Lasitetulla terassilla ei tarvitse huolehtia lumitöistä –
asennuta lasiterassi talvella
Hyödynnä talvikampanjaetu

Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.

Lasitetulla terassilla ei ole lumitöitä. (Kuva: Shutterstock)Lasitetulla terassilla ei ole lumitöitä. (Kuva: Shutterstock)

Pakkanen paukkuu, ulkona on kylmä ja sisälläkin voi tuntua vetoa ovien ja ikkunoiden pielistä – kuulostaako tutulta? Talven tullen terassi peittyy lumesta, eikä terassikalusteita voi säilyttää terassilla. Terassilasien talviasennuksella saat enemmän käyttöä terassillesi ja tuot enemmän iloa talveesi. Talvella asennettu terassi on myös heti valmiina ottamaan kevään ensisäteet vastaan. Ja mikä parasta, terassin lasitus tuo myös energiansäästöä.

Lasiterassin hankinta talvella on helppoa

  • Luvat nopeammin: Talvella, kun muu rakentaminen on hiljaisempaa kuin kesällä, viranomaiset pystyvät käsittelemään tarvittavat luvat nopeasti. Terassi voidaan rakentaa tekemällesi perustalle tai jo olemassa olevalle patiolle. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että lasitetulle terassille tulee hakea toimenpidelupa. Käytännöissä on kuitenkin eroja eri paikkakuntien rakennusvalvontojen välillä, joten on suositeltava olla suoraan yhteydessä oman alueen valvontatoimistoon. Lue lisää Lumonin sivuilta: pikaopas lupa-asioihin
  • Asentajat tekevät töitä läpi talven: Talvella sesongin ulkopuolella on asentajia saatavilla paremmin kuin kesällä. Aikatauluistakin voidaan neuvotella joustavasti.
  • Koko kevät lasiterassilla ja kesäloma lomana: Uusi lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan aikaisin ja pääset kasvien istutuspuuhiin hyvissä ajoin kun aurinko alkaa lämmittää säteillään. Kun lasiterassi on asennettu jo talvella, se on käytössäsi koko kesän ajan.
  • Suojelet pihaa: Kun maa on terassin hankinnan aikaan jäässä, pensaat, perennat ja nurmikko säilyvät vaurioitumatta, vaikka asennustyöt olisivat käynnissä.

Lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä. Lasiterassin voi myös sisustaa kuhunkin vuodenaikaan sopivaksi.Lasiterassi on valmiina ottamaan kevään vastaan silloin, kun ulkona maa on vielä jäässä. Lasiterassin voi myös sisustaa kuhunkin vuodenaikaan sopivaksi.

Näin asennus etenee vaiheittain

Kun asennusviikko lähestyy, asentaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii tarkan asennuspäivän. Ennen asennusta varmista, että asentaja mahtuu työskentelemään. Siirrä siis ylimääräinen tavara pois asentajien tieltä. Jos Lumon lasituspaketti tulee pihallenne ennen sovittua asennuspäivää, älä avaa pakkausta äläkä siirrä sitä suojaan muualle. Kaikki osat ovat säänkestäviä ja hyvin pakattuja ja lasituspaketti on pihalla Lumonin vastuulla. Lumon lasitukset asennetaan pääosin yhdessä päivässä. Poikkeuksena erityisen isot terassit. Kun asennus on valmis, asentaja opastaa lasien käytössä ja antaa käyttöohjeen. Sitten onkin aika sisustaa terassi ja antaa sille uusi elämä.

Perustuksesta valmiiseen terassiin - katso video!

Lasitus vaikka päivässä kovallakin pakkasella

Anna-Maijalla ja hänen miehellään on Laukaassa vuonna 2018 valmistunut loma-asunto, jossa on iso terassi. Lasitus asennettiin heille tammikuussa 2019.

- Realismi on syy siihen, miksi halusimme lasittaa terassin, Anna-Maija kertoo. Suomen kesä on pahamaineisen arvaamaton viileine keleineen, sateineen ja hyttysineen. Anna-Maija ja hänen miehensä eivät edes harkinneet lasittamatonta terassia. Ilman lasitusta terassin käyttö jäisi minimaaliseksi. Kyseessä oli uudiskohde. Halusimme kerralla valmista, Anna-Maija toteaa.

- Päivässä tuli valmista, ja tämä ei ole mikään pieni terassi. Kaikki meni niin kuin Strömsössä!- Päivässä tuli valmista, ja tämä ei ole mikään pieni terassi. Kaikki meni niin kuin Strömsössä!

Terassi on nyt lasitettu kahdelta sivulta, täysin umpinainen mutta helposti avattavissa. Etenkin järven rannalla terassi olisi tuulinen ilman lasitusta. Terassi lasitettiin juuri talvella, koska he eivät halunneet odottaa kevättä.

Lue Anna-Maijan haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

Talvikampanja on alkanut:
​​​​​​​Lumon Verhot -30 % alennuksella

Kampanjaetuna Lumon tarjoaa lasituksen ostaneille kauniit ja käytännölliset Lumon Verhot
-30 % alennuksella
. Kampanja-aika on 1.12.2021‒28.2.2022. Saat edun käyttöösi ostaessasi yli 2 000 euron arvoisen lasituksen.

Lue lisää


Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?


 
Julkaistu
6.12.2021