• Etusivu
  • Sisustus

Sisusta kotisi vuoden 2022 sävyin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Uula Color Oy
Julkaistu 17.02.2022
20222_76965.jpg

Ihanan pehmeää tunnelmaa kotiin tuovat murretut ja maanläheiset sävyt.

Kotiemme sisustus muuttuu, jos ei vuosittain, niin ainakin aika ajoin. Joka vuodelle valitaan perinteisesti ne suosikkisävyt, joita sinä vuonna pulpahtelee esille niin sisustuslehtien sivuilla kuin sisustusohjelmienkin yhteydessä. Vuonna 2022 sisustamisen sävyt haetaan luonnosta. Maanläheiset värit kuten harmaat sekä beiget säilyttävät suosiotaan vihreän sekä poltetun oranssin pilkahtaessa lisämausteena.

Murretut sävyt tuovat kotiin pehmeyttä

Tehovärejä on sisustuksessa helppo nostaa esille käyttäen mattoja ja tekstiilejä, sisustusesineitä sekä tauluja – unohtamatta tietenkään nyt vallalla olevaa käsityöbuumia ja sen myötä kotiin ilmestyneitä käsitöitä. Rauhallinen värimaailma antaa mahdollisuuden yhdistää jo olemassa olevaa huonekalua uuteen.

Murrettujen sävyjen etuna on, että ne soveltuvat hyvin moneen sisustukseen ja hyvin monenlaiselle sisustajalle. Värien joukosta löytyvät niin lämpöiset kuin myös viileämmätkin värisävyt. Hempeät sävyt toimivat rauhallisena taustana antaen tilaa voimakkaammille elementeille sekä sävyille. Lisäksi eri värisävyjä yhdistelemällä saa kesytettyä räiskyvän värin tai sytytettyä hillityn sävyn ennalta arvaamattomaan loistoonsa. Uulan kuultavat sekä peittävät sisämaalit ovat sävytettävissä omien suosikkivärien mukaisesti, joten päästä sisustusintosi valloilleen rohkeasti.

Pidätpä sitten lämpimistä tai viileistä väreistä, täältä löydät taatusti mieleisesi

Vuonna 2022 kodin sisustuksen sävyt ovat pehmeitä.
Vuonna 2022 kodin sisustuksen sävyt ovat pehmeitä.

Miten valita oikea maali?

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty, sanoo vanha sanontakin. Tämä pätee erityisen hyvin sisä- ja ulkomaalauksen kohdalla. Hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla helpotat oman työsi sujuvuutta.

Lähtökohtaisesti ensimmäistä kertaa pintaa maalatessasi sinulla on mahdollisuus valita, haluatko saada kuultavaa vai peittävää maalipintaa. Maaleja on olemassa sekä liuotin- että vesiohenteisia sekä useampaa eri kiiltoastetta. Lisäksi maalien keskinäinen eroavaisuus tulee esiin myös sen kulutuskestävyydessä; öljypohjaiset ja kiiltävät maalit kestävät enemmän kulutusta kuin himmeät maalipinnat. Saatat myös tarvita pohjamaalin parantamaan pintamaalin tartuntaa.

Vinkki: Asuinmukavuuden kannalta on mieleistä maalata hajuttomalla ja vesiohenteisella maalilla, etenkin silloin jos tilassa asutaan maalausprojektin aikana.

Laske siis, montako neliötä olet maalaamassa. Huomioi laskelmissasi se, että onko maalattava pinta niin sanotusti neitseellinen, jolloin maalia kuluu enemmän sen imeytyessä alustaansa, tarvitsetko mahdollisesti pohjamaalia. Vanhaakin pintaa maalatessa maalin menekkiin vaikuttaa, minkälainen alusta on pinnaltaan – karhea pinta vaatii enemmän maalia verrattuna sileään pintaan. Tutustu minkälaisella työvälineellä kyseistä maalia on parasta levittää – minkälainen tela tai sivellin toimii parhaiten käsillä olevassa maalausprojektissa.

Jos maalaat aikaisemmin käsiteltyä pintaa, muista tehdä tarvittavat pohjatyöt, alusta tarvitsee mahdollisesti hiontaa tai ainakin maalipesun jolloin vanhassa maalipinnassa oleva mahdollinen epäpuhtaus saadaan pois heikentämästä tartuntaa.

Tutustu tarkemmin sisustusmaaleihin

Vesiohenteisia sekä hajuttomia sisämaaleja

Uulan Into Sisustusmaalit sekä Ilona Kuultomaalit ovat nopeasti kuivuvia sekä vesiohenteisia sisämaaleja. Nämä liuotinvapaat ja hengittävät maalit ovat miellyttäviä käyttää ja tasoittuvat kauniisti itsellään, joten pelkoa siveltimenvetojen jäämisestä näkyviin ei ole. Käyttäjäystävällisyyttä lisää myös tuotteen hajuttomuus jo maalattaessa.

