• Etusivu
  • Talo

Näillä vinkeillä suojaat kotisi asuntomurroilta lomasi aikana

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Abloy Oy
Päivitetty 24.06.2019
20219_72740.jpg

Älylukon myötä talovahdille voi antaa loman ajaksi oman koodin tai avata oven etänä.

Lomakausi on täydessä vauhdissa, ja moni viettää loman kodin ulkopuolella mökillä tai matkoilla. Asuntomurtojen määrät ovat kasvaneet viime vuosina erityisesti loma-aikoina. Yale Smart Living -tuoteryhmäpäällikkö Markku Ryynänen Abloy Oy:sta antaa vinkit, joiden avulla asuntomurroilta voi suojautua.

Suomalaisista pientaloasujista 33 % murehtii poissa ollessaan, onko oma koti kunnossa.* Eikä ihme, sillä vuoden 2018 elokuussa asuntomurtojen määrän uutisoitiin kasvaneen jopa 20 prosentilla. Asuntomurtoja tehdäänkin tyypillisesti juuri kesälomakaudella, asukkaiden ollessa pitkiä aikoja poissa kotoa.

Miten oman kodin tai loma-asunnon voi suojata murtoyrityksiltä?

Info

Info

1. Varmista, että asunnossasi on toimiva lukko.

Lukitus on suuressa roolissa asuntomurtojen ehkäisyssä. Tarkista lukkosi: jos se ei avaudu helposti tai kiinnitys on löystynyt, saattaa se kaivata huoltoa tai uusimista.

Jos lukon vaihto on ajankohtaista, kannattaa harkita Yale Doorman -älylukkoa. Älylukko hälyttää murtoyrityksistä. Lisäksi puhelimella on helppo tarkistaa, että ovi on varmasti lukossa, vaikkei itse olisi kotona.

Ohje

Ohje

2. Älä piilota avainta kynnysmaton alle.

Iso osa pientaloasujista säilyttää kotinsa vara-avainta piilossa tontillaan – mökeistä puhumattakaan! Tähän liittyy kuitenkin riski, sillä harva onnistuu olemaan piilotuksessaan ennalta-arvaamaton. Varkaat osaavat kyllä etsiä avaimen. Jos haluat, että kukkien kastelijalla on pääsy kotiisi lomasi aikana, anna avain suoraan hänelle.

Älylukot auttavat välttämään avainten jakamisen ongelmaa. Talovahdille voi antaa oman koodin tai oven voi avata etänä mobiililaitteella.

Huomio

Huomio

3. Pidä koti asutun näköisenä.

Lähtiessäsi lomalle, pyydä tuttavaa tyhjentämään postilaatikko, leikkaamaan nurmikko ja kastelemaan ulkokukat. Erityisen tehokas suoja varkaita vastaan on valo.

Liiketunnistukseen perustuvat pihavalot vaikeuttavat varkaan työtä. Myös sisävaloja voi ohjata etäpistorasioilla mobiililaitteen avulla. Näin talo näyttää asutulta.

Info

Info

4. Kerro hälytysjärjestelmän olemassaolosta.

Varkaat kiertävät todennäköisemmin kohteet, joiden ovissa ja seinissä on ilmoitettu valvonnasta. Siksi hälytysjärjestelmästä kertovat tarrat kannattaa laittaa hyvin näkyville. Kodin tarkkailun voi hoitaa itse omavalvontaisella Yale Smart Home -hälytysjärjestelmällä.

Suomalaiset olettavat, että kodinturvalaitteiden hankinta tulee todella kalliiksi, ja moni jättää sen takia kodin turvaamatta. Todellisuudessa älykkään turvajärjestelmän voi hankkia noin 400 euron kertahintaan.

Voit hallinnoida kotisi turvallisuutta kännykkäsovelluksella.
Voit hallinnoida kotisi turvallisuutta kännykkäsovelluksella.
Ohje

Ohje

5. Muista kodin takaosa.

Usein takapiha on huonommin valaistu ja piilossa naapureiden katseilta. Takapihan puolella talossa on yleensä myös suuremmat ikkunat.

Valvontakameroita olisi hyvä sijoittaa kuvaamaan etukuistin tai autopaikan lisäksi talon suojaisaa takaosaa. Liiketunnistuksesta valon sytyttävä kamera voi olla omiaan myös takapihalla. Muista tarkistaa myös takaoven lukitus ja huolehtia valaistuksesta.

Valvontakamera sytyttää valon tunnistaessaan liikettä.
Valvontakamera sytyttää valon tunnistaessaan liikettä.
Huomio

Huomio

6. Älä kerro lomamatkastasi sosiaalisessa mediassa.

Moni päivittää innostuneena lomamatkastaan sosiaalisen median palveluihin. Varkaat voivat kuitenkin päätellä päivityksesi perusteella, milloin kotisi on tyhjillään. Turvallisin vaihtoehto on julkaista lomasta kertovat fiilistelypostaukset vasta kotiin palattuasi.

*Dagmar Oy:n toteuttama, Abloy Oy:n helmikuussa 2019 tilaama kyselytutkimus, johon vastasi yhteensä 732 pientalossa asuvaa tai loma-asunnon omistavaa suomalaista.

Abloy Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43515.jpg
Uuden ajan älylukko helpottaa arkea
Meniköhän ulko-ovi lukkoon? Tuliko avaimet mukaan? Enää ei tarvitse murehtia avainten ja lukituksen kanssa. Yale Doorman on tehty helpottamaan arkipäivääsi. Se on uusi elektroninen lukko kotien ulko-ovien lukintaan. Vahva rakenne ja materiaali kestävät hyvin vaativiakin sääolosuhteita. Valaistusta näppäimistöstä on apua hämärässä tai pimeässä.
20156_43548.jpg
Etäohjattava älylukko kotiisi
Luotettava lukitus kuuluu turvallisen kodin perusominaisuuksiin. Kun tähän lisätään etäohjausmahdollisuus, helpottaa se useita arjen tilanteita. Voit tarkistaa tuliko lähtiessäsi ovi lukkoon sekä lukita sen tarvittaessa. Mobiilisovelluksen avulla saat myös tiedon kun lapset saapuvat kotiin.
20156_43823.jpg
Etäohjattava älylukko kotiisi
Abloy ja turvallisuuspalveluita tarjoava Verisure tuovat kodin lukitus- ja hälytysjärjestelmät älypuhelimeen. Kodin turvallisuutta on nyt aiempaa helpompi hallita. Liittämällä Yale Doorman -lukkoon SmartLock-moduulin voi älypuhelimesta ohjata kodin lukitus- ja hälytysjärjestelmiä.
20224_77789.jpg
Hana- ja suihkutuotteiden valintaa lisätyn todellisuuden avulla
Mitä on lisätty todellisuus? Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) tarkoittaa teknologiaa, jossa virtuaalinen sisältö liitetään osaksi oikeaa maailmaa AR-tuetun sovelluksen tai selaimen avulla.
20238_82894.jpg
Tällä työkalulla työstät helposti puuta - urat, reunat ja viisteet hoituvat hetkessä
Kotiverstaalla hoituvat monenlaiset puutyöt. Käytetyimpien työkalujen, kuten porakoneen ja sahan lisäksi akkujyrsin on kätevä apuväline urien tekemiseen, reunojen siistimiseen, viisteisiin sekä koristeellisten kuvioiden luomiseen. Akkujyrsintä on nopea käyttää missä tahansa ilman tarvetta virtajohdon liittämiselle.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi
Toimenpiteet:Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.Vastuuhenkilöt:Isännöitsijä tai huollon johtajaDokumentit:Huolto-organisaatioHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton