• Etusivu
  • LVI

Öljylämmittäjä, hyödynnä kotitalousvähennys lämmitysremonttiisi nyt!

Näin hyödynnät kotitalousvähennystä lämpöpumpun hankinnassa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 29.10.2021Päivitetty 08.03.2024
202110_73382.jpg

Lämmitysremontti on ajankohtainen monissa vanhemmissa taloissa, ja uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille on tarjolla nykyään erilaisia tukia, joilla remontin kustannuksista saadaan katettua iso osa. Esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle on tarjolla korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.

Kotitalousvähennyksen määrä öljylämmityksestä luopujille

Kotitalousvähennys on yksityishenkilöille myönnettävä verovähennys, jota saa remonttitöistä, siivous- ja muista kotitaloustöistä sekä hoito- ja hoivatyöstä. Vähennystä saa vain työn osuudesta. Esimerkiksi maalämpöpumpun lämpökaivon poraus- ja asennustyö on kotitalousvähennyskelpoista, joten maalämpöpumppuremontin kustannuksista suuri osa on kotitalousvähennyskelpoista.

Korotettua kotitalousvähennystä saa vuosina 2022–2027, kun öljylämmitys vaihdetaan ekologisempaan energiamuotoon. Tällöin työn arvosta saa 60 % korvausta, ja maksimissaan korvauksen määrä on 3 500 euroa. Kun vanhan öljylämmitysjärjestelmän tilalle vaihdetaan esimerkiksi maalämpöpumppu, pariskunta voi saada jopa 7 000 euroa kotitalousvähennystä.

Laskukaava korkeammalle lämmitysremontista saatavalle kotitalousvähennykselle on:

Työn osuus x prosenttiosuus – omavastuu

eli jos työn osuus on esimerkiksi 4 000 euroa, laskukaava on 4 000 € x 60 % - 100 €.

Muissa remonttitöissä kotitalousvähennyksen määrä pysyy entisellä tasolla, eli korvauksen enimmäismäärä on 2 250 euroa ja korvausprosentti on 40 %.

Sitä suuremman kotitalousvähennyksen osuuden saat hyödynnettyä mitä enemmän töitä kotona teetät. Kaikkein suurimmat säästöt saat vaihtamalla nyt maalämpöpumpun, jossa työn osuus ja näin ollen kotitalousvähennys on suurin ja lisäksi entisenä öljylämmittäjänä saat korotettua kotitalousvähennystä.

Vuoden 2024 suunnitellut remontit kannattaa laittaa alulle mahdollisimman pian, sillä remonttien aikataulut voivat suuren suosion vuoksi venyä. Jos haluat päästä pian kiinni edulliseen ja ekologiseen lämmitykseen, kannattaa tarjouspyyntö jättää nyt! Täytä yhteydenottolomake ja Boschin asiantuntijat auttavat sinua parhaan lämmitysremontin tekemisessä.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

20214_69729.jpg

Maalämpö on energiatehokas ja ekologinen lämmitysmuoto

Oikein mitoitettu ja asennettu maalämpöjärjestelmä on pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä sekä käytössä huoleton ja vaivaton ratkaisu. Maalämpöjärjestelmän hinta voi tuntua suhteellisen korkealta, mutta kun asiaa miettii pidemmälle, maalämmöstä saadut säästöt sekä muut hyödyt ovat alkukustannukseen verrattuna suuria.

Lisäksi kotitalousvähennyksellä ja muilla lämmitysjärjestelmän vaihtoon tarkoitetuilla tuilla pienennät todellisia kustannuksia ennestään. Kotitalousvähennyksen lisäksi on tarjolla myös vaihtoehtoisia tukia, kuten ELY-keskuksen myöntämä avustus. Täältä näet ELY-keskuksen ajankohtaisen tilanteen avustushakemuksille.

Valitsemalla maalämmön pienennät myös hiilijalanjälkeäsi, koska se on uusiutuvaa energiaa ja siksi ympäristöystävällinen ratkaisu. Sähkölaskut ovat pieniä, eikä laitteisto vaadi asukkaalta erityisen suuria huoltotoimenpiteitä. Järjestelmä nostaa myös talon arvoa sekä helpottaa ja nopeuttaa talon myyntiä, kun myyjällä on esittää ostajalle talon edulliset lämmityslaskut.

Kun ostat lämpöpumppusi Bosch Lämpömestarilta, saat 6 vuoden takuun. Tämän lisäksi saat maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun. Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Katso videolta, kuinka paljon saat säästöjä maalämpöpumpulla

Pyydä lisätietoa Bosch-maalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
maalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20201_62267.jpg
Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista nämä kaksi asiaa
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20189_54739.jpg
Lämpöpumpputeknologia laskee lämmityskuluja
Maalämpö soveltuu lähes kaikkiin vesikiertojärjestelmillä varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Järjestelmä kytketään olemassa olevaan lämmönjakoverkkoon. Vanha lämmönlähde korvataan uudella järjestelmällä tai sitä hyödynnetään maalämmön rinnalla.
20226_78839.jpg
Näin onnistutte taloyhtiön lämmitysremontissa
Lämmitys on taloyhtiön suurin kulu, joten energiansäästöön ja uusiutuvaan lämmitysmuotoon panostaminen kannattaa. Lämmitysremonttiin lähdettäessä taloyhtiön on hyvä paneutua projektiin ja käyttää asiantuntijoita apuna. Näin lämmitysjärjestelmän vaihto onnistuu ja saadaan juuri oikea pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä taloyhtiölle. Olemme keränneet yhdessä Boschin kanssa muutaman vinkin, miten taloyhtiön kannattaa lähteä miettimään lämmitysremonttia.
Henkilö punaisessa talvitakissa
Mikä on hybridijärjestelmä? Entä mitä tulee huomioida kaukolämmön siirtymisessä matalalämpöön?
Kaukolämpö siirtyy asteittain matalalämpöön, eli 115 asteesta 90 asteeseen. Mitä matalalämpöön siirtyminen tarkoittaa kaukolämmössä oleville taloyhtiöille? Muutos on hyvä huomioida silloin, kun kaukolämmönjakokeskuksen uusinta on edessä. Uusia lämmitysjärjestelmiä harkittaessa on myös hyvä miettiä kaukolämmön ohessa lämpöpumppujen eli hybridijärjestelmien hyödyntämistä. Lisää hybridijärjestelmien hyödyntämisestä ja kaukolämmön matalalämpöön siirtymisessä tässä artikkelissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton