• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennusmateriaalien osto ja myynti on ympäristöteko

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.10.2021
202110_72983.jpg

Rakentajapörssi oli aikoinaan suosittu palvelu. Vaikka palvelu on poistunut, se ei tarkoita sitä, että vielä käyttökelpoinen materiaali pitäisi kipata roskalavalle. Vanhallekin materiaalille ja tuotteelle voi löytyä järkevä uusiokäyttökohde.

Esimerkiksi Tori.fi:stä löytyy oma Osastonsa Työkaluille ja rakennusmateriaaleille.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20093_15410.jpg
Usko, toivo ja luottamus!
Usko, niin muutkin uskovat!Rakentamisen voidaan katsoa olevan "samassa suossa" kuin muunkin talouden. Kaikki kun riippuu kaikesta. Kun joka tapauksessa noin 90 %:lla suomalaisista on oma taloudellinen tilanne nyt sama ja jopa pääosin parempi kuin viime vuonna, ovat edellytykset pientalorakentamisen aloittamiseen hyvät. Kysymys on kuitenkin uskon asiasta, uskosta ennen kaikkea omaan työpaikkaan ja elämän normalisoitumiseen ns. pitkässä juoksussa, jonka etappina rakentamispäätöskin on.Suorakanavan Timo Lehtisellä tätä uskoa riittää. Oma rakennushanke on hyvää vauhtia menossa ja budjettikin toistaiseksi alittumassa. "Materiaalihankinnat ovat sujuneet hyvin ja kun lainan (3 kk euribor) koko korkokin on vain 2,11 %, menemme tältäkin osin reilusti alle oletetun. Rakentamisen ammattimiehiäkin on ollut hyvin saatavilla ja hanke etenee vähintäänkin suunnitellusti", kertoo Timo vakuuttaen uskovansa projektin sujuvaan läpimenoon.Tutustu Timon seurantakohteeseen:Jämerä-kivitalo Raumalle
20086_11391.jpg
Muuttovalmis Kastelli Economy
Kastellin Economy-mallisto on edullinen omakotitalomallisto, jonka saa muutto- eli sisustusvalmiina. Rakentaja lupaa, että budjetti ja muuttopäivä pitävät – siksi kotimainen uutuusmallisto on turvallinen vaihtoehto vaikka ensikodin rakentajalle. Varmuus budjetin pitävyydestä korostuu entisestään taloudellisesti epävarmoina aikoina.
201711_51018.jpg
Kuivaketju 10 -koulutus Turussa
Koulutusaika: 7.6.2018 klo 9-16Koulutuspaikka: TTS Työtehoseura, Rautatehtaankatu 3, TurkuAsiantuntijana: Sauli Paloniitty, TTS TyötehoseuraTavoiteKoulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää opiskelijan valmiuksia toimia kosteuskoordinaattorina ja opettaa hyödyntämään Kuivaketju 10:n mukaista toimintamallia.KohderyhmäKoulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vahva rakennusalan koulutus ja kokemus sekä edellytykset toimia kosteuskoordinaattorin tehtävissä. Kosteuskoordinaattorilta edellytetään tyypillisesti vastaavaa pätevyyttä kuin kohteen vastaavalta työnjohtajalta.Koulutuksen sisältöKlo: 9:00-9:15 Tilaisuuden avaus, Jukka Jaakkola, TTS TyötehoseuraKlo 9:15- Asiantuntijana Sauli Paloniitty, TTSKosteudenhallintaa koskevat säädökset, lait ja ohjeetKuivaketju 10:n taustaaKuivaketju 10-toimintamalli- KosteuskoordinaattoriKuivaketju 10-statusKosteusriskit ja niiden hallintaKlo: 11:30 -12:15 LounasKlo: 12:15 - n. klo 16Kuivaketju 10:n laadunvalvontamittaukset ja niiden tulkinta Kuivumisajan huomioiminen eri näkökulmistaEsimerkkejäIlmoittautuminenIlmoittautuminen joko sähköiseen koulutuskalenteriin www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville.Koulutuksen hinta380€ + alv. (sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit)Mikäli osallistut Kosteuskoordinaattori-PRO -koulutukseen käytyäsi tämän koulutuksen, hyvitetään hinta kokonaisuudessaan. Peruutusmaksu peruutettaessa viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua 25%, sen jälkeen veloitetaan koko koulutuksen hinta.Lisätietoja koulutuksestaOpintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fiKehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 712 5048, jukka.jaakkola@tts.fiTTS – Sarkatie 1, 01720 Vantaa – www.tts.fiTTS pidättää oikeudet muutoksiin.
20235_81818.jpg
Näin aurinkopaneelien asennusaika lyheni usealla tunnilla
Edellisenä syksynä asennettiin Laamasten kaksikerroksisen omakotitalon katolle 16 aurinkopaneelia. Asennus suoritettiin silloin ilman nostinta, mikä oli erittäin työlästä ja riskialtista. Kun tuli aika asentaa 8 aurinkopaneelia lisää, tällä kertaa autotallin katolle, päättikin Henri Laamanen kokeilla muuta asennustapaa. Avuksi hankittiin Janneniskan JN24 nostolava-auto.Näin työ sujui apuvälineen kera.
201911_61056.jpg
Miten tunnistaa kosteusvaurion?
Kosteusvaurio on hyvin yleinen vitsaus suomalaisissa kodeissa. Vaurion ilmaantuminen ei välttämättä katso talon ikää, vaan uudemmissakin kiinteistöissä voi ilmetä vahinkoja. Yleensä syynä on joko suunnitteluvaiheessa tapahtunut virhe, huonojen materiaalien käyttö tai huolimattomasti suoritettu työ. Pahimmassa tapauksessa kyseessä voi olla näiden kaikkien kolmen yhteisvaikutus.
201110_27950.jpg
Tiililaatoilla uusi ilme kerrostalokolmioon
Tiililaatat soveltuvat sisustamiseen kaikissa kodin tiloissa, oli kyseessä sitten uudis- tai remontointikohde.Jussi Havia ja Anna-Kaisa Vuortenväli muuttivat ensimmäiseen yhteiseen omistusasuntoonsa Helsingin Viikinmäkeen ja päättivät ehostaa kotiaan tekemällä ruokailutilaan kauniin tiiliseinän aidoista käsinlyödyistä tiililaatoista.Lue lisää tiililaatoista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton