Takkaa valitessasi voit tehdä myös ekoteon luonnolle

Ekologisuus, energiatehokkuus sekä kierrätys ovat olleet 2020-luvun selkeitä tavoitteita. Tulikivi ottaa osaa tavoitteisiin lanseeraamallaan energiatehokkaalla Kermansavi-mallistolla, jonka takkojen tiivis runkomateriaali on valmistettu jopa 80-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Kaila valkoisella V1 hiertopinnalla.Kaila valkoisella V1 hiertopinnalla.

Puhdasta palamista

Puun poltto aiheuttaa pienhiukkaspäästöjä, erityisesti vanhat ja huonosti toimivat takat sekä puulämmitteiset kiukaat ovat suurimpia päästöjen aiheuttajia. Puhtaaseen palamiseen on mahdollista itse vaikuttaa tulisijan valinnalla sekä katsomalla minkälaista puuta takassaan polttaa. Roskia tulisijassa ei tulisi polttaa ollenkaan. Poltettavan puun tulisi olla puhdasta sekä kuivaa, niin kutsuttua ylivuotista puuta.

Varaavat, korkean hyötysuhteen omaavat takat, eivät tarvitse paljoa puuta lämmittääkseen kodin miellyttävän lämpöiseksi. Takka vapauttaa pehmeää lämpöä hiljalleen pitkän aikaa. Lisäksi puhdas palaminen pitää takan lasiluukun kirkkaana ja hyötysuhteen korkealla tasolla.

Jaani grafiitinharmaalla V4 vaakalaattapinnalla.Jaani grafiitinharmaalla V4 vaakalaattapinnalla.

Takka kierrätysmateriaalista

Kermansavi-mallisto tuo kuluttajan koteihin jotain uutta. Tämän mallisto koostuu varaavista takoista, jonka tiiviissä runkomateriaalissa kierrätysmateriaalin osuus nousee jopa 80 prosenttiin. Energiatehokkaat takat ottavatkin osaa päästöjen vähentämiseen sekä materiaalien kierrättämiseen 2020-luvun teeman mukaisesti. Vuoden 2022 alussa tuli voimaan ekosuunnitteludirektiivin päästövaatimukset – Tulikiven energiatehokkaat takat alittavat annetut vaatimukset selvästi.

Kotimaisten takkojen valmistus tapahtuu Heinävedellä, josta itseasiassa 1970-luvun lopulla alkoi Kermansaven historia keramiikan osaajana. Jokaisessa takassa voit nähdä aidon sekä perinteisen ja laadukkaan kädenjäljen – työvaiheet tarkistetaan huolella ilman tinkimistä sekä kompromisseja laadusta.

Kysy tarjous unelmatakastasi

Monipuolinen Kermansavi-mallisto

Mallisto on suunniteltu käyttötarkoituksen sekä sijoituksen mukaan. Voit halutessasi sijoittaa tulisijan tilanjakajaksi tai suoraan seinälle, mikä kotiisi parhaiten sopii.

Suomalainen ammentaa useimmiten voimansa luonnosta, siksi luonnonläheiset värit sekä pintamateriaalit kiehtovat meitä. Suomalaiseen makuun suunniteltu Kermansavi-malliston valikoima on monipuolinen ja skandinaaviseen mieltymykseen suunniteltu niin väripalettinsa kuin pintansakin puolesta. Väripaletti mukailee luontoa ja antaa kuitenkin samalla mahdollisuuden luoda kontrastia oman kodin sisustukseen.

Takan pinnan materiaaliksi on valittavissa kolme erilaista pintaverhoilua:

  • V1 hiertopinta,
  • V2 osalaatta tai
  • V4 vaakalaattapinta.
Täyskivilaattojen värimaailmasta löytyy luonnollisen valkoisen, harmaan, ruskean sekä mustan sävyt. Laatoista löytyy niin kiiltävä- kuin mattapintaisia vaihtoehtoja.
Värin sekä pintamateriaalin lisäksi voit vaikuttaa takan korkeuteen sekä leveyteen ja luukun väriin. Modernit verhoilupintaan upotetut luukut ovat väriltään mattakromi tai mattamusta.

