• Etusivu
  • Talo

Näillä vinkeillä terassi- ja parvekelasien syyshuolto ja pesu onnistuvat varmasti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 12.10.2021
202110_73005.jpg

Hyvä puhdistus ja huolto pidentävät myös terassin ja parvekkeen käyttöikää.

On taas aika ripustaa mitä upeimpia koristevalaisimia lasiterassille ja sijoitella erilaisia tunnelmavaloja kukkaistutuksien lomaan, pöydille sekä ikkunoihin. Mutta, jokin pieni asia tulisi hoitaa vielä ennen tunnelmointia ettei sitten pilata tuota rentouttavaa lepohetkeä - nimittäin siivous! Ennen kun aloitat sisustamaan lasitettua tilaasi tunnelmalliseksi syksyn oleskelukeitaaksi, kannattaa se ensin pestä kesän jäljiltä. Onhan syksyisen luonnon väriloistoa ja pimeneviä iltoja mukavampi ihastella kirkkaiden lasien läpi. Eivätkä tunnelmavalotkaan pääse paljastamaan likatahroja lasipinnoilta.

Lumon terassilasit valmistetaan karkaistusta lasista. Niiden puhdistus ei kuitenkaan eroa tavallisen lasin pesusta, joten voit huoletta käyttää samoja pesuvälineitä ja samaa pesutekniikkaa kuin muidenkin lasipintojen kohdalla. Varo naarmuttamasta pintaa puhdistaessasi pinnoitettuja laseja.

Info

Info

Vinkit terassilasien pesuun:

  • Käytä lasiterassin pesuun normaaleja kodin pesuaineita.
  • Vältä raapivia ja teräviä esineitä pestessäsi terassilaseja.
  • Pese ikkunat ylös-alas-liikkein ja alareunassa vaakasuuntaisin liikkein.
  • Kuivaa lasit lopuksi lastalla.
  • Pyyhi alumiiniosat kostealla liinalla.
Muista myös säännöllisesti imuroida terassilasien kiskot. Kiinnitä huomiota erityisesti terassin sisäänkäynnin kohdalle, johon kertyy kulkiessa pieniä kiviä ja muuta roskaa.
Muista myös säännöllisesti imuroida terassilasien kiskot. Kiinnitä huomiota erityisesti terassin sisäänkäynnin kohdalle, johon kertyy kulkiessa pieniä kiviä ja muuta roskaa.

Jos terassissasi on lasitettu katto, se ei välttämättä vaadi kovin usein pesua, sillä sade huuhtelee tehokkaasti, eivätkä lehdet, neulaset ja siitepöly tartu lasiin kovin herkästi. Jos lasikattoon on kuitenkin jäänyt roskia ja likaa, niin suorita pesu erittäin varovaisesti. Tukevat tikapuut ja pitkävartinen ikkunanpesin ovat hyviä apuvälineitä lasikaton pesussa. Lumon lasikatto kestää painoa vähintään 200 kg / neliö.

Katso lisää hyödyllisiä vinkkejä Terassin huolto-oppaasta.
Katso lisää hyödyllisiä vinkkejä Terassin huolto-oppaasta.
Info

Info

Vinkit parvekelasien pesuun:

  • Avaa aluksi kaikki lasit.
  • Pese päällimmäisen lasin ulkopuoli ja kuivaa lastalla. Käännä lasi liukukiskolle ja pese ja kuivaa lasin sisäpuoli.
  • Pese kaikki lasit vuorotellen molemmilta puolilta. Kun olet kääntänyt lasin takaisin kiskolle, jätä se suojaksi, kun peset seuraavan sisäänpäin käännettynä olevan lasin ulkopintaa.
  • Pyyhi alumiiniosat kostealla liinalla. Käytä kodin puhdistusainetta.
  • Voitele lasien muoviosat silikonispraylla 1‒2 kertaa vuodessa.

Pese parvekelasit aina turvallisesti parvekkeen sisäpuolella seisten. Älä kurkottele parvekkeen ulkopuolelle.

Kun lasit on pesty, on aika miettiä lasitetun suosikkipaikkasi syksyistä sisustamista. Katso vinkit syksyisen lasiterassin tai -parvekkeen sisustamiseen!

Huomasitko siivotessasi jotakin outoa? Milloin lasitus vaatii huoltoa?

Talon ja parvekkeen rakenteet elävät, jolloin laadukaskin lasitus tarvitsee aika ajoin kiskojen kiristämistä sekä säätöjen tarkistusta. Huolto on paikallaan, jos huomaat lasien toiminnassa jotain poikkeavaa. Jätä huolto ammattilaisille, sillä he tuntevat lasituksen ja tietävät, kuinka lasituksen säätö tehdään oikeaoppisesti ja turvallisesti. Lumon terassi- tai parvekelasitushuollon voi varata numerosta 020 7403 200 tai verkkosivuilta chatin välityksellä.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20171_48070.jpg
Ilmanvaihto pitää asukkaat ja talon terveinä
Vietämme jopa 90 % ajastamme sisätiloissa ja hengitämme vuorokaudessa noin 15 000 litraa ilmaa. Siksi terveellinen sisäilma on merkitsevässä asemassa hyvinvointimme kannalta, vaikka usein sen laatuun ei kiinnitetä huomiota – ainakaan ennen kuin siitä aiheutuu ongelmia. Ilmanvaihdolla on kuitenkin mahdollista luoda viihtyisä, terveyttä ja jaksamista ylläpitävä sisäilma.Ilmanvaihdon tehtävä on tuoda puhdasta ilmaa hengitettäväksemme ja toisaalta poistaa asunnossa syntyvä kosteus, hiilidioksidi ja muut epäpuhtaudet. Nykyaikaisella tavalla tiiviiksi rakennetuissa tai remontoiduissa kodeissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on suuri. Laadukas ilmanvaihto ja puhdas sisäilma ovat erityisen tärkeitä allergikoille ja astmaatikoille, mutta ihan jokainen meistä voi sitä paremmin, mitä puhtaampaa sisäilma on.Pitkäaikainen sisäilman korkea kosteustaso muodostaa edellytykset homeen muodostumiselle ja rakennevaurioille. Kun tiiviit ikkuna ja höyrysulut eivät päästä kosteutta poistumaan, tiivistyy se ennen pitkää rakenteisiin tai niiden pinnoille. Koneellinen ilmanvaihto, jossa asumisesta syntyvä kosteus poistetaan ulos, on paras ratkaisu välttää kosteusvauriot ja niiden aiheuttamat terveydelliset haitat.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton