Uutuushuvila Honka Tyrsky on moderni versio perinteisestä kalastajamökistä

Kalastajakylistä ja suomalaisesta rannikkomaisemasta inspiraationsa saanut Tyrsky on osa Hongan uusien hirsihuviloiden mallistoa. Ilmeikkään vapaa-ajan asunnon on suunnitellut arkkitehtina työskentelevä olympiamitalisti ja kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén.

Honka Tyrskyn sisäänvedetyn kulmaterassin alla voi seurata luontoa pohjolan muuttuvissa sääolosuhteissa. Kulku terassille on sekä oleskelutiloista että saunasta.Honka Tyrskyn sisäänvedetyn kulmaterassin alla voi seurata luontoa pohjolan muuttuvissa sääolosuhteissa. Kulku terassille on sekä oleskelutiloista että saunasta.

Honka Tyrsky on nimensä mukaisesti luonteikas vapaa-ajan asunto, jossa on kallioihin iskevän aallon lujuutta ja sen jälkeistä rauhaa. Ilmavan oleskelutilan erottavat villistä luonnosta vain suuret maisemaikkunat.
 

"Jyrkkä harjakatto luo ilmettä runkosyvyydeltään melko kapeaan taloon, perinteisten kalastajakylien tapaan."

– Tyrskyn malli on mittakaavaltaan inhimillinen. Jyrkkä harjakatto luo ilmettä runkosyvyydeltään melko kapeaan taloon, perinteisten kalastajakylien tapaan. Koko elämäni merellä liikkuneena katson saaristolaismaisemaa mereltä päin, kertoo uuden huvilamallin suunnitellut Tuuli Petäjä-Sirén.

Honka Tyrskyn on suunnitellut purjelautailun
olympiamitalistinakin tunnetuksi tullut arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén.

Honka Tyrskyn on suunnitellut purjelautailun olympiamitalistinakin tunnetuksi tullut arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén.

Tyrskyn tehokkaassa pohjaratkaisussa on fiksusti sijoitettu keittiö ja avara oleskelutila, joiden yhteydessä on myös monikäyttöinen parvi. Saunaosastolta on suora pääsy katetulle terassille. Makuuhuoneita on versiosta riippuen joko kaksi tai kolme ja neliöitä 93 tai 106.
 

"Kun istuu olohuoneessa, voi tuntea olevansa osa maisemaa."

– Kun istuu olohuoneessa, voi tuntea olevansa osa maisemaa. Makuutiloissa voi rauhoittua hirsiseinien luomaan lämpimään tunnelmaan, Petäjä-Sirén kuvailee.

Tyrskyssä on harjakaton ansiosta upeaa tilantuntua. Kätevälle parvelle saa vierastilaa, lasten valtakunnan tai toimivat puitteet etätyöskentelylle.Tyrskyssä on harjakaton ansiosta upeaa tilantuntua. Kätevälle parvelle saa vierastilaa, lasten valtakunnan tai toimivat puitteet etätyöskentelylle.

Kurkkaa sisälle Honka Tyrskyyn – katso video!

 
Julkaistu
27.9.2021