Näin teet terassista syksyn lempipaikkasi

Syksy on tullut – otetaan siitä kaikki ilo irti! Lasitetulla terassilla tai parvekkeella eivät syyssateet haittaa, ja lasien läpi onkin mukava ihastella ruskan upeaa värikirjoa. Illan hämärtyessä kauniisti sisustettu ja valaistu terassi muuntuu tunnelmalliseksi keitaaksi, jolta ei malttaisi lähteä lainkaan pois.

Keräsimme sinulle ideoita syksyisen lasiterassin ja parvekkeen sisustamiseen. Nappaa vinkit talteen ja tee terassistasi syksyn ehdoton lempipaikkasi!

shutterstock_2039396096

Mukavuutta tyynyillä, taljoilla ja huovilla

Nyt on oikea aika kaivaa esiin huovat, tyynyt ja lampaantaljat! Iltojen viiletessä on ihana käpertyä pehmeän viltin alle ihastelemaan syksyistä auringonlaskua tai kaupungin valoja. Lisää mukavuutta ja tunnelmaa saat parvekkeellesi tai terassillesi pehmeillä matoilla ja tunnelmavaloilla.

shutterstock_1555695473

Syksyn 2021 sisustustrendit: eettisyys ja luonto

Jo viime syksynä pinnalle nousseet sisustustrendit jatkavat suosiotaan. Kantavana teemana ovat ekologisuus, eettisyys ja luonto. Näitä teemoja onkin helppo korostaa rauhoittavien värien, luonnonsävyisten tekstiilien ja viherkasvien avulla. Pehmeän murretut, maanläheiset värit syrjäyttävät valkoisen ja harmaan, ja varsinkin beigen, hiekan ja vihreän eri sävyt ovat tämän syksyn ehdottomia hittivärejä.

Myös kestävä kehitys näkyy tämän päivän sisustamisessa. Nyt suositaan kotimaista ja tehdään pitkään kestäviä hankintoja. Puukalusteet ovat tehneet paluun ja myös kierrätetyt kalusteet ovat yhä yleisempi näky trendikkäässäkin parveke- ja terassisisustamisessa.

Luo valoilla tunnelmaa

Iltojen pimetessä kannattaa ottaa myös kausivalot esille tuomaan tunnelmaa. Kun olet terassilla tai parvekkeella, käytä kynttilöitä ja lyhtyjä nauttiaksesi elävän tulen leikistä hämärässä. Silloin, kun et voi itse olla vahtimassa tulta, ota käyttöön LED-valaisimet. 

Tunnelmallisen valaistuksen parvekkeelle tai terassille saat esimerkiksi lisäämällä pieniä valoja ympäri tilaa. LED-nauha terassin kattopalkissa tarjoaa tasaisen tunnelmavalon. Yhdistele tilassa myös muita, erilaisia valosarjoja ja vaikkapa LED-tuikkuja. Kaikkien valojen ei myöskään tarvitse olla katossa tai pöydillä. Kokeile siirtää osa valoista lattianrajaan.

FI-Lumon-lasitus-terassilasitus-liukuva-syksy

Syyskasveilla saa mukavasti lisäväriä terassille

Kruunaa kotoisa lasitettu parvekkeesi tai terassisi syksyisillä kasveilla! Muun muassa callunat ovat vuodesta toiseen ehdottomia parvekkeiden syyssuosikkeja. Ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia kasveja, sillä ne varisevat vain vähän. Myös muratti ja lankaköynnös kestävät hyvinä jopa läpi talven vaikka paleltuisivatkin. Vasta kevään tullessa paleltunut kasvi muuttuu ruskeaksi ja pudottaa lehtensä. Muita hyviä syyskasveja lasitetulle terassille ovat kellokanervat, tuijat ja sypressit. Katso lisää vinkkejä syyskasvien valintaan>>

Lumon-terassilasitus-avautuva-lasitus-syyskasvit-3

Eikö teillä ole vielä lasitusta? Haluaisitko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?


 
Julkaistu
18.10.2021