Marmorinmustalla V4 vaakalaattapinnalla varustettu Kaila tuo upeaa kontrastia.Marmorinmustalla V4 vaakalaattapinnalla varustettu Kaila tuo upeaa kontrastia.

Vastaa nykyrakentamisen vaatimuksiin

Tulikiven takat ovat erinomainen ratkaisu niin nykyaikaiseen matalaenergiataloon kuin myös saneerauskohteeseen. Kermansavi-malliston takat on suunniteltu vastaamaan nykyrakentamisen asettamia vaatimuksia. Luukut ovat kaasutiiviitä ja tekevätkin yhdessä hallitun paloilman ohjauksen kanssa tulisijasta teknisesti edistyksellisen ja näin myös sopivan ratkaisun matalaenergiataloon.

Takkojen paloilma on mahdollista ohjata tulipesään ulkoa tai vaihtoehtoisesti hormin kautta, jolloin asunnon ilmanvaihto ei mene sekaisin. Näin ei palamisprosessissa myöskään hyödynnetä jo lämmitettyä sisäilmaa. Vastaavasti saneerauskohteissa paloilma voidaan tarvittaessa ottaa huoneilmasta.

Haluatko sijoittaa takan jonnekin muualle kuin seinän viereen? Tulikiven takoissa olevat pienet suojaetäisyydet sallivat takan sijoittamisen niin seinään kiinni suoralle seinälle kuin sijoittamisen tilanjakajaksi kahden tilan välille. Asentaminen onnistuu perinteisesti työmaalla muuraamalla tai vaihtoehtoisesti valmisuunina, jolloin takka toimitetaan kokonaisuutena työmaalle. Valmisuuni on käyttövalmis parissa tunnissa.

Kysy tarjous unelmatakastasi

Valkoisen ja harmaan väriyhdistelmä on harmoninen. Jaani V2 osalaattapinnallaValkoisen ja harmaan väriyhdistelmä on harmoninen. Jaani V2 osalaattapinnalla

Vanhan takan vaihtaminen kannattaa

  • Uudet tulisijat ovat energiatehokkaampia verrattuna vanhoihin tulisijoihin, ne alittavat vuoden 2022 voimaantulleen ekosuunnitteludirektiivin päästövaatimukset
  • Tulikiven Kermansavi-takat valmistetaan 80 % kierrätysmateriaalista
  • Tulikivi purkaa tarvittaessa vanhan takkasi pois
  • Hankintaan on mahdollista saada Tulikivi-rahoitus
  • Pienet suojaetäisyydet sallivat monenlaisen sijoittelun
  • Kermansavi-mallistossa on mahdollista valmistaa myös ruokaa – säästät sähköä ja aikaa.
  • Kotimaisella Kermansavi-mallistolla on avainlipputunnus, merkki tavoitteista tehdä hyvää sinulle, ympäristölle sekä Suomelle.

Hyödynnä lämpöä ruoanlaitossa

Tiesitkö, että tunnelman sekä kodikkaan lämmön lisäksi voit hyödyntää takkapesän jälkilämmön ruoanvalmistuksessa? Kaikissa Kermansavi-malliston varaavissa takoissa on mukana ruoanlaittovarustus.

Takkaleivinuuni antaa mahdollisuuden valmistaa erilaisia ruokia monipuolisesti paistolämpötilan pysyessä korkeana pitkän aikaa. Yli 300 asteeseen lämpiävässä leivinuunissa uunin ollessa kuumimmillaan paistat maukkaat karjalanpiirakat sekä pitsat. Jälkilämmöllä hauduttelet helposti mehevät pataruoat. Takkaleivinuunin voi sijoittaa tilanjakajaksi keittiön sekä olohuoneen välille. Takassa olevan leivinuuninluukun on mahdollista sijoittaa mille tahansa puolelle: eteen, taakse tai jommallekummalle sivulle.

Kokkailetko jo takalla?
Tutustu monipuoliseen takkakokkaukseen ja käytä hyödyksi takan kaikki hyvät ominaisuudet.
Lue täältä takkakokkauksen vinkit 

Paistatko sinä omassa takassasi rapeakuoriset sämpylät?Paistatko sinä omassa takassasi rapeakuoriset sämpylät?

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
24.10.2022