• Etusivu
  • Rakentaminen

Unelmia ei voi suunnitella, mutta niiden toteuttamisen voi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Doventus Oy
Julkaistu 29.10.2021Päivitetty 07.04.2022
202110_73377.jpg

Arkkitehti on rakennushankkeen onnistumisen tärkeä tukipilari. Laadukasta arkkitehtuuria arvostavat myös naapurusto ja rakennusvalvonnan viranomaiset.

Arkkitehti luo tilakokonaisuuden

Uutta rakennettaessa arkkitehti kutsutaan apuun tilasuunnittelun ammattiosaajana. Arkkitehti määrittelee arkkitehtonisen ja tilallisen ratkaisun periaatteet.

Arkkitehtisuunnittelu on kokonaisvaltainen suunnitteluala, joka kattaa tilaratkaisujen ja muotokielen määrittelyn, arkkitehtonisen pääteeman ja tilan perusluonteen löytämisen. Tilakokonaisuuden ja huonetilojen suunnitteluvaihe voi jatkua sisustuselementtien ja kiintokalusteiden detaljitasoiseen suunnitteluun.

202110_73381.jpg

Arkkitehti Tero SeppänenDoventus Oy:stä kertoo pyrkivänsä elämyksellisen tilan luomiseen unohtamatta tilan yleispätevää käyttöä ja muunneltavuutta.

– Kun arkkitehdin luoma tilakokonaisuus on riittävän vahva ja omintakeinen, voidaan muutokset ja sisustuksen uudet elementit toteuttaa elegantisti. Tilan perusolemus säilyttää elinvoimansa ja ilmaisunsa, ja myös erilaisille sisustusratkaisuille jää tilaa.

Tilan olemus alkaa hahmottua luonnosten kautta asiakkaiden toiveita kuuntelemalla. Arkkitehdin on oltava hyvä kuuntelija.

Arkkitehdilla on merkittävä rooli rakennushankkeen onnistumisen yhtenä tukipilarina. Arkkitehdin on hallittava laajoja osaamisalueita, sillä rakenteiden ja järjestelmien ymmärtäminen sekä talotekniikan nykyvaatimusten hallitseminen kuuluvat tilasuunnitteluun erottamattomasti. Arkkitehtonisesti onnistuneessa tilassa korostuu "rakenteen voima".

– Kokenut arkkitehti ymmärtää yhdistetyssä pääsuunnittelijan roolissaan, mitä tapahtuu pinnan alla. Hyvin toisiinsa yhteensopivat suunnitteluratkaisut ovat useimmiten myös kustannustehokkaita, jolloin rakennusbudjetti pysyy paremmin hallinnassa, Tero Seppänen toteaa.

202110_73380.jpg

Pientalo, jolla on luonteva yhteys ympäristöön

Arkkitehti luonnostelee yksilöllisen pientalon sekä rakennuttajan toiveiden että tontin ja lähiympäristön lähtökohdista. Pientalo on aina kontekstissa ympäristöönsä ja paikan henkeen.

Asiakkaan yksityiskohtaisten tilatoiveiden lisäksi pihapiirin luonnonarvojen oivaltava läsnäolo ja rakennuspaikan mikroilmaston optimointi tuovat elementtejä suunnitteluun.

Onnistuneessa pientalokohteessa rakennuksen tyyli ja persoonalliset ratkaisut limittyvät luontevasti osaksi yhteistä ympäristöä. Laadukasta arkkitehtonista ratkaisua arvostavat myös naapurusto ja rakennusvalvonnan viranomaiset.

202110_73379.jpg

Hyvin suunniteltu talo muuntuu elämäntilanteen mukaan

Sisätilojen suunnittelussa on tärkeää määritellä suurten linjojen lisäksi oleellisimmat yksityiskohdat, jotta loppuratkaisu on mahdollisimman toimiva ja asiakkaalle luonteva. Laadukkaassa suunnittelussa käytännöllisyys ja ergonomia kulkevat käsi kädessä.

Toiminnallisen ja aikaa kestävän asuntoarkkitehtuuriin lähtökohtana on aina tilojen perusmitoitus sekä huoneiden ja tilasarjojen muoto.

Myös liikuntarajoitteisten vaatimukset otetaan huomioon pientalosuunnittelussa. Alakerta on nykynormien mukaan niin sanottu selviytymiskerros, jossa on pyörätuolille tarkoitetut minimimitat tietyissä tiloissa.

