Muistilista remontin tekijän valitsemiseen

Remonttiammattilaisen valinta on tärkeää perustaa faktoihin eikä mututuntumaan. Tarjolla on monenlaista remonttiyritystä yhden miehen firmoista suuriin maan kattaviin palveluihin, eikä yrityksiä ole aina helppoa vertailla. Tiivistimme vinkit remonttiyrityksen valintaan viiden kohdan näppäräksi muistilistaksi.

Muistilista remonttiyrityksen valitsemiseen

1. Mieti mitä tarvitset ja listaa kriteerit

Ensimmäinen askel yrityksen valinnassa on miettiä, millaista remonttia olet tekemässä ja millaisia ammattilaisia tarvitset. Onko työ pieni huoneistoremontti vai taloyhtiön valtava saneeraus? Millaista osaamista yrityksellä täytyy olla? Tarvitseeko työn tekemiseen pätevyyksiä tai sertifikaatteja? Kuinka paljon olet valmis maksamaan remontista? Listaa asiat muistiin ja ala tutkia eri vaihtoehtoja kriteeriesi perusteella.

2. Etsi ja vertaile

Kun kriteerit ovat selvillä, on aika siirtyä varsinaiseen etsintävaiheeseen. Voit käyttää avuksesi esimerkiksi maksutonta Zeckit-yrityshakua, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen. Kun olet löytänyt potentiaalisia yrityksiä, jotka toimivat alueellasi, vertaile yrityksiä kriteeriesi perusteella.

3. Selvitä taustat perin pohjin

Kun olet valinnut yhden tai useamman hyvän vaihtoehdon, jotka mätsäävät kriteereihisi mahdollisimman hyvin, on aika aloittaa perusteellisempi tutkimus. Käytä yrityshakuja ja hakukonetta avuksi ja selvitä, millä tolalla yrityksen toiminta on taloudellisesti sekä onko sillä tarpeeksi henkilöresursseja urakkasi toteuttamiseen. Sinua saattaa myös kiinnostaa, tekeekö yrityksen oma henkilöstö työn vai käyttääkö se aliurakoitsijoita. Myös yrityksellä olevat vakuutukset on hyvä selvittää, jotta yritys selviää vastuistaan myös mahdollisten vahinkojen sattuessa.

4. Pyydä referenssejä

Varsinkin kun kyseessä on jokin isompi remontti tai rakennusprojekti, kannattaa selvittää, miten yritys on suoriutunut aiemmista hommistaan. Pyydä yritykseltä esimerkiksi parin viimeaikaisen asiakkaan yhteystiedot ja kysy rohkeasti heiltä mielipidettä urakan eri vaiheiden onnistumisesta. Tärkeitä seikkoja ovat esimerkiksi, kuinka urakka pysyi aikataulussa, kuinka kommunikaatio yrityksen kanssa toimi ja tietysti: millainen lopputulos oli ja oliko asiakas siihen tyytyväinen.

5. Valitse Luotettava Kumppani

Luotettava Kumppani -yritykset ovat antaneet luvan tarkistaa yrityksensä tilaajavastuutiedot automaattisesti, joten heistä on Zeckit-yrityshaussa saatavilla enemmän tietoja kuin muista yrityksistä ja heidän toimintansa on läpinäkyvää. Yksityisen henkilön ei tarvitse tarkastaa yritysten tilaajavastuutietoja, mutta Luotettava Kumppani on silti hyvä vaihtoehto remonttiyritystä etsiessä. Luotettavaa Kumppania valitessasi voit tarkistaa esimerkiksi vakuutusten voimassaolon.

Jos sen sijaan olet valitsemassa tekijää taloyhtiön urakkaan, muistathan, että sinun tuleekin tarkistaa yrityksen tilaajavastuutiedot ennen sopimuksen tekemistä tiettyjen reunaehtojen täyttyessä. Tällöin Luotettava Kumppani on helppo valinta, saathan heidän tilaajavastuutietonsa tarkistettua käden käänteessä.

Siirry siis alta Zeckit-yrityshakuun ja löydä remonttiisi Luotettava Kumppani!

 
Julkaistu
8.11.2021