnosta. Maanläheiset värit kuten harmaat sekä beiget säilyttävät suosiotaan vihreän sekä poltetun oranssin pilkahtaessa lisämausteena.

Ihanan pehmeää tunnelmaa kotiin tuovat murretut ja maanläheiset sävyt.Ihanan pehmeää tunnelmaa kotiin tuovat murretut ja maanläheiset sävyt.

Murretut sävyt tuovat kotiin pehmeyttä

Tehovärejä on sisustuksessa helppo nostaa esille käyttäen mattoja ja tekstiilejä, sisustusesineitä sekä tauluja – unohtamatta tietenkään nyt vallalla olevaa käsityöbuumia ja sen myötä kotiin ilmestyneitä käsitöitä. Rauhallinen värimaailma antaa mahdollisuuden yhdistää jo olemassa olevaa huonekalua uuteen.

Murrettujen sävyjen etuna on, että ne soveltuvat hyvin moneen sisustukseen ja hyvin monenlaiselle sisustajalle. Värien joukosta löytyvät niin lämpöiset kuin myös viileämmätkin värisävyt. Hempeät sävyt toimivat rauhallisena taustana antaen tilaa voimakkaammille elementeille sekä sävyille. Lisäksi eri värisävyjä yhdistelemällä saa kesytettyä räiskyvän värin tai sytytettyä hillityn sävyn ennalta arvaamattomaan loistoonsa. Uulan kuultavat sekä peittävät sisämaalit ovat sävytettävissä omien suosikkivärien mukaisesti, joten päästä sisustusintosi valloilleen rohkeasti.

Pidätpä sitten lämpimistä tai viileistä väreistä, täältä löydät taatusti mieleisesi

Vuonna 2022 kodin sisustuksen sävyt ovat pehmeitä.Vuonna 2022 kodin sisustuksen sävyt ovat pehmeitä.

Miten valita oikea maali?

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, sanoo vanha sanontakin. Tämä pätee erityisen hyvin sisä- ja ulkomaalauksen kohdalla. Hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla helpotat oman työsi sujuvuutta.

Lähtökohtaisesti ensimmäistä kertaa pintaa maalatessasi sinulla on mahdollisuus valita, haluatko saada kuultavaa vai peittävää maalipintaa. Maaleja on olemassa sekä liuotin- että vesiohenteisia sekä useampaa eri kiiltoastetta. Lisäksi maalien keskinäinen eroavaisuus tulee esiin myös sen kulutuskestävyydessä; öljypohjaiset ja kiiltävät maalit kestävät enemmän kulutusta kuin himmeät maalipinnat. Saatat myös tarvita pohjamaalin parantamaan pintamaalin tartuntaa.

Vinkki: Asuinmukavuuden kannalta on mieleistä maalata hajuttomalla ja vesiohenteisella maalilla, etenkin silloin jos tilassa asutaan maalausprojektin aikana.

Laske siis, montako neliötä olet maalaamassa. Huomioi laskelmissasi se, että onko maalattava pinta niin sanotusti neitseellinen, jolloin maalia kuluu enemmän sen imeytyessä alustaansa, tarvitsetko mahdollisesti pohjamaalia. Vanhaakin pintaa maalatessa maalin menekkiin vaikuttaa, minkälainen alusta on pinnaltaan – karhea pinta vaatii enemmän maalia verrattuna sileään pintaan. Tutustu minkälaisella työvälineellä kyseistä maalia on parasta levittää – minkälainen tela tai sivellin toimii parhaiten käsillä olevassa maalausprojektissa.

Jos maalaat aikaisemmin käsiteltyä pintaa, muista tehdä tarvittavat pohjatyöt, alusta tarvitsee mahdollisesti hiontaa tai ainakin maalipesun jolloin vanhassa maalipinnassa oleva mahdollinen epäpuhtaus saadaan pois heikentämästä tartuntaa.

Tutustu tarkemmin sisustusmaaleihin

Vesiohenteisia sekä hajuttomia sisämaaleja

Uulan Into Sisustusmaalit sekä Ilona Kuultomaalit ovat nopeasti kuivuvia sekä vesiohenteisia sisämaaleja. Nämä liuotinvapaat ja hengittävät maalit ovat miellyttäviä käyttää ja tasoittuvat kauniisti itsellään, joten pelkoa siveltimenvetojen jäämisestä näkyviin ei ole. Käyttäjäystävällisyyttä lisää myös tuotteen hajuttomuus jo maalattaessa.

Maalaa aina kerralla koko seinä tai pinta ilman taukoja.Maalaa aina kerralla koko seinä tai pinta ilman taukoja.

Työvälineiden puhdistuksessa riittää vesiohenteisissa maaleissa puhdas vesi. Pesu kannattaa tehdä mahdollisimman pian varsinaisen maalauksen jälkeen, jotta maali ei ehdi kuivahtaa. Hyvä vinkki, mikäli maalaustyö jatkuu seuraavana päivänä, on laittaa työvälineet ilmatiiviiseen muovipussiin.
Liuotinohenteisia maaleja käytettäessä pesu kannattaa tehdä käyttäen Uulan Yleisohennetta ja viimeistellä pesu käyttäen saippuaa ja vettä. Huolimatta, että Uulan maalit ovat ekologisia, tulee myös niiden kanssa toimia asianmukaisesti. Mikäli maalia jää, vie ne vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.

Muistilista:

  • Kun valitset sävyä, tee se tilassa jonne se on tulossa. Valaistus sekä luonnonvalo ja tila itsessään kokonaisuutena muuttavat sävyä, joten jos haluat olla varma valitsemasi sävyn todellisuudesta sekä sopivuudesta, tee vaikka pieni koemaalaus.
  • Laske maalin menekki, huomioi alusta ja kohde mitä maalaat. Maalia kannattaa varata aina riittävästi, jotta sävy pysyy samana. Näin sävyeroja ei pääse syntymään kahdesta eri maalierästä johtuen.
  • Tarvitseeko seinäpinta paikkausta? Kittaa, anna kuivua ja hio tasaiseksi, muista puhdistaa pinta pölystä.
  • Tutustu millä työvälineellä maalaus kannattaa tehdä, iso vai pieni sivellin. Tarvitsetko lisäksi telaa tai rajaajaa?
  • Suojaa ympäristö ja itsesi mahdollisilta roiskeilta. Hanki siis suojapaperia, maalarinteippiä sekä vaatteet joissa pienet roiskeet eivät haittaa.
  • Tee mahdollinen hionta tai pesu riittävän ajoissa ennen maalaamiseen ryhtymistä, muista puhdistaa epäpuhtaudet, kuten rasva ja hiontapöly huolella. Pinnan tulee olla puhdas sekä kuiva ennen työn aloitusta.
  • Varaa työhön riittävästi aikaa. Pyri siihen, että maalaat aina kerralla koko pinnan tai seinän ilman taukoja – näin vältytään turhilta rajoilta sekä jäljiltä keskellä seinää.
  • Pese työvälineet huolellisesti ja asianmukaisesti.
Löydä lähin jälleenmyyjäsi täältä!

Kiinnostuitko, heräsikö kysyttävää?


 
Julkaistu
21.2.2022