Viikon sisustusidea: Mitä laittaa tyhjille seinille ja miten?

Koti näyttää jotenkin keskeneräiseltä ja tyhjältä. Olisiko syynä runsas määrä tyhjää seinätilaa? Jos sinulla on vaikeuksia päättää, mihin sen ensimmäisen naulan iskisi, ota tästä muutama vinkki talteen, miten tyhjän seinän syndroomasta pääsee eroon.

Luo värikäs sisustus värikkäillä tauluilla ja kehyksillä.Luo värikäs sisustus värikkäillä tauluilla ja kehyksillä.

Ensin oli taulu

Poimi huoneen väritys taulusta - sanonta ei tarkoita, että pitäisi kirjaimellisesti noukkia värisävy kerrallaan lempitaulustasi. Hae mieluimmin taulusta inspiraatiota huoneen väritykseen. Testaa, sopivatko valitsemasi värit tauluun, jonka aiot ripustaa seinälle. Esimerkiksi seinien värin tulisi heijastella taulun värisävyjä, ei matkia niitä orjallisesti. Anna taideteoksen tai printin inspiroida sinua.

nappaa talulun väri sisustuksesta-750x422

Sommittele kokonaisuus lattialla

Jos talosta löytyy paljonkin kuvia ripustettavaksi, mutta et tiedä miten ne seinälle laittaisit, sommittele kuvista kokonaisuus ensin pöydällä tai lattialla. Helpoimpana lähtökohtana sommittelulle voit käyttää neliön tai suorakaiteen muotoa. Minkä tahansa muodon valitsetkin, muista pitää kokonaisuus tiiviinä.

tee tauluitsa neliön muotoinen sommitelma-750x422
taulusommitelma-750x422

Vinkki!
Jos taustaseinä on värikäs tai kirjava, kannattaa tauluksi valita yksinkertainen ja yksivärinen teos.  

taulu on tarkkaan sijoitettu tasapainopiste-422x500
talusommitelma seinällä-422x500

Hyllyillä helposti muuntautuvaa ilmettä

Kiinnitä seinälle pieniä ja isoja hyllyjä. Tauluhyllyt ovat erityisen käteviä, kun haluat muuttaa kokoelmaasi usein, aina vaikka sesongin värien mukaan. Ei jää ikäviä reikiä seinään, jos vaihdat taulun paikkaa.

hyllyasetelmalla mielenkiintoa sisustukseen-750x422
halvat hyllyt vanhasta lavasta-750x422

Kehyksillä vai ilman

Taulujen kehystämiseen ei löydy sääntökirjaa. Toiset haluavat yhdistellä erilaisia kehyksiä ja kehysten värejä keskenään, toiset taas pitäytyvät yhdessä selkeässä tyylissä. Kehykset voivat nostaa taideteoksen esille ja uudelle tasolle, jos niin halutaan. Kuitenkin esimerkiksi modernin canvas-taulut ovat omillaan ilman kehyksiäkin.

Kehyksiä voi tehdä vaikka mistä ja mielikuvituksen käyttäminen on sallittua. Kehysmateriaalina voi käyttää vanhaa puuta, vanhoja heinäseipäitä, tikkuja tai metallilevyä.

Liitutaulumaalilla maalatulle seinälle vaihdat kuvia ja taidetta vaikka joka päivä.Liitutaulumaalilla maalatulle seinälle vaihdat kuvia ja taidetta vaikka joka päivä.

Tee taidetta mistä haluat

Päästä mielikuvitus valloilleen. Mikä on sinulle mieleinen harrastus tai tavara? Voisiko sitä käyttää huoneen kiintopisteenä seinällä? Jos seinällä on vaikka rumia putkia, tee niistä keskipiste. Maalaa huomiota herättäväksi. Älä yritä piilottaa, mitä ei piiloon saa.

seinälle nostettu pyöräkin on taidetta-750x422

Pehmeää taidetta makrameella

Tekstuuria ja pehmeyttä sisustukseen saat ripustamalla suuren makrameen seinälle. Solmutekniikalla valmistetut makrameet luovat Boho-tunnelmaa.

Faktaa
Makramee tekniikka on luultavasti arabien kehittämä. Makramee solmeilu oli suosituinta viktoriaanisella aikakaudella 1800-luvulla. Monet silti mieltävät makramee juuri hippien suosimaksi tyyliksi.

makramella mielenkiintoa seinille-422x500
suuri makrame on näyttävä sisustuselementti-750x422

Kollaasi lautasista

Sommittele erilaisista lautasista kollaasi seinälle. Lautaset voi myös spray maalata sisustukseen sopivilla sävyillä. Seinille voi asetella myös erilaisia puu- tai metallikoreja.

tiiliseinä ja puiset hyllyt-422x500
lautasilla ja koreilla tehty seinäelementti-422x500
eri värisiä lautasia seinällä-750x422

Lue lisää:

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Lisää sisustusartikkeleita


 
Julkaistu
25.11.2021