• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Kierrätettyä sisustusta ja mielikuvitusta maalien käyttöön

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.10.2021Päivitetty 17.03.2022
202110_72912.jpg

Kierrätys ja tuunaus lisäävät huonekalun tai esineen arvoa ja antavat sille samalla lisäaikaa. Tuunatessa saattaa jopa keksiä ja kehittää uuden trendin. Kertakäyttöinen ei ole muodikasta – tavarat tarvitsevat sekä ansaitsevat saada lisää käyttöikää. Tarvitset vain vähän mielikuvitusta ja muutamia työvälineitä. Löydä inspiraatiosi täältä!

Uskallanko koskea perintöhuonekaluun?

Jos olet epävarma huonekalun arvosta, käy arvioittamassa se asiantuntijalla. Arvokkaat huonekalut kannattaa mieluimmin entisöidä taidokkaasti kuin lätkäistä pintaan valkoista akrylaattimaalia.

Huonekalut, joilla katsot olevan vain tunnearvoa, voi aivan huoletta tuunata uudelleen. Jos vaikka esineen tai huonekalun muotokieli puhuttelee, mutta väri on väärä, saat maalaamalla tai päällystämällä sisustukseesi sopivan komistuksen.

Hyllykkö kahdella tapaa

Kertakäyttöisiä lavoja löytyy erilaisista kaupoista joskus vaivaksi asti. Pienistä lavoista voit tehdä esimerkiksi hyllykön työpöydällesi. Maalaa lava tai jätä se puunväriseksi lakkaamalla pinta.

Löytyykö sinulta pari metriä köyttä ja vanha, kauniisti patinoitunut laudan pätkä? Niistä saat kauniin hyllyn.

202110_72913.jpg
202110_72918.jpg

Banaanilaatikoista hyllykkö

Puiset laatikot toimivat loistavasti hyllykkönä. Niitä voi maalata eri värein ja yhdistää "kirjahyllyysi" eri kokoisia laatikoita. Värejä voit käyttää joko hillitysti tai uskaliaammin.

202110_72915.jpg
202110_72914.jpg

Maalaa yllätys

Jos et pidä räikeän värisistä kalusteista, voit silti kokeilla uskaliaita sävyjä maalaamalla esimerkiksi lipaston ulkopuolen neutraalilla ja sisäpuolelta vaikka kirkkaan vihreällä. Yllätyt aina kun avaat oven.

Kun siveltimellä maalaaminen ei kiinnosta, vaihda spraymaaliin.

Älä maalaa kokonaan

Kuka määrää, että koko esine tai huonekalu on maalattava samalla värillä? Jätä joku osuus maalaamatta – saat hieman lisää uutta väriä, mutta hillitymmin.

202110_72916.jpg

Maalin valinta

202110_72922.jpg

Huonekaluissa monet maalit kaipaavat alleen pohjamaalia, jotta pinnasta tulee riittävän kestävä. Kysy rautakaupastasi maalien kestävyydestä. Jos sinulla on kiireisempi projekti, valitse maali, joka ei tarvitse pohjamaalia. Tällaisia ovat esimerkiksi niin sanotut kalkkimaalit.

Tapetoi kaappi sisäpuolelta

Saat uutta ilmettä vanhaan kaappiin tapetoimalla sen sisäpuolelta. Jätä näkyville myös maalattua pintaa kehystämään tapettia.

202110_72917.jpg

Keksi uusi tarkoitus tavaralle

202110_72923.jpg

Vanhoille ja patinoituneille tavaroille kannattaa keksiä uusia käyttötarkoituksia. Näin saat kauniit esineet esille ja varmasti myös heräteltyä hyviä puheenaiheita. Esimerkiksi raastinraudasta saa kauniin pikku valaisimen.

Lemmikille taiot vanhasta lipastosta upean nukkumasopen.
Lemmikille taiot vanhasta lipastosta upean nukkumasopen.
Rakentajan toimituskin laittoi vanhat koneensa uusiokäyttöön.
Rakentajan toimituskin laittoi vanhat koneensa uusiokäyttöön.

Artikkelin kuvat: Shutterstock.

Info

Info

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20108_22761.jpg
Poliitikot, älkää tappako lypsävää lehmää!
Asuntoministeri Jan Vapaavuori ennakoi, että asuntolainojen korkovähennysoikeuksiin tullaan puuttumaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.
20194_57641.jpg
Talomallit tarjoavat vuosi vuodelta jotakin uutta
Kastelli on ollut jo vuosien ajan Suomen suosituin, arvostetuin ja ostetuin talomerkki. Menestyksen takana on jokaiselle asiakkaalle soveltuva toimituslaajuus, talomalliston muokattavuus asiakkaiden tarpeiden mukaan ja jatkuvasti kehittyvä laaja talomallisto. Kastellilla on markkinoiden laajin talomallisto, joka on helposti muokattavissa omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Haluaisitko sinäkin liittyä tuhansien tyytyväisten Kastelli-talon omistajien joukkoon?
20195_57897.jpg
Kesämökille uusi huopakate?
Bitumikattolaatta eli palahuopa on varmasti yksi yleisimmistä katemateriaaleista kesämökeillä eikä ihme – se on ulkonäöltään, kaunis, maisemaan sulautuva kate, joka sopii luonnon keskelle. Tiivis ja kestävä bitumilaatta on lisäksi helppo ja nopea asentaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton