Vinkki talvirakentajalle: teräsohutlevyä on helppo käsitellä jopa 15 asteen pakkasessa

Suomessa valmistettujen ja ankarissa sääolosuhteissa testattujen GreenCoat®-terästuotteiden hyvä käsiteltävyys säilyy jopa -15 asteessa, mikä tuo helpotusta talvirakentamiseen. Esimerkiksi kattoremontin toteuttaminen on talvella usein myös edullisempaa. Tuotteita voi hankkia luotettavasti SSAB:n nimeämien virallisten GreenCoat®-kumppaneiden kautta.

Maalipinnoitetusta GreenCoat®-teräksestä on saatavilla yli 400 värivaihtoehtoa. Laajoilla ulkotestauksilla varmistetaan tuotteiden kestävyys vaativissakin sääolosuhteissa. Maalipinnoitetusta GreenCoat®-teräksestä on saatavilla yli 400 värivaihtoehtoa. Laajoilla ulkotestauksilla varmistetaan tuotteiden kestävyys vaativissakin sääolosuhteissa. 

GreenCoat® on SSAB:n innovatiivinen ja ekologinen tuotemerkki maalipinnoitetuille teräsohutlevyille kattoihin, julkisivuihin ja sadevesijärjestelmiin. Useimpien tuotteiden pinnoitteissa käytetään SSAB:n patentoimaa biopohjaista BT-teknologiaa, jossa valtaosa maalin fossiilipohjaisista liuottimista on korvattu pohjoismaisella rypsiöljyllä.

Rakennusalan nykytrendinä on ympäristötietoisten materiaalien kysynnän jatkuva kasvu. Ainutlaatuinen BT-teknologia ei pelkästään vastaa tähän kysyntään vähentämällä rakentamisen ympäristöjalanjälkeä, vaan se myös parantaa tuotteiden suorituskykyä.

Lue myös: Hometaloista terveeseen rakentamiseen kotimaisella teräksellä

Maalipinnoitettua terästä on erittäin helppo muovata, leikata, rei’ittää ja profiloida, ja hyvä käsiteltävyys säilyy jopa 15 asteen pakkasessa ilman että pinnoite tai teräs vaurioituisivat. Näiden ominaisuuksien ansiosta rakentaminen nopeutuu ja helpottuu, mikä pienentää työkustannuksia.

Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on tyylikäs, huoleton ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen peltikattomateriaali, joka suojaa taloa vuosikymmeniä.Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on tyylikäs, huoleton ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen peltikattomateriaali, joka suojaa taloa vuosikymmeniä.

Yli 40 vuotta jatkuneet laajat ulkotestaukset eri puolilla maailmaa takaavat, että GreenCoat®-tuotteet kestävät rajuimmatkin sääolosuhteet. GreenCoat®-teräkset valmistetaan Suomessa ja niille myönnetään jopa 50 vuoden tekninen takuu ja 25 vuoden pinnoitetakuu.

Lue myös: Kattoremontti tulossa? Valitse suomalainen teräskatto, jolla on 50 vuoden takuu

Tuotteita voi hankkia luotettavasti SSAB:n nimeämiltä virallisilta GreenCoat®-kumppaneilta, joita ovat Suomessa JanLa, Ruukki ja Weckman. Täysin kotimainen ja korkea tuotantokapasiteetti sekä nopeat ja täsmälliset toimitukset takaavat GreenCoat®-tuotteiden erinomaisen saatavuuden.

Löydä lähin GreenCoat®-jälleenmyyjä >>>

GreenCoat®-teräksessä käytetään pinnoitetta, joka ei hilseile, halkeile tai irtoile.

GreenCoat®-teräksessä käytetään pinnoitetta, joka ei hilseile, halkeile tai irtoile.

Kohti fossiilivapaata terästä – ensimmäisenä maailmassa

Teräs kuuluu niihin harvoihin materiaaleihin, joiden kierrätys tapahtuu 100-prosenttisesti suljetussa kierrossa. Tämä tarkoittaa sitä, että terästä voidaan käyttää tehokkaasti uudelleen ja uudelleen ilman ominaisuuksien ja suorituskyvyn heikkenemistä ja ongelmajätteen syntymistä. Monilla markkina-alueilla eri puolilla maailmaa teräksen kierrätysaste on yli 90 prosenttia.

Pelkän kierrätetyn teräksen käyttäminen ei kuitenkaan ole mahdollista terästeollisuuden ympäristöjalanjäljen pienentämiseksi, sillä teräksen käyttö lisääntyy jatkuvasti ja saatavilla oleva kierrätysteräs riittää kattamaan vain neljäsosan maailmanlaajuisesta kysynnästä. SSAB:n tavoitteena onkin johdattaa terästeollisuus kohti hiilidioksidipäästötöntä tulevaisuutta tuomalla markkinoille maailman ensimmäisen fossiilivapaan premium-teräksen vuoteen 2026 mennessä.

Fossiilivapaa teräs valmistetaan hiilidioksidipäästöjä tuottamatta ja fossiilivapaita energialähteitä käyttämällä. Se on edelleen myös kierrätettävissä ja edistää näin kiertotaloutta.

Lue lisää >>>


 
Päivitetty
20.1.2023