• Etusivu
  • Rakentaminen

Uutuushuvila Honka Tyrsky on moderni versio perinteisestä kalastajamökistä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 17.11.2023
20219_72597.jpg

Honka Tyrskyn sisäänvedetyn kulmaterassin alla voi seurata luontoa pohjolan muuttuvissa sääolosuhteissa. Kulku terassille on sekä oleskelutiloista että saunasta.

Kalastajakylistä ja suomalaisesta rannikkomaisemasta inspiraationsa saanut Tyrsky on osa Hongan uusien hirsihuviloiden mallistoa. Ilmeikkään vapaa-ajan asunnon on suunnitellut arkkitehtina työskentelevä olympiamitalisti ja kilpapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén.

Honka Tyrsky on nimensä mukaisesti luonteikas vapaa-ajan asunto, jossa on kallioihin iskevän aallon lujuutta ja sen jälkeistä rauhaa. Ilmavan oleskelutilan erottavat villistä luonnosta vain suuret maisemaikkunat.

"Jyrkkä harjakatto luo ilmettä runkosyvyydeltään melko kapeaan taloon, perinteisten kalastajakylien tapaan."

– Tyrskyn malli on mittakaavaltaan inhimillinen. Jyrkkä harjakatto luo ilmettä runkosyvyydeltään melko kapeaan taloon, perinteisten kalastajakylien tapaan. Koko elämäni merellä liikkuneena katson saaristolaismaisemaa mereltä päin, kertoo uuden huvilamallin suunnitellut Tuuli Petäjä-Sirén.

Honka Tyrskyn on suunnitellut purjelautailun olympiamitalistinakin tunnetuksi tullut arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén.
Honka Tyrskyn on suunnitellut purjelautailun olympiamitalistinakin tunnetuksi tullut arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén.

Tyrskyn tehokkaassa pohjaratkaisussa on fiksusti sijoitettu keittiö ja avara oleskelutila, joiden yhteydessä on myös monikäyttöinen parvi. Saunaosastolta on suora pääsy katetulle terassille. Makuuhuoneita on versiosta riippuen joko kaksi tai kolme ja neliöitä 93 tai 106.

"Kun istuu olohuoneessa, voi tuntea olevansa osa maisemaa."

– Kun istuu olohuoneessa, voi tuntea olevansa osa maisemaa. Makuutiloissa voi rauhoittua hirsiseinien luomaan lämpimään tunnelmaan, Petäjä-Sirén kuvailee.

Tyrskyssä on harjakaton ansiosta upeaa tilantuntua. Kätevälle parvelle saa vierastilaa, lasten valtakunnan tai toimivat puitteet etätyöskentelylle.
Tyrskyssä on harjakaton ansiosta upeaa tilantuntua. Kätevälle parvelle saa vierastilaa, lasten valtakunnan tai toimivat puitteet etätyöskentelylle.

Kurkkaa sisälle Honka Tyrskyyn – katso video!

Honka Tyrsky

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20189_54650.jpg
Kompakti Honka Kontti vaikka lomamökiksi, vierasmajaksi, saunaksi tai työhuoneeksi
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Muotoilija Harri Koskisen 60-vuotiaalle Honkarakenteelle suunnitteleman malliston tyyli on täysin uniikki. Kompaktit mökit soveltuvat parhaiten rentoon asumiseen luonnon keskellä.Honka Kontti -mökeissä luonto on pääosassa. Suomalaisesta männystä valmistetut hirsiseinät rauhoittavat mieltä ja rentouttavat nauttimaan. Valo tulvii suurista maisemaikkunoista sisään ja terassilta avautuu esteetön näkymä ympäröivään maisemaan.– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, kertoo Harri Koskinen.Honka Kontit toimivat niin mökkinä, yksiönä, työhuoneena kuin vierasmajanakin. Kaikki mallit on saatavissa pulpetti- ja harjakatolla, joten niistä löytyy helposti myös olemassa olevan rakennuksen tyyliin sopiva vaihtoehto.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton