Kaunis ja käytännöllinen
– ideat pienen eteisen uudistamiseen

Eteinen ottaa tutut ja vieraat vastaan, kertoo mistä talon asukas pitää ja miten viihtyisää muualla asunnossa on. Kun siis etsit inspiraatiota pieneen tilaan, ajattele isosti ja anna oven avattuasi hyvä ensivaikutelma tulijalle. Pienikin eteinen kannattaa sisustaa. Tarkista siis ainakin sen valaistus, viihtyisyys ja värit.

Miten saada eteisestä mielenkiintoinen ja kutsuva?Miten saada eteisestä mielenkiintoinen ja kutsuva?

Valo ja heijastus tuovat tilan tuntua

Valaistus on eteisessä yleensä yksi suurimmista ongelmista. Luonnonvalo on vähäistä, joten kiinnitä huomiota keinotekoisen valon laatuun sekä määrään. Yleisvalaistus voi eteisessä olla melko voimakaskin. Käytä suurta kattovalaisinta tai useita kattoon upotettuja valaisimia.

Selvitä, pystyykö eteisesi kattovalaistukseen toteuttamaan säätömahdollisuuden. Se voi tarkoittaa sitä, että kaikkia valoja ei tarvitse pitää päällä yhtä aikaa tai sitä, että pystyt säätämään tilaa himmeämmäksi tarpeen mukaan.
Pelkkä yleisvalaistus ei silti riitä. Eteisessä kannattaa huomioida myös tunnelmallisuus. Rauhoittavaa ja pehmeää valaistusta luovat seinä- ja pöytälamput. Seinälamput ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja silloin, kun eteinen on niin pieni, ettei sinne mahdu piironkia, pöytää tai laskutilaa.

Valaistuksessa voit ottaa huomioon myös heijastavat pinnat: lasin, peilit ja kiiltävät esineet. Erityisesti peileillä saat moninkertaistettua valon ja tilan tunnun.

Vinkki!
Lisävaloa eteiseen saat lisättyä helposti myös kaapistoihin integroiduilla valaisimilla.

Valaistuksella voi myös leikitellä - mielenkiintoisen malliset valaisimet tuovat mukanaan kiinnostavaa katsottavaa.Valaistuksella voi myös leikitellä - mielenkiintoisen malliset valaisimet tuovat mukanaan kiinnostavaa katsottavaa.

Kiinnostava katsottava luo kodikkuutta

Kyllä, eteisessä voi, saa ja ehkä pitääkin olla taidetta ja tauluja. Äläkä valitse seinälle mitään liian pientä. Jos kuva on pieni, kehystä se suurilla kehyksillä. Tai jos sinulla on paljon kuvia, tee niistä tiivis kollaasi seinälle. Sommittele ensin, vaikka lattialla ennen asennusta. Muista, että kehykset tekevät kuvasta taidetta.
Asenna taulu aina silmien korkeudelle tai hieman korkeammalle.

Vinkki!
Muista mahduttaa eiteiseen myös istumatilaa, vaikka pienikin jakkara, jos vain mahdollista. Siten kenkien jalkaan vetäminen sujuu varmasti paljon helpommin niin vanhoilta kuin nuoremmiltakin.

Asenna taulu aina silmien korkeudelle tai hieman korkeammalle.Asenna taulu aina silmien korkeudelle tai hieman korkeammalle.

Rohkeat värit virittävät tunnelmaa

Helpoin valinta pieneen tilaan olisi neutraali vaalea väri. Kuitenkin uskaliaampi värivalinta voisi nostaa eteisen aivan uudelle tasolle. Mehevän tumma vihreä tai turkoosi ilahduttaa tulijaa ja kietoo lämpimään syleilyynsä.

Rohkeampia värivalintoja on turha pelätä. On vain kiinnitettävä enemmän huomiota hyvään valaistukseen ja vaikkapa peiliovisiin säilytysratkaisuihin. Tumma seinän väri nostaa valkoisen kaapiston kauniisti esille, ja samaan tilaan ripustettu suuri valkoinen juliste tai kehystetty taulu luo galleriamaista tunnelmaa.

Vinkki!
Valitse eteiseen kestävä maali tai tapetti. Esimerkiksi tapetin pinta ei saa olla kohokuvioinen, sillä se on herkkä vahingoittumaan.

Rohkeampia värivalintoja on turha pelätä. Muista mahduttaa eteiseen myös istumatilaa jos mahdollista.Rohkeampia värivalintoja on turha pelätä. Muista mahduttaa eteiseen myös istumatilaa jos mahdollista.

Inarian viisi vinkkiä toimivaan eteisen kaappiin

1) Käytä jokainen neliö hyväksesi erityisesti silloin, kun niitä on käytössä vähän. Inarian mittatilauskalusteet valmistetaan aina kotisi mittojen mukaan sinun toiveesi huomioiden. Kokonaisuus näyttää hyvältä ja istuu huoneeseen myös mittojensa puolesta.

2) Valitse oikeanlainen ovi. Inarian liukuoviratkaisut luovat tilan tuntua ja avaruutta – onpa pintana tyylikäs peili, lasi, levy tai puuviilu.

3) Integroi valaisimet. Kaapiston hyllyjen alareunoihin upotetut valaisimet auttavat aamuisin löytämään eteisen kaapista myös sen toisen hanskan.

4) Varustele tarpeesi mukaan. Ulosvedettävät vaatetangot, kenkähyllyt ja laatikot avaimille ja muille tärkeille pikkutavaroille ovat toimivan eteisen pieniä mutta toimivuuden kannalta tärkeitä yksityiskohtia.

5) Älä tyydy kompromisseihin. Tänään säästetty euro voi olla kymmenen vuoden harmitus. Kun investoit kotiisi, kannattaa etsiä täydellistä – ei lähes sopivaa tai melko hyvää.

Suomessa valmistetut Inaria-liukuovikaapit tehdään aina mittatilauksena ja asennetaan paikoilleen. Ammattilaisen asentamana kaappi on suorassa ja sopii paikalleen, eikä sinun tarvitse rehkiä levyjen ja ruuvinvääntimen kanssa.

Halutessasi voit myös suunnitella kaapistosi itse. Testaa Inaria Pro 2.0 -ohjelmaa.

Suomessa valmistetut Inaria-liukuovikaapit tehdään aina mittatilauksena ja asennetaan paikoilleen.Suomessa valmistetut Inaria-liukuovikaapit tehdään aina mittatilauksena ja asennetaan paikoilleen.

Kiinnostuitko?


 
Julkaistu
6.12.2021