• Etusivu
  • LVI

Älä pelkää pääsulakkeiden puolesta – näin lämpöpumppu toimii sähkökuorman tasaajana

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 03.01.2022Päivitetty 16.11.2023
20221_74317.jpg

Lämpöpumpun kuormanhallinta valvoo, ettei talon pääsulake laukea sähkönkulutuksen huipuissa.

Lämpöpumppuja, sähköautoja ja aurinkopaneeleita hankitaan yhä useampaan kotiin, mikä vaikuttaa myös talon sähkönkulutuksen tarpeisiin. Pientaloasujan on hyvä tuntea kotinsa tekniset valmiudet, jotta sähkönkulutuksen ollessa korkeimmillaan vältytään sulakkeiden laukeamisen aiheuttamalta harmilta. Tavallisin pääsulakekoko 3x25 A taipuu useimmiten älykodin vaatimuksiin, kun vaihemitoitus ja kuormanhallinta toteutetaan järkevästi.

Sähkökuormituksen huomiotta jättäminen voi kostautua sulakkeiden laukeamisena talven kylminä pakkaspäivinä, kun lämmitystä tarvitaan eniten ja samanaikaisesti lämmitetään sähkösaunaa, ladataan sähköautoa tai valmistetaan ruokaa. Tilanne vastaa hallitsematonta kaaosta, kun useamman sähkölaitteen pyynti on samanaikaisesti korkeimmillaan.

Lämpöpumpun virtavahdit valvovat talon sähkönkulutusta

Kuormanhallinnalla järjestys priorisoidaan niin, että sulakkeet riittävät joka hetkellä. NIBEn lämpöpumpuissa kuormanhallinta on toteutettu siten, että lämpöpumppu väistää tarvittaessa hetkellisesti muun sähkökuorman tieltä.

Lämpöpumpun mukana toimitettavat virtavahdit valvovat talon sähkönkulutusta ja osaavat rajoittaa lämpöpumpun toimintaa tarvittaessa niin, että pääsulakkeet kestävät. Rakennus toimii käytännössä lämpövarastona, sillä se varastoi lämpöä yleensä niin hyvin, että muutosta sisälämpötilassa ei huomaa.

Lämpöpumpun kuormanhallinnan avulla voidaan säästyä talon pääsulakekoon suurentamiselta, vaikka sähkönkulutus kasvaisi esimerkiksi sähköauton hankinnan myötä.
Lämpöpumpun kuormanhallinnan avulla voidaan säästyä talon pääsulakekoon suurentamiselta, vaikka sähkönkulutus kasvaisi esimerkiksi sähköauton hankinnan myötä.

– Kuormanhallinnan avulla lämpöpumpun toimintaa rajoitetaan tarpeen mukaan, jolloin muut sähkölaitteet saavat toimia normaalisti. Asuinviihtyvyys ei tästä kärsi eikä pääsulakkeiden laukeamista tarvitse pelätä, kertoo NIBEn tuotepäällikkö Mikko Mäkelä.

Virtavahtien asentaminen on suositeltavaa. NIBEn lämpöpumpuissa kuormanhallinta on ollut jo pitkään vakiovarusteena lähes kaikissa malleissa. Jos virtavahteja ei ole kytketty, sähkömies voi laittaa ne käyttökuntoon.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
201411_41731.jpg
Oletko kiinnostunut rakennusalan töistä Etelä-Suomen alueella?
StaffPoint tarjoaa erilaisia työmahdollisuuksia esimerkiksi maan- ja talonrakennusaloilla sekä rakennustuoteteollisuudessa. Työtehtäviä on tarjolla avustavista apumiestöistä vaativiin ammattitehtäviin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton