Kosketusvapaat toiminnot parantavat kotivessankin hygieenisyyttä – näin saat ne käyttöön

Yhä useammin ravintolan, lentokentän tai hotellin vessassa asioidessa käsienpesu hoituu kätevästi hanaan koskettamatta ja wc:n huuhtelu ilman huuhtelupainikkeen painallusta. Oletko miettinyt, että haluaisit samat hygieenisyyttä lisäävät toiminnot myös omaan kotivessaan? Lue, miten se onnistuu.

Kylpyhuoneen hygieenisyys paranee entisestään, kun sekä hana että huuhtelupainike toimivat kosketusvapaasti. Kaikkiin IDO Glow -lattia-wc-istuimiin voidaan jälkiasentaa kosketusvapaa Sensor-huuhtelupainike.

Kylpyhuoneen hygieenisyys paranee entisestään, kun sekä hana että huuhtelupainike toimivat kosketusvapaasti. Kaikkiin IDO Glow -lattia-wc-istuimiin voidaan jälkiasentaa kosketusvapaa Sensor-huuhtelupainike.

Kosketusvapaat toiminnot ovat yleistyneet erityisesti julkitiloissa, mutta niitä hankitaan jonkin verran myös koteihin. Geberitin teettämän kyselytutkimuksen* mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi wc:hen tulevaisuudessa kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, mutta tarvittavien sähkövarausten puute voi olla hidasteena hankinnalle. Kylpyhuoneremontin yhteydessä kannattaakin kiinnittää huomiota riittäviin sähkönsyöttöihin.

– Varautuminen sähkötarpeisiin tuo hyvin pienen lisäkustannuksen, kun kylpy- ja wc-tilojen varustus on vielä suunnittelun tai työn alla. Hinta nousee huomattavasti, jos muutoksia on tehtävä jälkikäteen. Eli vaikka sähkölle ei olisi juuri nyt tarvetta, valmiudet kannattaa olla tulevaisuuden tarpeita ajatellen, muistuttaa Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi.

Lue myös: Sähköliitäntä tuo wc-istuimeen lisää mukavuutta

Kosketusvapaita huuhtelupainikkeita on saatavana sekä IDOn lattia-wc- että Geberitin ja IDOn seinä-wc-malleihin. Ne vetävät vessan, kun kättä heilauttaa painikkeen yllä tai edessä. Kosketusvapaa huuhtelupainike ei kasvata sähkönkulutusta juurikaan, sillä se käyttää sähköä vain hetken silloin, kun wc vedetään.

IDO Glow Sensorissa yhdistyvät huuhtelupainikkeen kosketusvapaus ja virtaviivainen muotoilu.

IDO Glow Sensorissa yhdistyvät huuhtelupainikkeen kosketusvapaus ja virtaviivainen muotoilu.

Kosketusvapaiden toimintojen käyttöönotto vaatii yleensä sähköliitännän, mutta paristokäyttöisiä ratkaisujakin on tarjolla. Sähköliitännän puute ei siis aina estä kosketusvapautta, sillä esimerkiksi IDO Glow Sensor -huuhtelupainike toimii joko verkkovirralla tai paristoilla.

Kosketusvapaa huuhtelu on saatavana vakiona IDO Glow 62 -korkeaan istuimeen ja se voidaan jälkiasentaa kaikkiin Glow-lattia-wc-istuimiin. Sensor hoitaa huuhtelun, kun käsi viedään tunnistimen yläpuolelle. Iso huuhtelu hoituu hitaalla liikkeellä (yli 0,5 sekuntia) ja pieni huuhtelu nopealla, alle puolen sekunnin pyyhkäisyllä.

*YouGov toteutti kyselytutkimuksen Geberitille tammikuussa 2021. Pohjoismaisen kyselyn vastaajista 1 014 oli suomalaisia.

Kosketusvapaa huuhtelupainike on saatavana vakiona IDO Glow 62 -wc-istuimeen.Kosketusvapaa huuhtelupainike on saatavana vakiona IDO Glow 62 -wc-istuimeen.
 
Julkaistu
6.12.2021