Ennakoi tulevaisuuden remontit - dokumentoi rakennusvaiheet kuvakirjaksi
Hyödynnä 25 % alennuskoodi ja osta oma kuvakirjasi NYT

Valokuvaus on nykyään jokaiselle tuttu juttu. Oletpa minkä ikäinen tahansa, osaat varmasti ottaa kuvia, ainakin matkapuhelimella. Moni varmasti tunnustaakin ottavansa tuhansia kuvia, ensinnäkin tiedostamatta tallentuvatko ne mihinkään tai että ottamasi kuvat tallentuvat varmasti jonnekin pilvipalveluun? Oletko ajatellut että se ei ole varmin tapa säilyttää kuvia, muistoja ja tarvittaessa hakea tärkeää infoa jostakin asiasta. Kuvakirja on täydellinen tapa säilyttää elämäsi tärkeimpiä hetkiä, muistoja, merkkipäiviä tai muita muistettavia asioita persoonallisella tavalla. 

"Mitähän maalia tuohon käytettiin?", kysyy mies vaimoltaan kolme vuotta remontin jälkeen. Tarkistetaanpa se kuvakirjan kuvateksteistä."Mitähän maalia tuohon käytettiin?", kysyy mies vaimoltaan kolme vuotta remontin jälkeen. Tarkistetaanpa se kuvakirjan kuvateksteistä.

Digitaalisessa muodossa oleva informaatio, liittyen rakennusprojektiisi, materiaalivalintoihisi tai sisustuksellisiin elementteihin, muuttuu konkreettisesti hyödylliseksi ja arkeakin helpottavaksi, kun valokuvat on koottu vaikkapa kuvakirjoiksi. Ifolorin valikoimista löydät erilaisia ja eri hintaisia kuvakirjamalleja, joihin saat helposti koottua kuvat ja tekstit oman projektisi vaiheista.

Miksi kannattaa teettää kuvakirja?

Monta kuvakirjaa teettänyt Tiina Painokallio kertoo, että yllä kuvatun piharakennuksen (vanhan asuinrakennuksen), perusparannustyöt aloitettiin kun omakotitalo ostettiin. Pihapiirissä sijaitsi kymmeniä pensaita, muutama kukkamaa ja "romukasoja". Pihan sora-alueet olivat jääneet kesken edellisiltä asukkailta. Siitä lähtien kun perusparannuksia omakotitalossa aloitettiin, myös piha sai kokea valtavan muutoksen ja kaikki tärkeimmät asiat dokumentoitiin kuvin, myöhemmin kuvakirjoin.

‒ Muutimme tähän taloon kesällä vuonna 2014. Siitä asti olemme vähitellen remontoineet sisältä ja ulkoa kotiamme, piharakennuksia sekä yleisesti piha-alueita. Vaikka monesti tulee otettua ei-tarkoituksella yleiskuvia remontin eri vaiheista tai yleisesti elämästämme kodissamme, on ollut kiva huomata, että selatessaan ensin digitaalisessa muodossa olevia kuvia läppäriltä, on tullut otettua valtavasti sellaisiakin kuvia, joiden tuomaa informaatiota olemme tarvinneet, kertoo Tiina. Sieltä löytyisi aihetta myös jo teetettyjen kuvakirjojen lisäosille, hän jatkaa. 

Dokumentoi rakennusprojektisi vaihe vaiheelta

Remontin aikana on hyvä ottaa aloituskuvia, vaihe vaiheelta -kuvia, sekä jälkeen-kuvat. Vaikka se nyt voisi tuntua turhalta tiedolta, voi tulevaisuudessa kaivata kuvallista infoa siitä, missä kohtaa menivätkään kaikki sähköjohdot, koolaukset, mitä eristettä käytettiin ja missä, värikoodit eri maaleille tai käytettyjen tapettien tuotemerkki, väri ja koodi. 

IMG_20180629_201217
IMG_20180630_120533

Myös "Man cave" dokumentoitiin

‒ Piha-alueen vanha asuinrakennus muuntui jo edellisten asukkaiden myötä varastoksi, mutta ostettuamme tämän kokonaisuuden, mietimme mitä muuta käyttöä rakennukselle olisi kuin varastotila. "Siitä se ajatus sitten lähti" ja harrastetila/man cave valmistui. Tila on herättänyt keskustelua valmistuttuaan, mutta tulipa tehtyä.

Koko kuistiosa jouduttiin purkamaan kosteusvaurion vuoksi ja rakentamaan se uudelleen. Sisätilat käytiin läpi katosta lattiaan ja jokainen vaihe dokumentoitiin tarkkaan.

‒ On sanottu, että kaikki mikä man cavessa tapahtuu valmiin projektin myötä, jää man caveen, nauraa Tiina.

Varsinkin vanhoissa rakennuksissa, kun on pintoja revitty auki, on hyvä jatkoa ajatellen dokumentoida tekemiset kuvalliseen muotoon. Muista myös ottaa kuvia eristeistä, koolauksista, johtojen vedosta jne.Varsinkin vanhoissa rakennuksissa, kun on pintoja revitty auki, on hyvä jatkoa ajatellen dokumentoida tekemiset kuvalliseen muotoon. Muista myös ottaa kuvia eristeistä, koolauksista, johtojen vedosta jne.
IMG_20190730_172449
IMG_20190802_203924
IMG_20190803_175132

Fiilistele kollaaseilla

Kuvakirjoja varten voit myös luoda kuvakollaaseja eri aihepiireistä nopeasti ja helposti. Kuvien lisäksi kollaasin viereen voi lisätä kuvatekstiä. Kuvakollaaseja voi hyödyntää esimerkiksi dokumentoinnissa, materiaalien nimeämisessä sekä raportoinnissa. 

Kuvakollaasina sai luotua upean teoksen mistä lähdettiin, kun leikkimökkiprojektia aloitettiin ja millaiseksi lopputulos muodostui, muistelee Tiina. 

Kuvakirjaan saat luotua muun muassa kollaasikuvia ennen ja jälkeen -kuvista.Kuvakirjaan saat luotua muun muassa kollaasikuvia ennen ja jälkeen -kuvista.

Oletko kenties rakentamassa uutta taloa?

Voisi kuvitella, että kuvakirjojen teosta olisi hyötyä myös uuden talonrakennusprojektin yhteydessä. Tarkka dokumentointi projektista voi olla hyödyksi tarkastuspöytäkirjoja tehtäessä ja ne voi talon myynnin yhteydessä luovuttaa ostajalle.

Kuvakirjat ovat arvokkaita niin perheille, sukulaisille kuin yksilöillekin. Kuvakirjojen teettäminen on nykyään kohtuuhintaista, ja sen avulla saadaan perheen lähihistoriaa luotettavasti talteen seuraaville sukupolville.

On myös tärkeää, että kuvien yhteydessä olisi tietoa siitä, missä ja milloin ne on kuvattu ja keitä ihmisiä kuvissa esiintyy. Voi vain kuvitella kuinka ihanan nostalgiselta tuntuu katsella rakennusprojektin kuvia, joissa perheen pienet lapset touhuavat omiaan sen hetken arjessa. Kuvien katseluhetkellä saattaa nuo perheen pienokaiset olla jo aikuisia, äitiä pidempiä ja omaa arkea eläviä. Riippumatta siitä onko valokuva otettu 20 vuotta sitten, viime vuonna, juhlapyhänä tai eilen, palauttaa nuo valokuvat aina mieleen juuri sen nimenomaisen hetken. Perheen yhteisen hetken.  

Hyödynnä alennuskoodi

Ifolor tarjoaa lukijoille 25 % alennuksen kaikista kuvakirjoista. Käytä tilatessasi koodia: RAKEN25

Koodi on voimassa 19.12. asti.

ale.JPG
ifolorXrakentajafi_kuvakirja
 
Julkaistu
18.10.2021