• Etusivu
  • LVI

Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 19.11.2021Päivitetty 16.11.2023
202111_73691.jpg

Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.

Nykyisen omistajan vanhemmat olivat 70-luvulla rakennuttaneet aikakauden hengen mukaisen hirsimökin, jossa oli ajan mukaista luksusta – sekä sähköt että lankapuhelin! Lisäksi keittiöön tuli kylmä vesi sähköpumpulla kaivosta.

Vuosien kuluessa mukavuuksia hankittiin lisää: ilmalämpöpumppu lämmittämään ja viilentämään, uusi kamari vieraita varten, kunnallinen vesijohtovesi, pieni vesivessa ja apukeittiö. Harmaiden vesien kivipesäsuodatus vaihdettiin imeytysjärjestelmään.

Käyttövettä lämmitettiin niin keittiössä hellalla kuin rannassa saunan padassa, kunnes vuonna 2008 apukeittiön pöytätason alle hankittiin 35 litran sähköinen lämminvesivaraaja HAATO HK35, josta riitti hyvin vettä niin tiskaamiseen kuin käsien pesuun apukeittiössä.

Keittiön sisustus oli pääosin alkuperäistä. Uudet valkoiset kiintokalusteet lisäävät käytännöllisyyttä ja raikastavat ilmettä.
Keittiön sisustus oli pääosin alkuperäistä. Uudet valkoiset kiintokalusteet lisäävät käytännöllisyyttä ja raikastavat ilmettä.

Sisäkaton maalaus innosti keittiöremonttiin

Mökkiin kaivattiin lisää valoisuutta ja yleisilmeen päivitystä, joten kesällä 2020 aloitettiin mökin ehostus maalaamalla sisäkatto. Samalla päädyttiin vaihtamaan yläpohjan villat.

– Kun remontissa oli päästy alkuun, maalattiin myös tuvan suuri takka valkoiseksi ja uusittiin kaikki mökin sähköt nykyvaatimuksia vastaaviksi, mökin omistaja kertoo.

Mökin yleisilme muuttui toivotusti, mutta samalla keittiö alkoi näyttää melko kulahtaneelta. Kesällä 2021 kaikki keittiökalusteet ja vesiputket päätettiinkin uusia. Myös tiskikone hankittiin vapaa-ajanviettoa helpottamaan.

– Lämminvesivaraajassa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta koska käsitiskin määrä pieneni tiskikoneen myötä, todettiin että pienempikin riittäisi.

Ennen-jälkeen: Vanha varaaja oli 35-litrainen ja sijoitettu pöytätason alle. Varaaja vaihdettiin pienempään ja nostettiin seinälle, jolloin vapautui tilaa. Vanhalle varaajalle löytyi nopeasti ostaja netin kautta.
Ennen-jälkeen: Vanha varaaja oli 35-litrainen ja sijoitettu pöytätason alle. Varaaja vaihdettiin pienempään ja nostettiin seinälle, jolloin vapautui tilaa. Vanhalle varaajalle löytyi nopeasti ostaja netin kautta.

Asiaan perehtymisen jälkeen sopivimmaksi malliksi todettiin 15 litran HAATO HK 15. Pienikokoisena se voitiin sijoittaa apukeittiön seinälle ilman, että kukaan kolhii siihen päätänsä. Plussaa on myös, että mökkikäyttö on huomioitu jo varaajan suunnittelussa, minkä ansiosta säiliön tyhjennys käy käden käänteessä.

Lue myös:Laite, jota harvemmin tulee edes ajatelleeksi – paitsi kun lämmin vesi loppuu

Koska apukeittiössä ei ole lattiakaivoa, varaajan varoventtiilin vedet on ohjattu apukeittiön lavuaariin. Varmuuden vuoksi mökin päävesihana suljetaan ja varaajasta katkaistaan virrat, kun mökiltä lähdetään kotiin. Pieni varaaja lämmittää veden nopeasti, kun mökille tullaan taas seuraavan kerran, eikä sähköä kulu turhaan.

Info

Info

Mikä lämminvesivaraaja on sopivin sinun tarpeisiisi?

Onko lämpimän veden tarve jatkuvaa vai jaksottaista? Kuinka monta henkilöä vettä käyttää? Täytetäänkö myös kylpyammetta? Vaatiiko vedenlaatu erilaisen korroosiosuojauksen? Haluatko säästää lisää sähköä älyvaraajalla? Tutustu NIBEn lämminvesivaraajien mallistoon ja ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton