Mitä kotimaisuus, paikallisuus, yksilöllisyys ja kestävyys tarkoittavat keittiökalusteissa?

Onko keittiöremontti tai uuden hankinta mielessä ja ajankohtaista? Ovatko kotimaisuus, paikallisuus, yksilöllisyys ja kestävyys sinulle tärkeitä arvoja? Charmia keittiöt on suomalainen perheyhtiö, jonka keittiökalusteet edustavat kaikkea edellä mainittua. Keittiö on kodin sydän, jolloin kaikkien jokapäiväisessä käytössä olevien keittiökalusteiden materiaalivalinnan merkitys korostuu.

Mitä kotimainen, paikallinen, yksilöllinen ja kestävä Charmia keittiö tarkoittaa käytännössä? Se selviää tästä artikkelista.

Granbacka-1 x

Yksilöllisen keittiön resepti: kotimainen tuotanto ja paikallinen palvelu

Suomalaisten keittiöiden tyyliä Charmia on kohentanut alkaen vuodesta 1993, jolloin Loimaan teollisuuskylästä ponnistanut yritys tunnettiin Kalustetukkuna.

Charmia on kasvanut 13 myymälän ketjuksi 2000-luvulta saakka. Kahden vuosikymmenen aikana Charmia on kokenut vaiherikkaan kasvun yhdeksi Suomen tunnetuimmaksi keittiökalustevalmistajaksi.

Kotimaisuus näkyy käytännössä siinä, kun kaikki Charmia-keittiöiden rungot valmistetaan alusta loppuun saakka Suomessa, Loimaan vuonna 2019 modernisoidussa tehtaassa.

Valmistuksessa käytetään kotimaista Koskisen Oy:n lastulevyä. Muut osat, kuten ovet, tasot ja altaat tulevat läheltä nekin – ja ovat tietysti kotimaisia.

yläkerta_Honka Lammi (33) neliö.JPG

Paikallisuuden puolesta puhuu palvelu, joka on yksilöllistä alkaen suunnittelusta ja kaupanteosta mittaukseen ja asennukseen. Keittiösuunnittelu hoituu lähimyymälässä ammattitaitoisten suunnittelijoiden avulla. Paikallisuus tarkoittaa myös keittökalusteiden hyvää saatavuutta, jolloin paikallisesta myymälästä löytyy laaja valikoima tuotteita noutovalmiina.
 

Valkoinen, harmaa tai vaikkapa vihreä keittiö – yksilöllinen mittaustilaustyökin mahdollista

Yksilöllinen mittatilaustyö on tärkeää, joka onnistuu parhaiten tuotekehityksen ollessa omissa eli Charmian käsissä. Näin onnistuu parhaiten joustava ja yksilöllinen ideointi sekä uusien toiveiden mukaiset keittiökalusteet. Yksilöllisiä mittatilauskalusteita voivat olla useat keittiökalusteet, kuten:

 • aamiaiskaappi
 • välitilalevyt
 • vetimet
 • allaskaappi
 • keittiösaareke
 • laatikosto
 • keittiötasot
 • seinäkaappi
 • keittiökaapit
 • lavuaari
Pitkänsillankatu-7 neliö

Perusteelliseen ja laadukkaseen työhön kuuluu olennaisesti hyvä suunnittelu. Hyvä suunnittelu tarkoittaa Charmialla kalustelevyjen leikkaamista millintarkasti, jolloin hukkakappaleet minimoidaan. Kun hukkakappaleet on minimoitu, tuotantoprosessista tulee ympäristöystävällistä ja edullista.

Luonnon hyväksi säästetyt materiaalit ja ajankäyttö voivat olla pieniä juttuja, mutta isossa mittakaavassa merkittäviä. Charmian Loimaan tehtaan tuotannon pienet hukkakappaleet ja purut päätyvät hyötykäyttöön. Puruilla lämmitetään muun muassa paikallisen Hunajayhtymä Oy:n tiloja Loimaalla.

Tutustu yksilöllisiin valmistuneisiin Charmia-keittiöihin:

Hyödynnä kampanjaetu!

Charmia-keittiön ostajalle on tarjolla Siemensin huippulaadukkaan lippulaivasarjan (iQ700) tasotuulettimen tarjoushintana vain 1295 € (ovh. 4469 €)!

Tarjous on voimassa kampanjan ajan 2.5.-30.6. ja koskee sinä aikana tehtyjä uusia tilauksia. Tuotteita rajoitettu erä.

Tutustu lisää


IMG_4257 x

Keittiön pitkäikäisyys taataan laadulla ja tarpeeseen sopivalla ratkaisulla

Keittiöltä vaaditaan pitkäikäisyyttä ja kestävyyden tae onkin tuotteiden laadukkuus ja kestävyys. Laatu on yksi tärkeimmistä Charmian arvoista, joka on ohjannut tekemistä jo kahden vuosikymmenen ajan. Charmia vaatii myös kaikilta kumppaneilta vähintään samaa laatutasoa, jolla Charmian Loimaan tehtaan tuotanto pyörii.

Paras ei suinkaan tarkoita kalleinta. Unelmien keittiön löytämiseen tarvitaan ennemmin näkemystä ja ripaus rohkeutta – Charmialta voi odottaa joustavaa ja idearikasta asiointia.

On kunnia-asia, että jokaiseen tarpeeseen löytyy parhaiten sopiva keittiö. Tukea, opastusta, ideointia ja runsaasti vinkkejä saa ammattitaitoisilta palvelualttiilta Charmian henkilökunnalta. Voit tutustua myös Charmian sivuilta löytyvään idea-aineistoon.

Näin muodostuu juuri Sinun yksilöllinen, toiveiden mukainen keittiösi!

Keittiöremontin saat alkuun suunnittelukäynti lähimmässä Charmia-myymälässä.

1 pysty

Miksi kannattaa hyödyntää suunnittelukäynti myymälässä?

 • Sinun ei tarvitse tietää kaikkea mitä keittiöremonttiin liittyy, vaan työkseen keittiösuunnittelua ja keittiöremontteja käsittelevät alan ammattilaiset osaavat kysyä oikeat kysymykset heti alusta alkaen
 • Jos olet jo pidemmällä keittiösuunnittelussa, voit tutustua erilaisiin toteutusvaihtoehtoihin ja hyödyntää ideoita ja ajatuksia vapaasti
 • Tapaaminen ei sido sinua mihinkään eikä perääsi soitella, vaan saat hyödyntää saamaasi apua velvoitteetta
 • Saat uudesta keittiöstä ja muista kalusteista mitta- ja 3D-kuvat, joita voit vapaasti käyttää
 • Saat myös tietoa koko keittiöremontin prosessista suunnittelusta toteutukseen


Varaa tapaaminen


 
Päivitetty
30.5.2023