Maalaa aina kerralla koko seinä tai pinta ilman taukoja.
Maalaa aina kerralla koko seinä tai pinta ilman taukoja.

Työvälineiden puhdistuksessa riittää vesiohenteisissa maaleissa puhdas vesi. Pesu kannattaa tehdä mahdollisimman pian varsinaisen maalauksen jälkeen, jotta maali ei ehdi kuivahtaa. Hyvä vinkki, mikäli maalaustyö jatkuu seuraavana päivänä, on laittaa työvälineet ilmatiiviiseen muovipussiin.
Liuotinohenteisia maaleja käytettäessä pesu kannattaa tehdä käyttäen Uulan Yleisohennetta ja viimeistellä pesu käyttäen saippuaa ja vettä. Huolimatta, että Uulan maalit ovat ekologisia, tulee myös niiden kanssa toimia asianmukaisesti. Mikäli maalia jää, vie ne vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen.

Info

Info

Muistilista:

  • Kun valitset sävyä, tee se tilassa jonne se on tulossa. Valaistus sekä luonnonvalo ja tila itsessään kokonaisuutena muuttavat sävyä, joten jos haluat olla varma valitsemasi sävyn todellisuudesta sekä sopivuudesta, tee vaikka pieni koemaalaus.
  • Laske maalin menekki, huomioi alusta ja kohde mitä maalaat. Maalia kannattaa varata aina riittävästi, jotta sävy pysyy samana. Näin sävyeroja ei pääse syntymään kahdesta eri maalierästä johtuen.
  • Tarvitseeko seinäpinta paikkausta? Kittaa, anna kuivua ja hio tasaiseksi, muista puhdistaa pinta pölystä.
  • Tutustu millä työvälineellä maalaus kannattaa tehdä, iso vai pieni sivellin. Tarvitsetko lisäksi telaa tai rajaajaa?
  • Suojaa ympäristö ja itsesi mahdollisilta roiskeilta. Hanki siis suojapaperia, maalarinteippiä sekä vaatteet joissa pienet roiskeet eivät haittaa.
  • Tee mahdollinen hionta tai pesu riittävän ajoissa ennen maalaamiseen ryhtymistä, muista puhdistaa epäpuhtaudet, kuten rasva ja hiontapöly huolella. Pinnan tulee olla puhdas sekä kuiva ennen työn aloitusta.
  • Varaa työhön riittävästi aikaa. Pyri siihen, että maalaat aina kerralla koko pinnan tai seinän ilman taukoja – näin vältytään turhilta rajoilta sekä jäljiltä keskellä seinää.
  • Pese työvälineet huolellisesti ja asianmukaisesti.
Löydä lähin jälleenmyyjäsi täältä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Uula Color Oy
Sisustus
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_76824.jpg
Pue koti uusiin sävyihin - tunnetko muovittomat maalit?
Vuoden alku on aina uudistumisen aikaa, karistetaan edellisen vuoden pölyt nurkista ja katsellaan kotia uusin silmin – miten kodin yleisilmettä voisi raikastaa? Yksi nopeasti tuloksia antava tapa on maalata kodin seiniä tai halutessaan vaikka huonekaluja uusin sävyin.
20223_77206.jpg
Valmistaudu kesän maalausprojekteihin: vinkit ulkomaalaukseen sekä terassin käsittelyyn
Pitkän talven jälkeen ajatukset siirtyvät vähitellen kohti kevättä ja ennen kaikkea kesää. Viherpeukaloiden kämmenet ovat syyhynneet jo pitkään kukkaluetteloja silmäiltäessä. Kesään kuuluu auttamattomasti viihtyisä oleskelu pihalla auringosta ja lempeästä kesäsäästä nauttien. Muistathan, että kevät ja kesä ovat myös huoltotöiden aikaa.
20224_77791.jpg
Miten valita julkisivumaali? Tässä tietoa maalien ominaisuuksista ja soveltuvuuksista
Monen mielessä se jo siintää, kesän maalausprojekti. Miten ulkomaali oikeastaan valitaan ja mitkä seikat tulee valinnassa ottaa huomioon?Totuus on, että ulkomaalausta ei voi aloittaa ennen kuin säät sen sallivat ja maalattava puupinta on päässyt kunnolla kuivahtamaan. Lämpötilan tulisi pysytellä ympäri vuorokauden plussan puolella sekä ilmankosteuden alle 95 %. Silloinkin maalausvuorossa ovat vasta Keittomaalit. Muille maaleille, kuten pellavaöljypohjaisille maaleille, soveltuu paremmin toukokuiset lämpimämmät ja kuivemmat ilmat.Keräsimme yhteen eri maalien ominaisuudet helpottaaksemme ulkomaalin valintaa.
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton