Nämä trendit näkyvät kylpyhuoneissa vuonna 2022

Vaikka kylpyhuoneeseen valitaan usein perinteisiä ratkaisuja, tyylissä ei silti tarvitse tyytyä tylsyyteen. Kylpyhuone on kodin hyvinvointitila, jonka rauhoittavaa tunnelmaa vahvistetaan nyt hempeillä väreillä, kiehtovilla muodoilla ja sointuvilla sisustustekstiileillä.

Tämän hetken kylpyhuonetrendit koostuvat arjen luksusta tarjoavista hemmottelutuotteista, hempeän pastellisävyisestä värimaailmasta ja pyöreälinjaisesta muotokielestä.

Tämän hetken kylpyhuonetrendit koostuvat arjen luksusta tarjoavista hemmottelutuotteista, hempeän pastellisävyisestä värimaailmasta ja pyöreälinjaisesta muotokielestä.

1. Hillityt muodot luovat seesteistä tunnelmaa

– Vastalauseena kiireelle ja perfektionismille haemme rauhaa luonnonmukaisista ja hillityistä muodoista myös kodeissamme, toteaa Geberit Oy:n myyntiedustaja Kristina Närevuori.

Kylpyhuoneessa suuntaus näkyy erityisesti pesualtaan pyöristettynä ja pehmeälinjaisena muotokielenä. Nyt suositaan jopa pyöreitä pesualtaita, jotka asennetaan usein tason päälle. Myös huuhtelupainikkeiden pyöreät mallit viehättävät yhä enemmän. Pehmeät linjat tuovat vastapainoa tilan kulmikkaalle muodolle, jolloin kokonaisuus on rauhallisen harmoninen.

Pyöristetyt ja kulmikkaat muodot tasapainottavat toisiaan ja luovat rauhallisen kokonaisuuden.Pyöristetyt ja kulmikkaat muodot tasapainottavat toisiaan ja luovat rauhallisen kokonaisuuden.

2. Harkitut yksityiskohdat korostavat rentoa arjen luksusta

Hygienia on tärkeää kylpyhuoneessa. Niinpä luksus ei näy koristeellisuutena ja art deco -elementteinä, jotka olisivat hyviä piilopaikkoja lialle ja bakteereille. Suosiossa on rennon yksinkertainen tyyli, jossa keskitytään muutamiin yksityiskohtiin, jotka ovat mieluiten korkealaatuista käsityötä. Trendiä voidaan ilmentää valaistuksen, tekstiilien ja pintojen avulla. Harkittu yksityiskohta voi olla esimerkiksi musta huuhtelupainike.

– Yksityiskohdat ovat niin hienovaraisia, ettei niitä välttämättä edes huomaa ensi silmäyksellä. Rento ja hemmotteleva luksus, kuten pesu-wc:n tarjoama suihkunraikas olo, sopii mainiosti päivittäisiin rutiineihin, Kristina Närevuori toteaa.

Arjen luksus kätkeytyy nyt pieniin laadukkaisiin yksityiskohtiin. Arjen luksus kätkeytyy nyt pieniin laadukkaisiin yksityiskohtiin. 

3. Hempeät pastellivärit viestivät lempeydestä ja toiveikkuudesta

Pastellivärejä suositaan nyt monista syistä niin vaatemuodissa kuin kotien sisustuksessa. Keltaisen, punaisen, sinisen ja vihreän hempeät vivahteet viestivät toivosta, selkeydestä ja avoimuudesta, joita kaipaamme parin vuoden turbulenssin jälkeen. Yhtä lailla pastellivärit yhdistetään feminiinisyyteen ja nuoruuteen.

Useimmat meistä haluavat suosia pitkäikäistä designia, kun kylpyhuoneeseen valitaan kiinteitä kalusteita, kuten pesualtaita, suihkuja ja wc-istuimia. Siksi pastellivärejä kannattaa tuoda kylpyhuoneeseen seinämaalin, tekstiilien, taiteen tai tarvikkeiden avulla. Myös vaaleilla huuhtelupainikkeilla voi ilmentää pehmeämpää tyyliä.

Pehmeiden pastellisävyjen, vaalean puun ja valkoisen keramiikan yhdistelmä on raikkaan hillitty. 

Pehmeiden pastellisävyjen, vaalean puun ja valkoisen keramiikan yhdistelmä on raikkaan hillitty. 

 
Julkaistu
21.1.2022