Näin katat pöydän kauniisti eri tilanteisiin

Jouluna päästään nauttimaan hyvästä ruuasta yhdessä rakkaiden kanssa. Hetken voit kruunata kauniilla kattauksella. Toteuta joulupöydästä vielä pykälän verran juhlallisempi helposti ja halutessasi myös todella edullisesti. Kokosimme muutamia vinkkejä kauniiseen kattaukseen, oli se sitten kyseessä joulupöytä, uudenvuoden ruokailu tai vaikka syntymäpäiväjuhlat.

Muista olla rohkea, luova ja leikkisä kattauksessa. Käytä hyväksesi koristeita ja esineitä, joita sinulta löytyy jo valmiiksi. Kauniisti katettu pöytä on ruokaa myös silmille.

Ruusukullan sävyt yhdistettynä hopeanharmaaseen vihreään tekee raikkaan kokonaisuuden.Ruusukullan sävyt yhdistettynä hopeanharmaaseen vihreään tekee raikkaan kokonaisuuden.

Toteuta yksinkertaisen kaunista rohkealla twistillä

Skandinaavisilla pöydillä on yleensä nähty pelkistettyä ja ehkä niukkaakin koristelua. Vaikka käyttäisit minimalistisesti koristeita, ei koristelun silti tarvitse olla tylsää. Käytä rohkeita värejä tai väriyhdistelmiä tai tee yksivärisestä koristelusta runsas. Älä pelkää lisätä elementtejä pöytäkattaukseesi. Saatat yllättyä iloisesti miten hyvältä se itseasiassa näyttää.

joulupöytä-4
joulupöytä-5

Lisää vain ripaus väriä

Väriä kattaukseen voit lisätä vaikka pelkällä pöytäliinalla. Pitäydy muuten neutraaleissa väreissä ja lisää vain vihreää havuilla, kasveilla tai oksilla.

Ylellisempää tunnelmaa luot aidoilla kankaisilla ruoka- ja pöytäliinoilla.

joulupöytä-422x500-1
joulupöytä-422x500-7

Kattauksen inspiraatioksi voit myös valita vain yhden värin. Käytä samaa väriä sen eri sävyissä: tummempaa ja vaaleampaa. Tee valinta käytätkö kylmiä vai lämpimiä sävyjä.

Jokaisen ruokaliinan voit taitella eri tavalla. Yhtenäinen väritys saattaa kaivata jotain mielenkiintoa ja runsautta parikseen.

Luo runsas ja rustiikki juhlapöytä

Lämpimät värit luovat kattaukseen runsautta. Oranssi voisi tänä jouluna olla se "uusi punainen"?

Sekoita messinkiä ja hopeaa, värillistä ja kirkasta lasia. Jos pöytäsi on moderni ja haluat kuitenkin löytää rustiikin tunnelman, peitä pöytä kauniilla puuvillaisella tai pellavaisella liinalla.

joulupöytä-10
joulupöytä-9

Älä unohda tuolien koristelua, jos se suinkin on mahdollista.

joulupöytä-6

Käytä kukkia, havuja ja mausteita

Luonto tarjoaa jopa syksyllä ja talvella paljon kaunista kattaukseen, muun muassa isot kaarnanpalat, kävyt ja sammaleet. Oman tuoksuvan säväyksensä kattaukselle antavat mausteet ja yrtit. Rosmariini on yksi ihanaa tuoksua antavista yrteistä, joka kestää pöytäkoristeena myös pitkään ilman vettä.

joulupöytä-3

Glamouria kaipaavalle täyteläinen ja ylellinen kattaus

Ylellisyyttä kattaukseen mustalla, kullalla ja kristalleilla. Nosta pöytäkoriste ylemmäs, mutta pidä huolta, että ihmiset pöydän ympärillä pystyvät vielä näkemään toisensa ja keskustelemaan.

Vinkki!
Lisää väriä pöytään kynttilöillä. Yhdistele yllätyksellisiä sävyjä keskenään, kuten oranssia, lilaa ja punaista. Ylellisyyttä saat yhdistämällä lämpimiä värejä kultaan ja ihanaa pakkastunnelmaa valkoisella, huurteisen turkoosilla sekä vihreällä ja hopealla.

joulupöytä-422x500-2
joulupöytä-422x500-6

Kynttilöitä, paljon kynttilöitä! Kynttilät eri väreissä ja ko'oissa luovat ihanan lämpöisen tunnelman ja pehmeän valaistuksen. Kynttilän valo heijastuu kauniisti lasiastioista ja kiiltävästä metallista kerraten tuikkivan valon määrän.

Vinkki!
Jos pöydän ympärillä pyörii paljon pieniä lapsia ja pelkäät palovaaraa, käytä LED-kynttilöitä aitojen tilalla. Nykyään saa todella aidon näköisiä mutta kuitenkin turvallisia LED-kynttilöitä.

joulupöytä-11
joulupöytä-422x500-5
joulupöytä-15
 
Päivitetty
7.11.2022