Miten lisäät huoneen valoisuutta?

Pimeältä tuntuvan huoneen taikominen valoisammaksi ei olekaan aina mikään helppo juttu. Huoneen tulee palvella valaistuksellaan erilaisia käyttötarkoituksia. Löytyy monia syitä, miksi huone tuntuu luonnostaan hieman pimeältä: pienet ikkunat, huoneen sijainti, puut varjostavat tai ikkunat ovat pohjoiseen ilmansuuntaan päin.

miten lisätä valoa pimeään huoneeseen-750x422

Pimeältä tuntuvan huoneen valaiseminen alkaa luonnonvalon mahdollisimman hyvällä hyödyntämisellä ja sen jälkeen kiinnitetään huomio valaistukseen. Esimerkiksi verhoja ei kannata pitää ikkunan edessä, vaan anna niiden kehystää ikkunaa seinän puolella. Raskaat, tummat ja kirjavat verhot syövät valoa huoneesta.

Muista käyttää huoneessa useita valaisimia, yhden kattovalaisimen sijaan. Sijoittele valonlähteet ympäri huonetta ja käytä pöytä-, jalka ja seinälamppuja hyväksesi.

Viisi vinkkiä valoisampaan huoneeseen

  • Valaise katto.
  • Käytä värejä harkiten ja erityisesti johdonmukaisesti.
  • Kiinnitä huomiota valaisinten kupuihin ja lampunvarjostimiin.
  • Heijasta peileillä valoa huoneessa.
  • Käytä kattoikkunoita.

Smart Home älykäs kattoikkunaohjaus

Sisäilmanohjaus kattoikkunaan
Kattoikkunan ei tarvitse olla perinteisen pieni. Muista suunnitellessasi, että kattoikkunoita on saatavilla suuriakin kokoja.Kattoikkunan ei tarvitse olla perinteisen pieni. Muista suunnitellessasi, että kattoikkunoita on saatavilla suuriakin kokoja.

Ongelmana ikkunaton huone

Älä valaise huoneesta vain joitain osia. Tämä lisää huoneen eri alueiden kontrastia entisestään ja korostaa hämäriä kohtia. Tulet vain tehneeksi pimeät nurkat vielä pimeämmiksi. Tässä tapauksessa oikein sijoiteltu kattoikkuna valaisee huoneen tehokkaasti.

Uusissa VELUX-kattoikkunoissa valoaukko on nyt entistä suurempi.Uusissa VELUX-kattoikkunoissa valoaukko on nyt entistä suurempi.

Paras apu päästä hämärästä eroon, on saada huoneeseen mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Uuden sukupolven VELUX tasakattoikkunat tuovat entistä enemmän valoa huoneeseen. Ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta VELUX-tasakattoikkunoissa mahdollistaa maksimaalisen valon hyödyntämisen ja tarjoaa jopa 52 % enemmän päivänvaloa.

Kattoikkuna on nyt tyylikäs ja energiatehokas

Uudet tasakattoikkunat ovat nyt ohut karmisia ja niissä on näkymätön puite. Tyylikäs reunasta reunaan ulottuva lasi ja suorat linjat muuttuvat yhdeksi katon kanssa.

Tyylikkyys ei tarkoita, että energiatehokkuudesta pitäisi tinkiä tippaakaan. Suora- ja kaarevalasisia kattoikkunoita on saatavilla 2- tai 3-kertaisella erityislasielementillä. Kattoikkunoilla on myös erinomainen äänieristävyys sateen, rakeiden tai liikenteen aiheuttamaa melua vastaan. Kaikki ikkunat ovat lisäksi murronkestäviä.

VELUX-kattoikkunoiden tyylikkyys on viety myös ulkopuolelle. VELUX-kattoikkunat ovat varmasti myös turvallinen valinta.VELUX-kattoikkunoiden tyylikkyys on viety myös ulkopuolelle. VELUX-kattoikkunat ovat varmasti myös turvallinen valinta.

VELUX-tasakattoikkunoita on saatavilla kaarevalla ja suoralla lasilla. Lisäksi voit valita kiinteän ikkunarungon tai sähkötoimisen, avattavan ikkunarungon. Sähkötoimiset kattoikkunat toimivat joko sähkö- tai aurinkoenergialla. Sähkötoimisten kattoikkunoiden yhtenä etuna on esiasennettu sadetunnistin, joka sulkee ikkunan automaattisesti sateen sattuessa.

Lue lisää: Kattoikkuna toimii myös aurinkoenergialla >>

Tutustu älykkäisiin kattoikkunoihin

VELUX sähköiset kattoikkunat


 
Julkaistu
14.1.2022