– Luonnollisesti rinnetonteilla voidaan soveltaa määräyksiä, mutta aina kannattaa pyrkiä esteettömiin ratkaisuihin. Kaikki me tulemme vanhoiksi, ja hyvin iäkkäänäkin on mukava asua toimivassa ja itselle suunnitellussa talossa. Toimiva ja muuntojoustava pientalo on hyvä teko myös yhteiskuntaamme kohtaan. Kun luodaan yhdessä suunnitelmia ja rakennetaan, katse kannattaa suunnata heti alussa kauas horisonttiin, Seppänen painottaa.

202110_73378.jpg

Asiakkaiden kiitos on paras palkkio arkkitehdille

Tero Seppänen pitää vaativien asiakkaiden tyytyväisyyttä parhaana palkintona, jonka arkkitehti voi työstään saada. Rakennusprojektinsa onnistuneesti läpivieneiden suosituksia kannattaa myös kuunnella, kun on etsimässä omaan suunnitteilla olevaan taloprojektiinsa sopivinta arkkitehtia.

Uniikin kivitalon Espooseen rakennuttanut asiakaspariskunta, Lotta ja Mikko Merisaari kuvailevat yhteistyötään Doventus Oy:n kanssa näin:

– Lopputulos on arjessa toimiva, arkkitehtonisesti hillityn ylevä ja toteutuskustannuksiltaan hyvin optimoitu oma kivitalo rinnetontilla. Neliökohtaiset loppukustannuksemme jäivät selkeästi valmiita kohteita matalammiksi. Doventus Oy:lle antamamme "mahdoton" tehtävä onnistui erinomaisesti. Unelmia ei voi suunnitella, mutta niiden toteuttamisen voi.

Voit lukea lisää Merisaarten talounelman toteuttamisesta täällä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

202210_77721.jpg
202210_67699.jpg
Info

Info

"Hyvä arkkitehtuuri syntyy kauneuden, toiminnallisuuden ja lujuuden leikkauspisteessä"

Doventus Oy on monialainen arkkitehti- ja insinööritoimisto, joka on luotettavasti jo vuodesta 2003 asti tarjonnut suunnittelu-, projektinjohto- ja valvontapalveluja vaativille asiakkaille.

Doventus vie alaa rohkeasti eteenpäin asiakkaita kuunnellen, uutta kehittäen ja laatua tuottaen. Kaiken toiminnan ydin on tyytyväinen asiakas.

− Onnistumme, kun asiakkaamme onnistuu, toimitusjohtaja Tero Seppänen kiteyttää.

202210_67022.jpg
202210_67022.jpg
Doventus Oy
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

sisustussuunnittelijalla on kaksi suunnitelmaa käseddään ja pöydällä on värimalleja
Koti viihtyisäksi sisustussuunnittelulla
Kiinnostus sisustukseen ja sen suunnittelemiseen ammattilaista apuna käyttäen on lisääntynyt. Koti ja siellä viihtyminen koetaan tärkeäksi. Kiireisen työn vastapainoksi me työssäkäyvät haluamme rentoutua miellyttävässä kotiympäristössä. Myös lasten tarpeet tila- ja sisustussuunnittelun keinoin halutaan huomioida tarkemmin. Sisustuslehtiä luetaan yhä enemmän ja ideoita haetaan kotiunelmien toteuttamiseksi.
20071_2709.jpg
Onnistuneen pientalohankkeen
Uusi rakennushanke kertoo rakennuttajan uskosta tulevaisuuteen. Haaveista tulee totta, kun omalle tontille rakennetaan yksilöllinen talo. Rohkeita rakentajia ja rakennuttajia riittää. Pientaloasuminen asumismuotojen ehdottomana suosikkina on siivittänyt tonttikaupan korkeille toteumaluvuille ja rakentamaan ryhdytään tuhansien rakentajaperheiden voimin. Suomen niemelle nousee ennätysmäärä uusia ja moderneja puurunkoisia taloja ja ns. kivitaloja harkkorunkoineen. Myös vapaa-ajan asunnoissa asetettu laatutaso on noussut huomattavasti. Rakennukset ovat nykyään hyvin lämpöä eristäviä ja talotekniikaltaan monipuolisia. Ulkoasu ja arkkitehtuuri voi olla pelkistetyn yksinkertainen ja selkeä, mutta viisaan ratkaisun, siis lopputuotteena asuinrakennuksen, takana on paljon ammattilaisten varmistamia teknisiä oivalluksia, jotka täyttävät hyvän rakennustavan ominaisuudet ja viranomaisvaatimukset.
Kauniin kukkulamaiseman päälle on piirretty talon hahmotelma
Onnistunut hanke
Omakotitalon tai huvilan rakentaminen lyhyen kaavan mukaan: on tarve ja tahtotila, rahoitus on kunnossa, ostetaan tontti, valitaan toteutustapa, hoidetaan luvat, rakennetaan ja muutetaan asumaan.
Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton