Hirsi muokkautuu myös kerrostaloon

Puurakentaminen sekä puukerrostalorakentaminen ovat olleet jo kotvan kovassa nosteessa. Puulla rakentaminen on ekologista, kestävää ympäristön kannalta, ja se myös mielletään hiilijalanjälkeä alentavaksi. Myös päättäjätasolla kehotetaan miettimään puurakentamista sekä rakennusjärjestelmien sekä -tuotteiden kehittämistä. Perinteisen sahatavaran rinnalla on tähän asti tavattu esimerkiksi CLT-rakenteita, mutta joukkoon astuu nyt myös jyhkeä hirsi.

Kontio Block - kerrostalo hirrestä.Kontio Block - kerrostalo hirrestä.

Vuosikymmenten kokemus yhdistyy tulevaisuuden rakentamiseen

Hirsirakentamisen taito on ollut suomalaisilla verissä jo vuosisatojen ajan, mutta nyt Kontio on yhdistänyt tämän päivän asumismuodot sekä hirsirakentamisen tietotaitonsa ja tuotteensa yhteen. Kontio Block -hirsikerrostalo nimittäin yhdistää vuosikymmenten kokemuksen tulevaisuuden rakentamiseen ja ekologisuuteen.

Tiesitkö, että VTT:n laskelmien mukaan puisen kerrostalon hiilijalanjälki on noin 75 % pienempi kuin betonista tehdyn? Onko nyt nousemassa hirsikerrostalorakentamisen aikakausi, se on nimittäin helpompaa, kannattavampaa ja laadukkaampaa kuin koskaan?

Nyt myös kerrostaloasuja voi nauttia hirsitaloasumisen mukavuuksista.Nyt myös kerrostaloasuja voi nauttia hirsitaloasumisen mukavuuksista.

Mikä on Kontio Block?

Tiivistetysti: Kontio Block on rakentamisen ammattilaisten käyttöön kehitetty rakennekokoelma sekä tietopaketti hirsikerrostalosta. Tämän lisäksi Kontio on kehittänyt myös kerrostalokonseptin, jonka avulla tutkittiin, miltä hirsikerrostalo voisi oikeasti näyttää.

Kontio Blockin materiaalina on aidosti painumaton Kontion SmarLog™-hirsi, joka mahdollistaa myös suurien rakenteiden luomisen. Kontio haluaa näyttää mitä kaikkea hirrestä pystyykään valmistamaan ja haastaakin näin arkkitehdit visioimaan arkkitehtonisesti näyttäviä sekä mielenkiintoisia rakennuksia.

Olemme tutkineet ja käyneet läpi tekniset ratkaisut ja tiedämme, mihin hirsi rakennusmateriaalina pystyy. Annamme suunnittelulle tilaa ja kannustamme kokeiluihin. Kontio Block tarjoaa ratkaisut, joista jokainen arkkitehti voi alkaa rakentaa omaa näkemystään terveellisestä, modernista ja kestävästä hirsikerrostalorakentamisesta. Kontiotuote Oy


Kokonaisuuteen ja sen luomiseen yhdistyi Kontion Design tiimin valtava asiantuntemus. Suunnitteluosaamisen parhaat palat on nyt nähtävillä kyseisessä konseptissa.

Kontio Blockissa ovat mahdollisia Kontion pientaloista tutut yksityiskohdat kuten leijuva katto sekä vino sisäkatto. Myös huippuunsa viedyt tilaratkaisut sekä hirren hyödyntäminen niin rakenteellisesti kuin myös visuaalisesti antavat kerrostaloasunnolle aivan uutta ilmettä.
 

Kontio Blockissa ovat mahdollisia kontion pientaloista tutut yksityiskohdat.Kontio Blockissa ovat mahdollisia kontion pientaloista tutut yksityiskohdat.

Ovi terveelliseen ja ekologiseen kotiin aukeaa yhä useammalle

Useat kaupungit, kunnat sekä jopa kokonaiset maakunnat ovat sitoutuneita toteuttamaan rakentamista, joka on vetovoimaista, hiilineutraalia sekä kestävää. Kiinteistön elinkaari sekä elinkaariajattelu nousevat useissa suunnittelupöydissä esille tänä päivänä. Kontion puurakentaminen huomioi elinkaarivaatimuksen. Uudenlaiselle rakentamiselle on siis kysyntää.

Kerrostalorakentaminen hirren avulla tuo nyt myös kerrostaloasujalle sen, mistä omakotiasujat ovat saaneet hirsikotiensa myötä nauttia jo pitkään. Hirsitalossa on hyvä hengittää ja asua. Luonnonmukaisella hirrellä on erinomainen eristyskyky, jonka lisäksi se tasaa tehokkaasti sisäilman lämpöä ja kosteutta eri vuodenaikoina.

Terveellinen, ekologinen sekä kestävä asuminen on nyt yhä useammalle ihmiselle mahdollista. Kontio haluaa osaltaan huomioida tulevaisuutta ja siksi tekeekin hirsikerrostalojen suunnittelun ja rakentamisen helpoksi, kustannustehokkaaksi, kannattavaksi sekä asumisen yksilölliseksi ja kestäväksi.

Miltä kuulostaisi päästä oman hirsikerrostalon katolle saunomaan?Miltä kuulostaisi päästä oman hirsikerrostalon katolle saunomaan?

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
4.10.2021