Kennoharkkojen rakennemallit päivitetty

Massiivitiilisten Poroton-kennoharkkojen tuote- ja rakennemallit löytyvät nyt suunnittelijoiden suosimasta ProdLib-tuotekirjastosta. Rakennemallit on laadittu huomioiden Suomen rakentamismääräykset ja olosuhteet. Kaikki esitetyt ulkoseinäratkaisut täyttävät 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen. Rakennekuvat ovat myös selailtavissa ja ladattavissa pdf-koosteena Wienerbergerin verkkosivuilta.

Käytännössä runko on viimeistään 2-3 viikon jälkeen muurauksesta valmis pintojen tasoitus- ja viimeistelytöihin. Talo saadaan kerralla valmiiksi, mikä on rakentajalle merkittävä etu.Käytännössä runko on viimeistään 2-3 viikon jälkeen muurauksesta valmis pintojen tasoitus- ja viimeistelytöihin. Talo saadaan kerralla valmiiksi, mikä on rakentajalle merkittävä etu.

Pientalorakentajalla useita harkkovaihtoehtoja

Poroton-harkkotuotteista löytyy neljä eri vaihtoehtoa pientalon runkoratkaisuksi. Yleisimmin pientalojen ulkoseinämuurauksessa käytetään ilmaeristeistä Poroton U8 -harkkoa. Sen rakennevahvuus on 490 mm. Muita vaihtoehtoja ovat perliittitäytteiset Poroton T7 -kennoharkot, 490 mm tai 425 mm sekä Poroton T6-5, 365 mm. Harkot eivät merkittävästi poikkea ominaisuuksiltaan toisistaan, joskin 490 mm perliittieristeisen U-arvo on muita harkkoja pienempi 0,14 W/m2K ja ääneneristävyys myös jonkin verran parempi.

Sekä ilmaeristeiset että vulkaanisella kiviaineksella perliitillä täytetyt harkot muodostavat yksiaineisen, hengittävän ulkoseinärakenteen. Perliitti ottaa vastaan ja luovuttaa kosteutta poltetun tiilen tavoin ja rakenne toimii siten vastaavasti kuin yhdestä materiaalista valmistettu harkko.

Tutustu kennotiiliharkkoihin

U8 maanvarainen perustusU8 maanvarainen perustus

Rakennevahvuudeltaan ohuempia harkkotyyppejä käytetään tyypillisesti silloin, kun julkisivuratkaisuksi valitaan tiili tai seinävahvuudelle on muita esimerkiksi tonttikokoon liittyviä kriteerejä. Toki tiilijulkisivu sopii hyvin myös 490 mm harkon yhteyteen, jolloin ulkoseinän kokonaisvahvuudeksi muodostuu noin 620-650 mm tiilityypistä riippuen.

U8 tiiliverhous detaljiU8 tiiliverhous detalji

Kennoharkkorunko kuivuu nopeasti

Kennoharkot muurataan ohutsaumalaastilla, jolloin muurausvaiheessa rakenteeseen imeytyy hyvin vähän kosteutta. Käytännössä runko on viimeistään 2-3 viikon jälkeen muurauksesta valmis pintojen tasoitus- ja viimeistelytöihin. Poltettu harkko ei myöskään kutistu. Talo saadaan kerralla valmiiksi, mikä on rakentajalle merkittävä etu.

Harkot U8, T65-365 ja T7 yhdessä.Harkot U8, T65-365 ja T7 yhdessä.

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
21.1.2022