• Etusivu
  • LVI

Lämpö- ja ilmanvaihtoremontilla energiansäästöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 13.11.2023
202110_73305.jpg

Rakennusalalla työskentelevän Mika Airakselan omakotitalo Espoossa kulutti energiaa lämmitykseen enemmän kuin mitä oli tarpeen. Vanha poistoilmalämpöpumppu oli tullut käyttöikänsä puolesta tiensä päähän ja lisäksi se oli alimitoitettu 176 neliöiseen taloon. Kone toimi pakkasjaksoilla koko ajan ja kulutti sähköä lisätehoksi. Energiankulutuksen pienentämiseksi oli aika miettiä järjestelmän uusimista.

Vanhan poistoilmalämpöpumpun tilalle Airaksela valitsi Viessmannin ilma-vesilämpöpumpun ja Valloxin 110 MV -ilmanvaihtokoneen. Uuden yhdistelmän avulla talo lämpenee ja sen ilmanvaihto toimii kustannustehokkaasti.

Päätös valita Vallox oli helppo

Airakselan päätös valita ilmanvaihtokoneeksi Vallox ei syntynyt sattumalta. Rakennusliike Arkta Reposen toimitusjohtajana työskentelevä Airaksela tuntee työnsä kautta talotekniikan tarjonnan ja vaihtoehdot. Energiankulutuksen ja muiden ominaisuuksien puolesta hän pitää Valloxin ilmanvaihtotuotteita markkinoiden parhaimpina.

Airaksela arvostaa Valloxin koneiden energiatehokkuutta, ohjausta ja sisäänrakennettua automatiikkaa. Toimiva ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta.

- Asumisessa ehkä tärkein asia on sisäilma ja sitä ei mielestäni saavuteta millään muulla kuin hallitulla, koneellisella ilmanvaihdolla. Tuloilman suodatus on tosi tärkeää, ja Valloxin ilmanvaihtokoneiden suodattimet toimivat hienosti. Niistä ei pääse sisäilmaan keväiset siitepölyt.

Energiansäästö syntyy, kun kulutus tippuu

Ennen remonttia Airakselan omakotitalo kulutti energiaa taloussähköineen oli noin 24 000–25 000 kWh. Uuden järjestelmän energiatehokkuus syntyy sekä ilmanvaihdon hyvän vuosihyötysuhteen että ilma-vesi-lämpöpumpun COP-arvon (Coefficient Of Performance) yhteissummana. COP-arvo kertoo, kuinka tehokkaasti kulutettu sähköenergia saadaan muutettua lämpöenergiaksi.

Ilmanvaihdon vuosihyötysuhde puolestaan kertoo, kuinka paljon keskimäärin läpi vuoden lämmöntalteenotto pystyy hyödyntämään poistoilman lämpöä tuloilman lämmittämiseen. Airaksela arvioi, että energiaremontin myötä kulutus tippuu puoleen.

- Halusin järkevimmän ja kustannustehokkaimman ratkaisun, ja koska työn puolesta olen tutkinut näitä energia-asioita paljon, niin tämä on paras vaihtoehto. Hyvän hyötysuhteen ansiosta laitteet pystyvät tekemään kaiken tarvitsemamme lämmön ja veden.

Katso video espoolaisen omakotitalon lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon remontista.

Vallox Oy
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
Vallox 125 MV
Vallox Digit SED – Ilmanvaihdon ohjaukseen uusia ominaisuuksia
Vallox Oy:n digitaalinen Digit SED -ilmanvaihdon ohjauskeskus saa uusia ominaisuuksia. Ohjaukseen on liitetty viikkokello-ohjaus, takkakytkin ja koneen käynnistysnäppäimen lukitus.
Vallox 125 MV
Ilmanvaihto on elämänlaatua
Raikas ilma uuteen tai vanhaan kotiinVallox Oy on 30 vuoden kokemuksella tehnyt toimivia sovelluksia ympäristöihin, joissa ilmanvaihdolta vaaditaan yksilöllisyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Pien- ja rivitalojen uudisrakentamisen ohella Valloxin järjestelmät sopivat myös saneerauskohteisiin, kerrostaloasuntoihin, kouluihin ja laitoksiin sekä toimistotiloihin.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton