Muista tarkistaa syksyllä ainakin nämä kodin 3 kohtaa - ehkäisee kosteusongelmia

Syksyllä kannattaa tarkistaa muutama kodin kosteudenhallinnan kannalta oleellinen seikka. Tarkistaminen ei vie kuin hetken ja hyödyt siitä kantavat pitkälle.

1. Vintin rakenteet

Usein luullaan, että katossa on ongelmia vasta sitten, kun vesi valuu sisälle tai rännit repsottavat. Ongelmia voi kuitenkin syntyä jo ennen tätä. Yläpohjan eli vintin rakenteissa voi piillä kosteutta, joka olisi voitu ehkäistä hyvällä tuulettuvuudella. Silloin puhutaan kondensioilmiöstä, kun kosteus ei pääse kunnolla haihtumaan pois katon sisärakenteista.

Lue lisää ja katso video aiheesta.

Vintillä voi piillä kosteusongelmia. Käy tarkistamassa itse  tai tilaa Vesivekin ammattilainen paikalle.Vintillä voi piillä kosteusongelmia. Käy tarkistamassa itse tai tilaa Vesivekin ammattilainen paikalle.

2. Sokkelin kunto

Pihalla touhuillessa kannattaa samalla tarkkailla kodin kivijalan eli sokkelin kuntoa. Halkeamat, maalin hilseily, kalkkimuodostumat, tummentumat ja erilaiset kasvustot ovat merkki kosteusrasituksesta.

Jos kosteus muhii perustuksissa pitkään, se voi nousta kapillaarisesti myös kodin muihin rakenteisiin aiheuttamaan tuhoja. Muistathan että perennapenkkejä ja muita kasveja ei tule istuttaa sokkelin läheisyyteen. Kasvit sitovat kosteutta ja voivat tukkia salaojaputkistot.

Lue lisää

Sokkelin tarkastaminen kuuluu myös talon pakollisiin huoltotoimenpiteisiin.Sokkelin tarkastaminen kuuluu myös talon pakollisiin huoltotoimenpiteisiin.

3. Sadevesikourut

Sadevesikourut puhdistamalla saat annettua kouruille paljonkin jatkoaikaa.Sadevesikourut puhdistamalla saat annettua kouruille paljonkin jatkoaikaa.

Lika ja ilman muut epäpuhtaudet voivat pinttyä kourujen pintaan todella tiukkaan. Lue vinkkejä kourujen puhdistamiseen.

Jos ryhtyy rännien pesuun, samalla on hyvä myös muutoin tarkistaa sadevesijärjestelmän kunto; ovatko kourujen kaadot oikein, näkyykö ruostejälkiä, ovatko sadevesisuppilot puhtaat roskista.

Ja jos haluat kokonaan eroon rännien puhdistamisesta, kysy tarjous raidoittumattomista ja ruostumattomista Vesivekin Arvo-kouruista!

Pyydä ilmainen kuntoarvio ja raportti

Jos kivijalasta eli sokkelista tai katosta löytyy kosteuden- tai kulumisen merkkejä, niin varaa maksuton kuntotarkastus.

Tilaa raportti


 
Julkaistu
10.9.2021