Suunnittele terassista ja pihasta harmoninen kokonaisuus

Kuulutko sinäkin niiden suomalaisten joukkoon, joille oma piha on ehdoton välttämättömyys? Se rakas paikka, jossa on mahdollisuus nauttia luonnosta, ottaa aurinkoa, ylläpitää kasvimaata, pelata ja leikkiä lasten kanssa ja touhuta vaikka mitä muuta mukavaa ympäri vuoden.

Lasitetulla terassilla jokainen perheenjäsen voi nauttia upeasta luonnosta säällä kuin säällä.Lasitetulla terassilla jokainen perheenjäsen voi nauttia upeasta luonnosta säällä kuin säällä.

Oma piha tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia viihtymiseen. Harmonista kokonaisuutta täydentää pihan jatkeena käytännöllinen ja toimiva terassi, joka katettuna tai lasitettuna mahdollistaa oleskelun ulkotiloissa myös sateisella tai kylmällä säällä. Lasittaminen jatkaa pihasta nauttimisen aikaa huomattavasti. Lisäksi lasiterassi toimii yhtenä lisähuoneena ja ylimääräisenä oleskelutilana aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Talvella terassilla voit nautiskella raikkaasta pakkassäästä tunnelmallisessa valaistuksessa. Ja mikä parasta terassikalusteet ovat säältä suojassa ympäri vuoden. 

Mahdollisimman paljon iloa ja hyötyä terassista ja pihasta? Huomioi nämä:

Yhtenäinen pihan ja terassin muodostama kokonaisuus parantaa muun muassa talon ilmettä. Mieti pihan suunnittelun lähtökohtana käyttötarve, millaisia toiminnallisuuksia pihalta kaipaat. Yleensä pihan tulee nivoutua kauniisti yhteen myös ympäröivän maiseman ja rakennusten kanssa. Myös hoitonäkökulma on hyvä huomioida. Kaikki eivät välttämättä ole aktiivisia multasormia, vaan kaipaavat pihalta helppohoitoisuutta. Nurmikosta voikin osan korvata esimerkiksi terassilla. Pihan suunnittelu kulkeekin käsi kädessä terassin suunnittelun kanssa.

Listaa tarpeet ja toiveet paperille, huomioiden pihan eri osiot, kuten esimerkiksi mahdolliset leikkipaikat, kasvimaat, oleskelu- ja ruokailutilat. Mitä paremmin piha on suunniteltu, sitä helpompi sitä on hoitaa ja sitä paremmin se vastaa tarpeisiisi. Terassin ja pihan yhdistämiseen kannattaa kysellä näkemyksiä myös ammattilaiselta.

Lataa ilmaiseksi inspiraatio-opas terassin ja pihan suunnitteluun

Lasiterassi sopii pihaan kuin pihaan. Kaikenikäisiin omakotitaloihin, rivitaloihin ja mökeille.Lasiterassi sopii pihaan kuin pihaan. Kaikenikäisiin omakotitaloihin, rivitaloihin ja mökeille.

Ajateltavaa terassin suunnitteluun

Lasiterassi ei ole vain uuden ja modernin talon luksusta, vaan sointuu saumattomasti erityylisiin ja -ikäisiin kohteisiin. Terassin tyylittely tuo harmoniaa pihan eri osioiden välille. Suorakulman muotoinen terassi on perinteinen valinta, mutta mikä estää suunnittelemasta terassia tontin ehdoilla? Toisinaan esimerkiksi kallioista maastoa myötäilevä ratkaisu voi olla parempi vaihtoehto. Tärkeintä onkin valita rytmittely, joka sopii kokonaisuuteen ja ympäröivään maastoon.

Huolellinen suunnittelu varmistaa myös, että terassin koko vastaa sille asetettuja toiveita - siinä on kunnolla tilaa esimerkiksi ruokailuun ja seurusteluun. Kun ruokapöydässä istutaan, sen ympärillä pitää mahtua liikkumaan. Tarvittavan apupöydän ja grillin sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Grillin paikka ei ole seinustan vieressä, jotta välttyy seinän tahraantumiselta.

Terassi voi olla myös mahdollisuus leikitellä sisustuksella ja kokeilla uusia tyylejä. Lisäksi erilaiset kasvit ja kukkaset viihtyvät lasitetun terassin suojassa. Lue lisää

Jo ennen terassin rakentamista on hyvä pohtia sen ilmansuuntia. Lämpimin ja valoisin terassi sijoittuu etelä-länsiakselille. Silloin terassilla lämmittää vielä illan viimeisetkin auringonsäteet. Idänpuoleinen terassi taas tarjoaa paikan aamukahvin nauttimiseen, mutta päivän mittaan se voi muuttua varjoisaksi.

Tiesithän, että lasiterassin hankinta on talvella helppoa?

  • Luvat nopeammin: Talvella, kun rakentaminen on hiljaista, viranomaiset pystyvät käsittelemään tarvittavat luvat nopeasti. Terassi voidaan rakentaa tekemällesi perustalle tai jo olemassa olevalle patiolle. Pääsääntöisesti lasitetulle terassille tulee hakea toimenpidelupa. Käytännöissä on kuitenkin eroja paikkakuntien rakennusvalvontojen välillä, joten kannattaa olla suoraan yhteydessä oman alueen valvontatoimistoon. Lue lisää Lumonin sivuilta: pikaopas lupa-asioihin
  • Asentajia saatavilla: Asentajat tekevät töitä läpi talven, ja heitä on talviaikaan yleensä hyvin saatavilla. Aikatauluistakin voidaan neuvotella joustavasti.
  • Istutukset suojassa: Kun maa on terassin asennuksen aikaan jäässä, pensaat, perennat ja nurmikko säilyvät vaurioitumatta.
  • Koko kevät lasiterassilla: Uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan aikaisin ja pääset kasvien istutuspuuhiin hyvissä ajoin, kun aurinko alkaa lämmittää. Talvella asennettu lasiterassi on käytössäsi koko kesän ajan.
Lue asiakkaan tarina terassilasien asennuksesta talvella
Lasiterassi tuo lisää tilaa elämälleLasiterassi tuo lisää tilaa elämälle

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti


 
Päivitetty
13.3.2023