• Etusivu
  • Varusteet

Akkukonesarja apuna puuveneen syyshommissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 12.10.2021
20219_72704.jpg

HiKOKI-akkutyökalutesti / Timpurin Combo -akkukonesarja / Petri Nieminen

Syksyn puuhaprojektina on vuonna 1978 rakennettu puinen ja perinteikäs Scylla-merkkinen purjevene. Itse olen samaa vuosikertaa oleva harrastajanikkaroija ja venepuuhastelija, joka kunnostelee kyseistä purtta vapaa-ajallaan. Syksyn pimenevien iltojen puuhasteluihin toi lisäpuhtia HiKOKIn akkukonesarja, joka pitää sisällään kolme johdotonta työkalua: iskevän ruuvinvääntimen, porakoneen sekä pyörösahan.

Pääsin hyödyntämään näitä laitteita monissa projekteissa. Tarkoitus oli rakentaa muun muassa venekatosta talveksi, uusia joitain kansirakenteita, kuten reunaa kiertävä reelinkilauta, sekä nikkaroida monia muita pienempiä juttuja ulkona sekä sisällä salongissa, jossa tekeillä on esimerkiksi uutta penkkiä ja pöytää.

Odotukset laitteille oli korkeat, mutta toisaalta rimakin varsin alhaalla. Vanhassa porakoneessani oli jo aikansa eläneet akut, ja lainassa olevaa painavaa jiirisirkkeliä saa kanniskella ahtaissa paikoissa johtoa perässään vedellen. Varsinkin pyörösahasta työkaluna oli entuudestaan vähemmän kokemusta, ja erillisen ruuvinvääntimen käytön uskoin nopeuttavan monia hommia.

Ensitunnelmat – näppärät ominaisuudet helpottavat työskentelyä

Laitteet on pakattuna isoon korkeahkoon muovilaatikkoon. Ensi vaikutelma oli, että mitenköhän saan sen mahtumaan mihinkään. Lähempi tarkastelu paljastikin kyseessä olevan kaksi erillistä, yhteen liitettävää, pinottavaa salkkua. Näppärää!

Toisessa salkussa on porakone ja ruuvinväännin, toisessa pyörösaha ja laturi. Molemmat laatikot vaikuttavat reilun kokoisilta, eli työkalut saa sisään kätevästi ilman huolellista järjestelyä, ja mukaan mahtuu vielä lisävarusteitakin, kuten poranteriä, ruuvauskärkiä ja muita. Paketti sisältää kaksi 5 Ah:n litiumakkua, joita pystyy luonnollisesti hankkimaan myös erikseen.

Äkkiseltään laitteet vaikuttavat varsin kevyiltä. Pienen tutkiskelun jälkeen niistä löytyi myös näppäriä lisäominaisuuksia, kuten hyvin kohdistetut led-työvalot sekä akun lataustason merkkivalot.

Testissä oleva Timpurin Combo akkukonesarja >>

20219_72706.jpg

Odotukset täyttyivät – laitteet ovat kevyitä käyttää

Muutaman pitkän työpäivän jälkeen pääseekin jo tekemään ensimmäisiä johtopäätöksiä. Alkuun kevyiltä tuntuneet laitteet eivät ole edelleenkään alkaneet tuntua raskaalta. Talvikatosta tehdessä saa kurkotella jatkuvasti ulos reunan yli ruuvailemaan ja sahailemaan lautoja, joten keveyttä osaa arvostaa. Ruuvinvääntimessä ja porakoneessa on molemmissa ripustuskoukut, joilla ne kulkevat mukana kuin huomaamatta.

Kolmen päivän runsaan käytön jälkeen akuissa riittää hämmästyttävästi edelleen virtaa!

Pyörösahalle alkoi löytyä monenmoista käyttöä, ja se korvasi käytössä ainakin näissä askareissa kokonaan vanhan jiirisirkkelin. Johdottomana sillä pystyi hankalistakin paikoista hyvin ja tehokkaasti sahailemaan lautoja, kakkosnelosia ja muita puita, joihin olisi aiemmin pitänyt näyttää käsisahaa. Myös vanerin leikkaamiset mittoihinsa sujuivat entistä helpommin.

20219_72705.jpg

Puuveneen kimpussa on usein monia pieniä peräkkäisiä hommia, kuten poraamiset, senkkaukset ja ruuvaamiset, joissa pitää jatkuvasti vaihdella porakoneeseen sopivia päitä. Näissä erillinen oma ruuvinväännin nopeuttaa työtä huomattavasti.

HiKOKIn iskevä ruuvinväännin oli järisyttävän tehokas. Isommatkin ruuvit upposivat puuhun kuin sulaan voihin. Suuri teho ja iskevyys tuo mukanaan myös pientä pärinää (tuotetietojen mukaan 87 dB), mutta se ei ainakaan itselläni haitannut menoa ja meininkiä. Pienikokoisena se myös mahtui paremmin pikku väleihin, verrattuna perinteiseen porakoneeseen. Myös akkuporakoneen tehot momenttisäätöineen olivat luksusta.

Info

Info

Yhteenveto:

Kokonaisuudessaan Hikokin akkutyökalutrio on hyvin toisiaan täydentävä ja monipuolinen combo. Ensi keväänä veneprojektissani odottaa lukuisat uudet isommat ja pienemmät mielenkiintoiset kunnostusprojektit. Niitä odotellessa miettiikin jo innolla, mihin kaikkeen laitteita ja erityisesti uutta pyörösahaa pystyy nyt hyödyntämään.

IKH
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton