Onko sinullakin oviongelma eteisessä? Näin selviät siitä

Poika tulee kovaa vauhtia ulko-ovesta tuulikaappiin, saappaat lentävät seinälle ja samalla hän avaa vauhdilla tuulikaapin oven. Äiti taas astuu samaan aikaan samaan eteistilaan kylpyhuoneesta ja kohta kolahtaa – KOPS!

Onko tuttu tilanne? Äiti ja poika ovat solmussa ovisotkun keskellä ja kumpikaan ei saa ovea auki. Taas kammottava naarmu ovessa, jota talon isäntä paikkaa sen sadannen kerran.

Vaan eipä paikkaa enää tämän jälkeen. Isäntä nimittäin aikoo asentaa uuden liukuoven pesuhuoneen kääntyvän oven tilalle. Ja kun ovi liukuu seinän sisään, jää myös kaikki seinätila käyttöön, eikä peilin paikkaakaan tarvitse muuttaa.

Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.

Lisätilaa liukuovilla

Kääntyvät ovet vievät yllättävän paljon tilaa etenkin pienistä tiloista, kuten eteisestä, tuulikaapista tai vessasta. Pienten huoneiden neliöt saadaan paljon tehokkaampaan käyttöön liukuoviratkaisuilla. Remontti on oiva tilaisuus päivittää koti vastaamaan nykypäivän tarpeita ja vaatimuksia. Sisätiloja uusittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös välioviin. Kääntyvätkö ovet tielle? Eristävätkö ne tarpeeksi ääntä? Voisiko tilan käyttää järkevämmin?

Lue lisää:
Näin asennat helposti liukuovielementin itse >>

Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...
...ja kun remontti on valmis....ja kun remontti on valmis.

Kotimainen Liune tarjoaa ratkaisuja oviongelmiin

Sisätiloja ei aina saa suunniteltua niin, ettei avautuvista ovista olisi toisilleen haittaa. Vanhoissa taloissa ja remonttikohteissa tämä on varsin tyypillinen tilanne. Vaikka liukuoviakin on ollut jo kauan, niitä ei ole voinut käyttää turvallisin mielin esimerkiksi kylpyhuoneen ovina, koska ne eivät ole olleet kosteudenkestäviä.

Toinen vaiva vanhoissa liukuovissa on ollut äänieristävyys. Liukuovi on antanut hyvän näkösuojan, mutta eipä paljon muuta. Ongelmana on ollut myös hankala asennettavuus.

Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.
Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.
  • Ääneneristyskyky on tutkitusti jopa 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän oven. Liunen äänitekninen ovi Tyyni (Liune D18) on täysin omaa luokkaansa vaativiin kohteisiin.
  • Kun vaihdat kaikki kääntyvät ovet seinän sisään liukuviksi oviksi, saat kotiisi yhteensä jopa 5–10 m2 lisää käyttötilaa.
  • Markkinoiden ainoa mallisuojattu elementti, joka tulee aina valmiiksi hitsauksella kasattuna tontille, ja asennuksen voi aloittaa heti.

Kolisevien ovien ongelma on ohi

Esimerkkikotimme eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen kosteisiin tiloihin tarkoitettu Liune-ovielementti. Liunen laajasta ovimallistosta löytyi myös tilaan soveltuva ovi. Kosteudenkestävän Teema (LD5) -kokonaisuuden ovi ja karmit on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla, joten ne kestävät kulutusta ja kosteutta, jota esimerkiksi wc-tiloissa tai kodinhoitohuoneessa voi olla. Jos ovi olisi altistunut suoralle vesiroiskeelle, olisi valinta ollut lasiovi Aika (LD9).

Kapean oviaukon ongelmakin tuli taklattua samalla. Liunen seinän sisään liukuva ovi jättää koko 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön, kun ovi liukuu täysin seinän sisään asti auki ollessaan.

Enää ei tarvitse törmäillä eteisessä ja ovetkin säästyvät turhilta kolhuilta.
 

Lue lisää:
Liukuovi eteisessä tuo tilantuntua >>

äänieristävät-ovet-liune-750x422
 
Julkaistu
29.9.2021