• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Mitä laittaa tyhjille seinille ja miten?

Sari Nieminen
Päivitetty 02.11.2023
202111_73774.jpg

Luo värikäs sisustus värikkäillä tauluilla ja kehyksillä.

Koti näyttää jotenkin keskeneräiseltä ja tyhjältä. Olisiko syynä runsas määrä tyhjää seinätilaa? Jos sinulla on vaikeuksia päättää, mihin sen ensimmäisen naulan iskisi, ota tästä muutama vinkki talteen, miten tyhjän seinän syndroomasta pääsee eroon.

Ensin oli taulu

Poimi huoneen väritys taulusta - sanonta ei tarkoita, että pitäisi kirjaimellisesti noukkia värisävy kerrallaan lempitaulustasi. Hae mieluimmin taulusta inspiraatiota huoneen väritykseen. Testaa, sopivatko valitsemasi värit tauluun, jonka aiot ripustaa seinälle. Esimerkiksi seinien värin tulisi heijastella taulun värisävyjä, ei matkia niitä orjallisesti. Anna taideteoksen tai printin inspiroida sinua.

202111_73775.jpg

Sommittele kokonaisuus lattialla

Jos talosta löytyy paljonkin kuvia ripustettavaksi, mutta et tiedä miten ne seinälle laittaisit, sommittele kuvista kokonaisuus ensin pöydällä tai lattialla. Helpoimpana lähtökohtana sommittelulle voit käyttää neliön tai suorakaiteen muotoa. Minkä tahansa muodon valitsetkin, muista pitää kokonaisuus tiiviinä.

202111_73777.jpg
202111_73776.jpg

Vinkki!
Jos taustaseinä on värikäs tai kirjava, kannattaa tauluksi valita yksinkertainen ja yksivärinen teos.

202111_73788.jpg
202111_73787.jpg

Hyllyillä helposti muuntautuvaa ilmettä

Kiinnitä seinälle pieniä ja isoja hyllyjä. Tauluhyllyt ovat erityisen käteviä, kun haluat muuttaa kokoelmaasi usein, aina vaikka sesongin värien mukaan. Ei jää ikäviä reikiä seinään, jos vaihdat taulun paikkaa.

202111_73779.jpg
202111_73778.jpg

Kehyksillä vai ilman

Taulujen kehystämiseen ei löydy sääntökirjaa. Toiset haluavat yhdistellä erilaisia kehyksiä ja kehysten värejä keskenään, toiset taas pitäytyvät yhdessä selkeässä tyylissä. Kehykset voivat nostaa taideteoksen esille ja uudelle tasolle, jos niin halutaan. Kuitenkin esimerkiksi modernin canvas-taulut ovat omillaan ilman kehyksiäkin.

Kehyksiä voi tehdä vaikka mistä ja mielikuvituksen käyttäminen on sallittua. Kehysmateriaalina voi käyttää vanhaa puuta, vanhoja heinäseipäitä, tikkuja tai metallilevyä.

Liitutaulumaalilla maalatulle seinälle vaihdat kuvia ja taidetta vaikka joka päivä.
Liitutaulumaalilla maalatulle seinälle vaihdat kuvia ja taidetta vaikka joka päivä.

Tee taidetta mistä haluat

Päästä mielikuvitus valloilleen. Mikä on sinulle mieleinen harrastus tai tavara? Voisiko sitä käyttää huoneen kiintopisteenä seinällä? Jos seinällä on vaikka rumia putkia, tee niistä keskipiste. Maalaa huomiota herättäväksi. Älä yritä piilottaa, mitä ei piiloon saa.

202111_73781.jpg

Pehmeää taidetta makrameella

Tekstuuria ja pehmeyttä sisustukseen saat ripustamalla suuren makrameen seinälle. Solmutekniikalla valmistetut makrameet luovat Boho-tunnelmaa.

Faktaa
Makramee tekniikka on luultavasti arabien kehittämä. Makramee solmeilu oli suosituinta viktoriaanisella aikakaudella 1800-luvulla. Monet silti mieltävät makramee juuri hippien suosimaksi tyyliksi.

202111_73783.jpg
202111_73784.jpg

Kollaasi lautasista

Sommittele erilaisista lautasista kollaasi seinälle. Lautaset voi myös spray maalata sisustukseen sopivilla sävyillä. Seinille voi asetella myös erilaisia puu- tai metallikoreja.

202111_73786.jpg
202111_73785.jpg
202111_73782.jpg
Info

Info

Lue lisää:

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisätilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.
20204_63785.jpg
Mitkä ominaisuudet edesauttavat männyn käyttöä sisätiloissa?
Varjossa viihtyvä alueiden valtaajaKuusella on osa kulttuuriperinteessämme. Kuusta on pidetty toisaalta uhkaavan synkkänä, mutta taas toisaalta suojaavana. Synkkä hahmo pimeässä, mutta suojana esimerkiksi sateella. Kuusta tuodaan sisälle talven pimeimpänä aikana esimerkiksi joulukuuseksi samalla tuoden toivoa ja vihreyttä. Hautausmailla taas kuusenhavuja on käytetty arkun ja haudan koristeena symboloimassa ikuisuutta.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20204_64445.jpg
Vinkit led-nauhavalaistuksen suunnitteluun
Led-nauhavalaistus on moneen kohteeseen ja käyttötarkoitukseen sopiva valaistusmuoto. Kuten muukin valaistus, myös se tarvitsee jonkin verran suunnittelua. Tässä viisi yleistä ohjetta, joiden mukaan tehtynä led-nauhavalaistus varmasti onnistuu.
Omakotitalon ilmanvaihto
Ilmanvaihdon kunnostuksella terveempi sisäilma
Pauli ja Merja Heikkilä rakennuttivat omakotitalonsa Espoon Laaksolahteen kaksikymmentä vuotta sitten. Jotain kuitenkin meni ilmanvaihdossa pieleen jo rakennusvaiheessa, joko sen toteutuksessa tai suunnittelussa. Nyt kunnostuksen myötä sisäilma on raikkaampaa ja myös vaihtuu energiatehokkaammin.
20225_78116.jpg
Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeen
Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeenMonet mökinomistajat suunnittelevat mökin kevätsiivousta ilmojen jälleen lämmettyä. Mökkeilijöiden ohjelmassa on sisä- ja ulkotilojen siivousta sekä puiden pilkkomista. Näissä arkiaskareissa kannattaa kiinnittää huomiota myyräkuumeelta suojautumiseen. Ihmisiin virus tarttuu yleensä hengitysteitse, kun metsämyyrän ulostetta tai virtsaa sekoittuu siivouspölyn mukana hengitysilmaan. Thl:n mukaan suojautuminen mökin talvisiivouksessa tehokkaalla hengityssuojaimella on tehokasta ja perusteltua.Siivotessa ilmaan pääsee runsaasti pölyä jolloin suojaimen käyttö on erityisen tärkeää. Jos jätöksiä alkaa putsaamaan perinteisellä pölyimurilla, niin jätöksissä olevat virukset tulevat pölynimurien suodattimien läpi ja ne johtuvat hengitysilmaan tavallisen imurin poistoilmapuhalluksen takia. Mikäli mökillä on keskuspölynimuri, haitallinen pöly ohjataan pois hengitetystä huoneilmasta ja vastaavaa riskiä ei ole.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton