Viisi + yksi vinkkiä vastuulliseen keittiöremonttiin

Keittiö on kodin sydän, jossa vietetään paljon aikaa. Se on merkittävässä roolissa myös arjen vastuullisuuden näkökulmasta: keittiön kautta kulkee muun muassa suurin osa kodin jätteistä. Miten tehdään vastuullinen keittiöremontti ja mitä keittiön suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon? Keittiömaailma kokosi vinkit vastuullisen keittiön suunnitteluun.

Uusi Nordic Nature -mallisto sopii täydellisesti tämän hetken sisustustrendeihin, joissa näkyvät maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit. Mallisto A la Carte -keittiöt.Uusi Nordic Nature -mallisto sopii täydellisesti tämän hetken sisustustrendeihin, joissa näkyvät maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit. Mallisto A la Carte -keittiöt.

1. Suunnittele huolella – Ympäristön kannalta paras keittiö on se, joka toimii ja ilahduttaa vuodesta toiseen. Kun keittiö suunnitellaan alusta asti mahdollisimman toimivaksi, se myös palvelee käytössä vuosia. Suosi valintoja, jotka kestävät käyttöä ja kulutusta sekä miellyttävät silmääsi vielä vuosien päästä. Keittiö on kodin suurimpia hankintoja, joten vastuullisilla valinnoilla on väliä.

Havu on vihreän sävy, joka kestää aikaa. Tasapainoisena värinä havu sopii neutraaleihin ja luonnonmukaisiin materiaaleihin ja väreihin. Mallisto Petra-keittiöt.Havu on vihreän sävy, joka kestää aikaa. Tasapainoisena värinä havu sopii neutraaleihin ja luonnonmukaisiin materiaaleihin ja väreihin. Mallisto Petra-keittiöt.

2. Panosta materiaaleihin – Panosta laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin, jotka on tuotettu vastuullisesti. Varmista muun muassa, että puumateriaali on tuotu vastuullisesti hoidetuista, sertifioiduista metsistä. Esimerkiksi Keittiömaailman käyttämästä puumateriaalista jopa 97% tulee sertifioiduista lähteistä.

3. Säästä vettä ja energiaa – Kiinnitä huomiota ympäristöystävällisiin ratkaisuihin myös kodinkoneissa. Suosi energiatehokkaita kodinkoneita ja valaistusta. Erityisesti keittiön kylmälaitteiden energiankulutukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ne ovat jatkuvasti päällä. Astianpesukone ja veden virtausvoimakkuutta säätelevällä ekotoiminnolla varustettu hana auttavat puolestaan säästämään vettä.

Kierrätysastiat kuuluvat nykyaikaiseen keittiöön.Kierrätysastiat kuuluvat nykyaikaiseen keittiöön.

4. Tee kierrättäminen helpoksi – Panosta toimivaan kierrätysjärjestelmään, jossa kaikille kierrätettäville materiaaleille löytyy oma paikkansa. Minimoi ruokahävikki säilyttämällä fiksusti. Esimerkiksi monet vihannekset ja hedelmät säilyvät paremmin laatikkolinjaan integroidussa vihanneslaatikossa kuin jääkaapissa. Vihanneslaatikossa on suotuisat olosuhteet myös leivälle.

Vihanneslaatikko pidentää vihannesten säilyvyyttä ja vähentää osaltaan hävikkiä.Vihanneslaatikko pidentää vihannesten säilyvyyttä ja vähentää osaltaan hävikkiä.

5. Pidennä keittiön ikää – Pidä keittiöstäsi hyvää huolta. Oikein huollettuna keittiö pysyy hyvänä pitkään. Remontin yhteydessä vanha keittiö kannattaa myös kierrättää eteenpäin. Vanhakin keittiö voi saada uuden elämän esimerkiksi mökillä.

+ Suosi kotimaista – Tue kotimaista työtä. Kotimainen keittiö on aina kestävä valinta. Esimerkiksi Keittiömaailman keittiöt valmistetaan puusepäntyön ammattilaisten toimesta Novartin tehtaalla Lahdessa.

Keittiöremontti putkiremontin yhteydessä

Onko taloyhtiössänne suunnitteilla putkiremontti? Ota keittiöremontin mahdollisuus ajoissa puheeksi! Yhtäaikainen remontti säästää kustannuksia ja ylimääräisiltä remonttipölyiltä sekä lisää asumismukavuutta ja nostaa asunnon arvoa.

Lue lisää keittiöremontista linjasaneerauksen yhteydessä

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
11.10.2021