Onko sinullakin välioviongelma? Näin selviät siitä

Poika tulee kovaa vauhtia ulko-ovesta tuulikaappiin, saappaat lentävät seinälle ja samalla hän avaa vauhdilla tuulikaapin oven. Äiti taas astuu samaan aikaan samaan eteistilaan kylpyhuoneesta ja kohta kolahtaa – KOPS!

Onko tuttu tilanne? Äiti ja poika ovat solmussa ovisotkun keskellä ja kumpikaan ei saa ovea auki. Taas kammottava naarmu ovessa, jota joku saa paikata sen sadannen kerran.

Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.

Liukuovi säästää tilaa

Kääntyvät ovet vievät yllättävän paljon tilaa kuten eteisessä, tuulikaapissa, vessassa ja kylpyhuoneessa. Huoneiden neliöt saadaan paljon tehokkaampaan käyttöön liukuoviratkaisuilla. Remontin yhteydessä on oiva tilaisuus päivittää koti vastaamaan nykypäivän tarpeita ja vaatimuksia.

– Liukuovea käyttämällä vapautuu 3 neliötä lisää tilaa, verrattuna kääntyvään oveen. Liune-ovet ovat esteettisesti kauniita ja teknisesti luotettavia, kertoo Lundell.

Sisätiloja ei aina saa suunniteltua niin, ettei avautuvista ovista olisi toisilleen haittaa. Vanhoissa taloissa ja remonttikohteissa tämä on varsin tyypillinen tilanne. Vaikka liukuovi ei olekaan mikään uusi keksintö, mutta Liunen seinän sisään liukuva ovi on. 

Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...
...ja kun remontti on valmis....ja kun remontti on valmis.

Liune on tehty kotimaan standardien mukaan. Liunen runkoja on useita ja jokaiseen tilaan on kehitetty oma elementtinsä. Ovissa on hyvä ääneneristävyys ja liukuovia löytyy myös kosteisiin tiloihin.

– Mikäli kotiteknologian hyödyntäminen kiinnostaa, sekin on nyt mahdollista, jos käyttöön halutaan automaattiovia. Kun oven yhdistää rakennuksen kodinohjauslaitteisiin, voidaan sitä ohjata kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla, neuvoo Lundell.

Liukuovi sopii myös saunaan ja kosteisiin tiloihin

Kotien käytetyimpiä tiloja ovat kylpyhuoneet, saunat, wc-tilat ja kodinhoitohuoneet. Silti ne ovat usein valitettavan ahtaita, eikä pari lisäneliötä olisi pahitteeksi. Seinän sisään liukuva väliovi Liune ratkaisee tilaongelman, kun kääntyvälle ovelle ei tarvitse jättää tilaa missään huoneessa. Kaikki lattiapinta-ala on vapaana, ja seinäpinnat voi käyttää miten haluaa.

Liune-välioviratkaisu sopii kosteaan tilaan ja saunaan, joissa on huolehdittu rakennusasetusten mukaisesta kosteiden tilojen ilmanvaihdosta. Kylpyhuoneesta tulee avarampi ja toimivampi, kun perinteiset kääntyvät ovet vaihdetaan liukuoviksi.


Lue lisää:
Näin asennat helposti liukuovielementin itse >>
Löydä ovimallisto, jonka äänieristys toimii >>

Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.
Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.

Liune-ovien edut

  • Ääneneristyskyky on tutkitusti jopa >30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän oven.
  • Vaihtamalla kodin kääntyvät ovet Liunen taskuoviksi, saat kotiisi 5–10 m2 lisätilaa käyttöösi.
  • Kotimainen mittatarkka tuote, joka on ammattilaiselle helppo asennettava.

Äänieristävä liukuovi

Liunen ovimittaukset on tehty ääniteknisessä laboratoriossa yksirunkoisella kipsilevyseinällä. Kipsilevyseinä eristää hyvin ääntä ja yhdistämällä kipsilevyrakenteen Liunen ovijärjestelmän, on kokonaisuus täydellinen. Liune-ovien äänen eristävyys on jopa 28 desibeliä, ja ovikynnyksen kanssa 32 desibeliä. Vertailun vuoksi tavallisella puulaakaovella mittaustulokseksi saadaan 12 dB.

Kolisevien tilasyöppöovien ongelma on ohi

Esimerkkikotimme eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu Liune-ovielementti. Kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi ja karmit on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla, joten ne kestävät kulutusta ja kosteutta, jota esimerkiksi wc-tiloissa tai kodinhoitohuoneessa voi olla. Jos ovi olisi altistunut suoralle vesiroiskeelle, olisi valinta ollut Liunen lasiovi Aika (LD9).

Kapean oviaukon ongelmakin tuli ratkottua. Liunen seinän sisään liukuva ovi jättää minimillään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön, kun ovi liukuu täysin seinän sisään asti auki ollessaan. Esteettömyysmääräysten mukainen oviaukko on 81 cm Lio8 koossa.

Enää ei tarvitse törmäillä eteisessä ja ovetkin säästyvät turhilta kolhuilta.

Lue lisää:
Liukuovi eteisessä tuo tilantuntua >>
Kolme ratkaisua huoneiden tilaongelmiin >>

Eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi sekä karmit, jotka on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Remonttikohteessa kapean oviaukon ongelma tuli samalla ratkottua. Liunen täysin seinän sisään liukuva ovi jättää minimissään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön.Eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi sekä karmit, jotka on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Remonttikohteessa kapean oviaukon ongelma tuli samalla ratkottua. Liunen täysin seinän sisään liukuva ovi jättää minimissään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön.

Lue uusin Liune Sisustuslehti 2022

Katso upeat kuvat Pyörre-talosta ja nappaa kotiisi mahtavat tilaratkaisut sekä tutustu Johanna Oraksen Liunelle suunnittelemaan mallistoon .

Liune sisustuslehti


 
Päivitetty
5.1.2023