• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Suomalaisten ikisuosikki vaaleansininen tekee paluun

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.11.2023
202110_73035.jpg

Vihreä väri on pitänyt suosituimman korostusvärin valtikkaa jo muutaman vuotta, mutta nyt on aika siirtää valtikka vaaleansiniselle. Tumma vihreä on tehnyt huoneistamme tunnelmallisia ja nyt sinisellä saadaan taas tilantuntua aikaan.

Vaaleansininen ei ole enää pelkkä vauvojen etuoikeus, jos sitä nyt koskaan on edes niin ajateltu.

Näin käytät vaaleansinistä

Sininen viileänä värinä saa aikaan illuusion suuremmasta tilasta. Sininen seinä näyttää olevan kauempana kuin muut. Se ikään kuin väistyy tieltä. Tämä on kaikkien viileiden värien ominaisuus. Lämpimät värit ja sävyt tulevat taas lähelle.

Tikkurila ennusti vaaleansinisen (Cumulus Y354) esille marssia jo 2021 vuodelle, mutta laajemman kannatuksen väri saa varmasti vasta 2022 kun esimerkiksi kansainvälinen maalienvalmistaja Dulux alkaa viedä väriä eteenpäin. Duluxin vuoden värimalli 2022 on saanut nimekseen "Bright Skies".

Uskaliaimmat kokeilevat vaaleansinistä jopa sisäkattojen värinä. Maalaa itsellesi kaunis sinitaivas. Vaaleansinisillä sisustuksilla saat luotua myös vintage-tyylistä tunnelmaa.

Sinisen värin ominaisuuksia:

  • viileä
  • rauhoittava
  • raikas
  • luo tilantuntua
  • rentouttava
  • kuvastaa toivoa
20219_72645.jpg

Mikä sopii sinisen seuraksi?

Vihreistä löytyy varmasti sopivia sävyjä vaaleansinisen seuraksi, samalla tavoin kuin sininen taivas sopii koivumetsän ylle.

20219_72646.jpg

Sininen yhdistettynä vaaleisiin neutraaleihin (beiget, harmaat) on ehdottomasti Scandinavista tyyliä parhaimmillaan. Sama pätee aina niin raikkaaseen sinisen ja valkoisen yhdistelmiin.

Yllättäviä värikokonaisuuksia saat yhdistämällä kirkasta oranssia, keltaista tai punaista vaaleansiniseen. Ripaus vahvaa pinkkiä tai lilaa tuo romantiikkaa sisustukseen. Aksenttivärejä ei tarvita tilassa paljoakaan. Ripauskin tuo tarvittavaa tunnelmaa.

Info

Info

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
20183_52333.jpg
Messukävijät tähyävät urbaaniin puumajaan
Piha & Puutarha -messuilla Turun Messukeskuksessa kurkistetaan kevääseen ja tulevaan kesään 6.-8.4.Messuilla on kattavasti esillä mm. pioneja, joista kuullaan mm. Luonnonvarakeskuksen esityksiä. Pionien Koti myy messuilla mm. harvinaisempia pionilajikkeita. Messuilla tutustutaan ensimmäistä kertaa mm. myrkkykasveihin ja puutarhan tuholaisiin.Kävijät pääsevät katsomaan visuaalisesti mielenkiintoista toteutusta, kun Kukkakauppa Bronco rakentaa messuhalliin urbaanin puumajan. A-hallin takaseinälle kohoaa urbaani puumaja-näyttely, josta löytyvät ideat puutarha-, terassi- ja parvekehyggeilyyn. Kokonaisuus on rakennettu sisustukselliseksi viherkeitaaksi, joka kohoaa kahdeksan metrin korkeuteen.−Viherkasvit valtaavat pihat ja parvekkeet. Sisä- tai ulkokasvien rajat rikkoutuvat tämän trendin hiipiessä hiljalleen myös suomalaisiin ulkotiloihin Ruotsista, kertoo puumajan toteuttava Niina Autti, Kukkakauppa Broncosta.−Esille on nostettu useita hauskoja kierrätysideoita sekä oivaltavat vinkit viherkasvien kesälomailuun, kuvailee Autti.Pienet ja miksei hieman isommatkin messuvieraat on otettu huomioon ja näyttely tarjoaa elämyksellisen äänimaailman, kilpailupisteineen.
20076_5481.jpg
Tee Se Itse -laituri
Tee se itse -laiturin rakentaminen on nopeaa ja helppoa, kunhan vain vasara pysyy kädessä. Ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta tee se itse -mieheltä laiturin teko vie aikaa parin päivän verran. Alla olevilla ohjeilla valmistuu kelpo ponttoonilaituri, jolla on mukava viettää kesäpäiviä.Meren- ja järvenrantatonteilla on olennaista, että käytössä on kunnon laituri. Laiturityypin valintaan vaikuttaa rannan jyrkkyys ja veden syvyys sekä tietysti myös käyttötarkoitus. Ponttoonilaituri on siitä kätevä, että se soveltuu useimpiin rantoihin ja käyttötarkoituksiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton