Öljylämmittäjä, hyödynnä korotettu kotitalousvähennys lämmitysremonttiisi nyt!

Lämmitysremontti on ajankohtainen monissa vanhemmissa taloissa, ja uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille on tarjolla nykyään erilaisia tukia, joilla remontin kustannuksista saadaan katettua iso osa. Esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle on tarjolla korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.

      

Kotitalousvähennyksen määrä nousee öljylämmityksestä luopujille

Kotitalousvähennys on yksityishenkilöille myönnettävä verovähennys, jota saa remonttitöistä, siivous- ja muista kotitaloustöistä sekä hoito- ja hoivatyöstä. Vähennystä saa vain työn osuudesta. Esimerkiksi maalämpöpumpun lämpökaivon poraus- ja asennustyö on kotitalousvähennyskelpoista, joten maalämpöpumppuremontin kustannuksista suuri osa on kotitalousvähennyskelpoista.

Korotettua kotitalousvähennystä saa vuosina 2022–2027, kun öljylämmitys vaihdetaan ekologisempaan energiamuotoon. Tällöin työn arvosta saa 60 % korvausta, ja maksimissaan korvauksen määrä on 3 500 euroa. Kun vanhan öljylämmitysjärjestelmän tilalle vaihdetaan esimerkiksi maalämpöpumppu, pariskunta voi saada jopa 7 000 euroa kotitalousvähennystä.
 

Laskukaava korkeammalle lämmitysremontista saatavalle kotitalousvähennykselle on:

Työn osuus x prosenttiosuus – omavastuu

eli jos työn osuus on esimerkiksi 4 000 euroa, laskukaava on 4 000 € x 60 % - 100 €.


Muissa remonttitöissä kotitalousvähennyksen määrä pysyy entisellä tasolla, eli korvauksen enimmäismäärä on 2 250 euroa ja korvausprosentti on 40 %.

Sitä suuremman kotitalousvähennyksen osuuden saat hyödynnettyä mitä enemmän töitä kotona teetät. Kaikkein suurimmat säästöt saat vaihtamalla nyt maalämpöpumpun, jossa työn osuus ja näin ollen kotitalousvähennys on suurin ja lisäksi entisenä öljylämmittäjänä saat korotettua kotitalousvähennystä.

Vuoden 2022 suunnitellut remontit kannattaa laittaa alulle mahdollisimman pian, sillä remonttien aikataulut voivat suuren suosion vuoksi venyä. Jos haluat päästä pian kiinni edulliseen ja ekologiseen lämmitykseen, kannattaa tarjouspyyntö jättää nyt! Täytä yhteydenottolomake ja Boschin asiantuntijat auttavat sinua parhaan lämmitysremontin tekemisessä.

Pyydä tarjous ja
hyödynnä kotitalousvähennys

      

Maalämpö on energiatehokas ja ekologinen lämmitysmuoto

Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä. Maalämpöjärjestelmän hinta voi tuntua suhteellisen korkealta, mutta kun asiaa miettii pidemmälle, maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ovat alkukustannukseen verrattuna suuria. Lisäksi kotitalousvähennyksellä ja muilla lämmitysjärjestelmän vaihtoon tarkoitetuilla tuilla pienennät todellisia kustannuksia ennestään. Kotitalousvähennyksen lisäksi on tarjolla myös vaihtoehtoisia tukia, kuten valtion energiatuki ja öljylämmityksen vaihtajan tuki.

Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on käytössä huoleton ja vaivaton ratkaisu. Sähkölaskut ovat pieniä, eikä laitteisto vaadi asukkaalta erityisen suuria huoltotoimenpiteitä. Järjestelmä nostaa myös talon arvoa sekä helpottaa ja nopeuttaa talon myyntiä, kun myyjällä on esittää ostajalle talon edulliset lämmityslaskut. 

Valitsemalla maalämmön pienennät myös hiilijalanjälkeäsi, koska se on uusiutuvaa energiaa ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu.

Kun ostat lämpöpumppusi Bosch Lämpömestarilta, saat 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Katso videolta, kuinka paljon saat säästöjä maalämpöpumpulla

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Päivitetty
14.1.2022