• Etusivu
  • Rakentaminen

Petos asuntokaupassa - kuuntele podcast

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Päivitetty 23.10.2023
1920laptop-3196481_960_720

Podcastissa vaelletaan syvälle pykäläviidakkoon selvittämään asuntokaupan ongelmatilanteita. Jos asunnon myyjä ei kerro kaikkea oleellista kaupan kohteesta, onko se rikos? Entä miksi salainen virhe ei itse asiassa tarkoita sitä, että myyjä salaisi asioita?

Asuntokaupan riidat ja laatuvirheet ratkaistaan yleensä joko maakaaren tai asuntokauppalain normistoja noudattaen. Tietyin reunaehdoin asuntokaupan virheet voivat kuitenkin täyttää petoksen tunnusmerkit. Tällöin asiaa on mahdollista ajaa rikoslain pykälien pohjalta.

Kivijalkapodcastin isäntä Jarno Kylmänen keskustelee Jurinet Oy:n toimitusjohtajan Markus Talvion (OTM) kanssa asiasta.

Podcast on tallennettu 2021 vko 37.

Sisältö:

(2:18)

Voiko salaisen virheen tulkita petokseksi?

(3:55)

Laatuvirheitä löytyy yksi jokaiselle sormelle

(6:28)

Koska laatuvirhe muuttuu rikokseksi?

(14:35)

Kuvitteellinen käytännön esimerkki

(16:47)

Asunnon myynnin virhevastuu on lyhyempi kuin petosasioiden vanhenemisaika

(19:04)

Johdonmukaisen tapahtumien kulun osoittaminen on osa näyttöä.

(23:03)

Miten toimia, jos epäilee petosta asuntokaupassa?

(27:21)

Case: Uusi talo, rakennusjätettä haudattu tontille

(31:24)

Onko sopiminen mahdollista asuntokauppaan liittyvissä rikoksissa?

(33:29)

Case: Ratapölkyt rakennusmateriaalina

(36:16)

Case: Epäselvyyksiä asunto-osakeyhtiön omistuksissa

(42:11)

Petos asuntokaupassa (pähkinänkuoressa)

Info

Info

Jos saat KIVIJALASTA polttoainetta ajatuksillesi, niin ota meidät seurantaan! Se onnistuu tilaamalla Rakentaja.fi YouTube-kanava. Voit kuunnella podcastin myös yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastitjaStitcher.

Kuuntele kaikki jaksot:

Jurinet Oy
Rakentaminen
laki
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20129_32065.jpg
Juristi auttaa sinua lakikysymyksissä
JuriNet on Suomalaisten asianajotoimistojen nopeasti kasvava ja nykyaikainen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on tarjota vaivattomasti ja edullisesti asianajopalveluja kaikille. JuriNetin toimistoissa on Suomessa noin 50 ammattilaista. Osaava juristi löytyy JuriNetistä helposti ja he ovat valmiita perehtymään juuri sinun asiaasi.Jätä yhteydenottopyyntö!
20148_40506.jpg
Paljonko hyvä juristi maksaa?
Asianajajan palveluita pidetään kalliina. Toimitusjohtaja OTM Markus Talvio JuriNet asianajotoimistoista on eri mieltä. Yhtä lailla kuten hyvän erikoislääkärinkin palkkio on suurempi kuin terveyskeskuslääkärin palkkio, myös juristien palkkioissa on eroja, laatu maksaa. Loppujen lopuksi suurimman osan ainakin meidän päämiesten palkkiosta maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis?Jätä yhteydenottopyyntö!
20218_71758.jpg
10 tärkeintä tarkastus­kohtaa hissin määrä­aikaistarkas­tuksessa
Hissionnettomuuksia sattuu onneksi harvoin, mutta seuraukset voivat olla vakavia – kuten Kaunialan sairaalassa kuolemaan johtaneessa hissitapaturmassa. Sairaalan hoitaja ja pyörätuolissa ollut kuntoutuja olivat poistumassa hissikorista. Kesken poistumisen hissikori lähti liikkeelle ylöspäin. Kuntoutuja jäi puristukseen korin lattian ja kerrostason kulkuaukon yläkarmiin ja menehtyi.Tapaturmassa syynä oli nostokoneisten jarrun vikaantuminen. Hissien osat vaativat huoltoa ja tarkastustoimenpiteitä. Onnettomuuksilta vältytäänkin parhaiten ennakoimalla hissin huoltotoimenpiteitä säännöllisien ja lain vaatimien hissitarkastuksen avulla. Mutta mitä itse hissitarkastuksessa oikein tarkastetaan ja miksi? Onko teidän taloyhtiössänne hissiturvallisuus kunnossa?
20219_72792.jpg
Nämä kannattaa tietää: 9 faktaa uudesta kaavoitus- ja rakentamislaista
Hallituksen esitys kaavoitus- ja rakentamislaiksi on edennyt lausuntokierrokselle. Kokosimme oleelliset tiedot uudesta laista, joka korvaa nykyisen maankäyttö- ja rakennuslain.
Asuinalue kaavoitus
Rakennuslain uudistuksen päämääränä sujuvoittaa kaavoitusta
Yksi merkittävimmistä hankkeista tämän hallituskauden aikana on käynnissä oleva maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) kokonaisuudistus. Rakennuslaki ohjaa sitä, miten alueita suunnitellaan ja rakennetaan 2000-luvun kaupungistuvassa Suomessa. SAK ja RT korostavat, että MRL-uudistuksen tulee vahvistaa työmarkkinoiden toimivuutta ja alueiden elinvoimaa sekä samalla vastata ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen haasteisiin. Olennaista on sujuvoittaa kaavoitusta sekä mahdollistaa yhdyskuntarakenteen tiivistäminen ja uudistaminen.
20203_63275.jpg
Suomen rakennuskannan päästöistä pois 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä
Suomen pitkän aikavälin korjausrakentamisen strategia on valmistunut. Strategia koskee vuoden 2020 alkuun mennessä valmistuneita asuin- ja palvelurakennuksia, joita on yhteensä 1,4 miljoonaa. Sen tavoitteeksi on asetettu vähentää rakennusten hiilidioksidipäästöjä vuoden 2020 alusta 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Strategia on osa vuonna 2018 voimaan tulleen rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton