• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Sisusta peileillä luovasti ja leikitellen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.10.2021Päivitetty 22.11.2021
202111_73397.jpg

Erilaiset koot, muodot ja kehykset luovat peileillä sisustamiseen lähes rajattomat mahdollisuudet, olipa kodin tyyli millainen tahansa.

Moni on tottunut sijoittamaan peilejä vain sinne, missä niitä käytännön syistä eniten tarvitaan – siis kylpyhuoneeseen ja eteiseen. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kodin peilien määrää. Samalla tulet usein kuin huomaamattasi lisänneeksi myös kodin valoisuutta ja tilantuntua.

Peilin voi sijoittaa huoneeseen monin eri tavoin. Läheskään aina ei ole tarpeen porata peiliä varten uutta reikää seinälle, vaan osan peileistä voi hyvin asettaa hyllylle, pöydälle, ikkunalaudalle tai lattialle. Saat sisustukseen lisää joustavuutta, kun voit vaihtaa peilin paikkaa helposti.

Varsinkin isojen peilien sijoittamisessa kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta, erityisesti jos perheessä on pieniä lapsia tai lemmikkejä, jotta peili ei pääse arjen tiimellyksessä kaatumaan tai putoamaan. Jos haluat ripustaa peilin seinälle, selvitä ensin seinän rakenne, sillä erilaisiin seinämateriaaleihin tarvitaan erilaiset kiinnitystarvikkeet. Suuri lattiapeilikin kannattaa tukea seinään kiinnikkeillä.

Lue myös:Opas luotettavaan ja turvalliseen kiinnittämiseen

Uusia ulottuvuuksia ja mielenkiintoisia kuvakulmia

Kun peiliä käytetään puhtaasti sisustamiseen, eli se ei ole samalla tavalla jokapäiväinen käyttöesine kuin esimerkiksi vessan tai eteisen peili, sen sijoittelussa on lupa käyttää luovuutta. Mikään ei estä kiinnittämästä peiliä vaikka kattoon tai tekemästä sohvapöydälle kukka- tai kynttiläasetelmia peilin päälle. Peili voi tuoda kotiin ja sisustukseen täysin uusia ulottuvuuksia ja mielenkiintoisia kuvakulmia, kun kokeilet rohkeasti.

Kun käytät peilejä sisustuksessa, kiinnitä paikan valinnassa huomiota peilin kautta avautuviin näkymiin. Älä siis aseta peiliä vastapäätä sellaista kodin kohtaa, jota et mieluusti halua nähdä tuplana.

Hyvä idea voi olla laittaa peili esimerkiksi vastakkaiselle seinälle maisemaikkunan tai taideteoksen kanssa, jolloin miellyttävää näkymää voi ihailla aiempaa useammasta suunnasta.

Varmista, ettei peiliin osu pistävää tai häikäisevää valoa valaisimista tai auringosta.

Peilit luovat heijastuksia. Erityisesti kiinteää paikkaa peilille valittaessa kannattaakin ensin tarkistaa, ettei päivän aikana muuttuva valaistus heijastu peilin kautta häikäisevästi ja itseä häiritsevästi.

Kehyksetön pyöreä peili ei vie huomiota, mutta tuo tilaan lisää valoa ja avaruutta.
Kehyksetön pyöreä peili ei vie huomiota, mutta tuo tilaan lisää valoa ja avaruutta.

Viisi vinkkiä peileillä sisustamiseen

1) Jos haluat lisätä huoneen valoisuutta ja tilantuntua merkittävästi, hanki riittävän suuri peili. Kehyksetön, tyyliltään simppeli peili ei herätä paljon huomiota, vaikka se olisi kooltaan iso, mutta se toimii mainiosti tilan avartajana ja valoisuuden lisääjänä.

2) Vaakamallinen peili antaa huoneelle leveyttä, pystysuuntainen korkeutta. Muodoltaan pyöreä tai ovaali peili tuo tilaan pehmeyttä, kulmikas puolestaan ryhtiä ja särmikkyyttä.

3) Tori.fi on mainio aarreaitta peileillä sisustamiseen – olipa haussa sitten edullinen peruspeili, kaunis klassikko tai uniikki erikoisuus.

4) Peilejä voi käyttää kuin tauluina, ja niitä voi asetella ryhmiin. Peilien ja taulujen yhdistelmästä muodostettu kollaasiseinä voi olla kodin kiinnostava katseenvangitsija, kun valitset ryhmään keskenään yhteensopivia kehyksiä.

5) Peilejä voi hyödyntää myös erilaisten asetelmien luomisessa. Esimerkiksi luonnonmateriaaleista, kuten kävyistä ja kivistä, tehdyn sommitelman voi koota peilin päälle.

Koristeellisin kehyksin varustettu peili voi olla kuin taideteos. Tämä näyttävä peili on Tori-löytö.
Koristeellisin kehyksin varustettu peili voi olla kuin taideteos. Tämä näyttävä peili on Tori-löytö.
Info

Info

Katso lisää sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, kuinka kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20086_11592.jpg
Kastellin Eikka-mökki
Porin voittajakohteeksi nousi Reposaaren oman pojan Eino Grönin Eikka-mökki 16,7 prosentin ääniosuudella. Eikka-mökki toteutettiin Kastellin huvilaratkaisulla.Eikka-mökki rakennettiin messualueen kalastajamökkialueelle. Kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki rakennettiin laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miksi patterit eivät lämpene?
Kysymys:Hei. Kyseessä omakotitalo jossa vesikiertoinen lämmitys öljyllä. 5 patteria on täysin kylminä. (huonelämpötila laskee lähelle 13 ºC kovilla pakkasilla)Olen ilmannut, irrottanut termostaatit, herkistellyt ventiilineuloja, kolkutellut, tarkistanut esisäädöt ja paluuputken ruuviakin rassailtu. Patterit ovat edelleen kylminä. Kylmää vettä tulee, kun ilmaa. Tuloputki on myös täysin kylmä. Talon muut patterit toimivat moitteettomasti. Nämä viisi patteria haarautuvat L-muotoisella haaralla "päälämmin" putkesta ja pattereilla on omat tulo- ja paluuputkensa. Ainut yhdistävä tekijä on tuo haara. Painetta verkostossa tällä hetkellä 1 bar. Kattilan ja patterien korkeusero max 1,5 metriä. Luulisi paineiden olevan riittävät? Paisuntasäiliössä punainen nuoli 1,6 barin kohdalla. Onko siihen asti siis turvallista kokeilla paineiden nostoa? Voisiko tuohon haaraan jäädä jokin ilmatasku joka estää veden kierron? Kattilasta lähtee siis putki josta haarautuu ylöspäin tuo haara jonka kaikki patterit ovat kylmiä. tuosta haarasta noin 1,5 metriä on kaksi haaraa ja niiden perässä olevat patterit kyllä lämpiävät. Eli lämpimän linjan ensimmäisen haaran patterit kylminä. Olisiko jotain vinkkejä mistä ongelmani voi johtua?
20073_3969.jpg
Ullakko- ja kylpyhuoneen remontti
Voisiko teidän remonttihankkeenne vastata pääpiirteiltään seuraavaa esimerkkikohdettamme: Vuonna 1999 Espooseen valmistuneen 1,5 kerroksisen omakotitalon ullakolle muutetaan puolilämmin käyttöullakko työhuonetilaksi. Lämmöneristystä parannetaan, jotta tilan lämmöneristysvaatimukset täyttävät nykynormit. Samalla puhkaistaan kattoon uusi, Veluxin kattoikkuna tuomaan miellyttävää luonnonvaloa rakennusoikeuteen laskettavaan tilaan. Uusi kylpyhuone rakennetaan työtilan yhteyteen, suihkukaapilla varustettuna.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton