Onko sinullakin välioviongelma? Näin selviät siitä

Poika tulee kovaa vauhtia ulko-ovesta tuulikaappiin, saappaat lentävät seinälle ja samalla hän avaa vauhdilla tuulikaapin oven. Äiti taas astuu samaan aikaan samaan eteistilaan kylpyhuoneesta ja kohta kolahtaa – KOPS!

Onko tuttu tilanne? Äiti ja poika ovat solmussa ovisotkun keskellä ja kumpikaan ei saa ovea auki. Taas kammottava naarmu ovessa, jota joku saa paikata sen sadannen kerran.

Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.

Tilanpuute remontoitaessa – lisätilaa saat seinän sisään liukuvalla väliovella

Kääntyvät ovet vievät yllättävän paljon tilaa kuten eteisessä, tuulikaapissa, vessassa ja kylpyhuoneessa. Huoneiden neliöt saadaan paljon tehokkaampaan käyttöön liukuoviratkaisuilla; taskuovella. Remontin yhteydessä on oiva tilaisuus päivittää koti vastaamaan nykypäivän tarpeita ja vaatimuksia.

Sisätiloja uusittaessa kannattaa kiinnittää huomiota välioviin. Kääntyvätkö ovet tielle? Eristävätkö ne tarpeeksi ääntä? Voisiko tilan käyttää järkevämmin omaan käyttöön?

Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...
...ja kun remontti on valmis....ja kun remontti on valmis.

Sisätiloja ei aina saa suunniteltua niin, ettei avautuvista ovista olisi toisilleen haittaa. Vanhoissa taloissa ja remonttikohteissa tämä on varsin tyypillinen tilanne. Vaikka liukuovi ei olekaan mikään uusi keksintö mutta Liunen seinän sisään liukuva ovi on. Se on tehty kotimaan standardien mukaan 92 mm seinärunkoon. Liunen runkoja on useita ja jokaiseen tilaan on kehitetty oma elementtirunko, tällöin tekniset ominaisuudet tukevat tilojen toiminnallisuutta kuten hyvä ääneneristävyys ja vaikkapa kosteustekninen toimivuus.

Tilaongelmiin löytyy ratkaisu

Liune-välioviratkaisu sopii myös kosteaan tilaan ja saunaan, joissa on myös huolehdittu rakennusasetusten kosteiden tilojen ohjearvojen mukaisesta ilmanvaihdosta. Kylpyhuoneesta tulee avarampi ja toimivampi, kun perinteiset kääntyvät ovet vaihdetaan Liune-oviksi.

Liunen ovimittaukset on tehty ääniteknisessä laboratoriossa yksirunkoisella kipsilevyseinällä. Kipsilevyseinä eristää hyvin ääntä ja yhdistämällä hyvään rakenteeseen Liunen ovijärjestelmän on kokonaisuus täydellinen. Uusilla innovaatioilla Liune-ovien äänen eristävyys on jopa 28 desibeliä, ja ovikynnyksen kanssa 32 desibeliä. Vertailun vuoksi tavallisella puulaakaovella mittaustulokseksi saadaan 12 dB.

Lue lisää:
Näin asennat helposti liukuovielementin itse >>
Löydä ovimallisto, jonka äänieristys toimii >>

Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.
Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.

Liune-ovien edut

  • Ääneneristyskyky on tutkitusti jopa >30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän oven.
  • Vaihtamalla kodin kääntyvät ovet Liunen taskuoviksi, saat kotiisi 5–10 m2 lisätilaa käyttöösi.
  • Kotimainen mittatarkka tuote, joka on ammattilaiselle helppo asennettava.

Kolisevien tilasyöppöovien ongelma on ohi

Esimerkkikotimme eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu Liune-ovielementti. Kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi ja karmit on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla, joten ne kestävät kulutusta ja kosteutta, jota esimerkiksi wc-tiloissa tai kodinhoitohuoneessa voi olla. Jos ovi olisi altistunut suoralle vesiroiskeelle, olisi valinta ollut Liunen lasiovi Aika (LD9).

Kapean oviaukon ongelmakin tuli ratkottua. Liunen seinän sisään liukuva ovi jättää minimillään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön, kun ovi liukuu täysin seinän sisään asti auki ollessaan. Esteettömyysmääräysten mukainen oviaukko on 81 cm Lio8 koossa.

Enää ei tarvitse törmäillä eteisessä ja ovetkin säästyvät turhilta kolhuilta.

Lue lisää:
Liukuovi eteisessä tuo tilantuntua >>
Kolme ratkaisua huoneiden tilaongelmiin >>

Lue uusin Liune Sisustuslehti 2022

Katso upeat kuvat Pyörre-talosta ja nappaa kotiisi mahtavat tilaratkaisut sekä tutustu Johanna Oraksen Liunelle suunnittelemaan mallistoon .

Liune sisustuslehti


 
Päivitetty
17.3.2022