Viikon sisustusidea: Suomalaisten ikisuosikki vaaleansininen tekee paluun

Vihreä väri on pitänyt suosituimman korostusvärin valtikkaa jo muutaman vuotta, mutta nyt on aika siirtää valtikka vaaleansiniselle. Tumma vihreä on tehnyt huoneistamme tunnelmallisia ja nyt sinisellä saadaan taas tilantuntua aikaan.

Vaaleansininen ei ole enää pelkkä vauvojen etuoikeus, jos sitä nyt koskaan on edes niin ajateltu.

vaaleansininen sisustus-750x422

Näin käytät vaaleansinistä

Sininen viileänä värinä saa aikaan illuusion suuremmasta tilasta. Sininen seinä näyttää olevan kauempana kuin muut. Se ikään kuin väistyy tieltä. Tämä on kaikkien viileiden värien ominaisuus. Lämpimät värit ja sävyt tulevat taas lähelle.

Tikkurila ennusti vaaleansinisen (Cumulus Y354) esille marssia jo 2021 vuodelle, mutta laajemman kannatuksen väri saa varmasti vasta 2022 kun esimerkiksi kansainvälinen maalienvalmistaja Dulux alkaa viedä väriä eteenpäin. Duluxin vuoden värimalli 2022 on saanut nimekseen ”Bright Skies”.

Uskaliaimmat kokeilevat vaaleansinistä jopa sisäkattojen värinä. Maalaa itsellesi kaunis sinitaivas. Vaaleansinisillä sisustuksilla saat luotua myös vintage-tyylistä tunnelmaa.

Sinisen värin ominaisuuksia:

  • viileä
  • rauhoittava
  • raikas
  • luo tilantuntua
  • rentouttava
  • kuvastaa toivoa
suomalaiset kestosuosikki väri on vaaleansininen-422x500

Mikä sopii sinisen seuraksi?

Vihreistä löytyy varmasti sopivia sävyjä vaaleansinisen seuraksi, samalla tavoin kuin sininen taivas sopii koivumetsän ylle.

vaaleansiniset seinät tekevät paluun 2022-422x500

Sininen yhdistettynä vaaleisiin neutraaleihin (beiget, harmaat) on ehdottomasti Scandinavista tyyliä parhaimmillaan. Sama pätee aina niin raikkaaseen sinisen ja valkoisen yhdistelmiin.

Yllättäviä värikokonaisuuksia saat yhdistämällä kirkasta oranssia, keltaista tai punaista vaaleansiniseen. Ripaus vahvaa pinkkiä tai lilaa tuo romantiikkaa sisustukseen. Aksenttivärejä ei tarvita tilassa paljoakaan. Ripauskin tuo tarvittavaa tunnelmaa.

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Lisää sisustusartikkeleita


 
Päivitetty
13.10.2021