Pankki ei myönnä remonttilainaa – mitkä ovat vaihtoehdot?

Kun kodin tai kesämökin remontointi tulee ajankohtaiseksi, lähdetään rahoitusta yleensä hakemaan omasta pankista. Joskus käy kuitenkin niin, ettei pankki syystä tai toisesta tee lainatarjousta. Tällöin ollaan ongelman edessä: mitä mahdollisuuksia remontin rahoittamiseen on, jos oma pankki ei myönnä lainaa?

Akuutit remonttitarpeet kannattaa hoitaa ajallaan, sillä odottelu voi pahentaa ongelmaa ja sen myötä lisätä remontin laajuutta ja hintaa.

Akuutit remonttitarpeet kannattaa hoitaa ajallaan, sillä odottelu voi pahentaa ongelmaa ja sen myötä lisätä remontin laajuutta ja hintaa.

Yksi vaihtoehto on tietysti aloittaa tiukka säästökuuri ja toteuttaa remontti sen päätteeksi omilla säästöillä. Tähän voi kuitenkin mennä vuosia, ja pahimmillaan remonttitarve vain kasvaa, kun ongelmia ei korjata heti alkuunsa.

Toinen vaihtoehto on hakea vakuudetonta remonttilainaa verkossa. Perinteiseen pankkilainaan verrattuna tällainen laina on usein helpompi saada. Se voi siis olla ratkaisu tilanteisiin, joissa oma pankki ei ole myöntänyt toivottua rahoitusta.

Miksi pankki ei myönnä lainaa remonttiin?

Kivijalkapankeilla on usein tiukat ehdot remonttilainan myöntämiseen, etenkin jos sen haluaa sitoa osaksi asuntolainaa. Yleensä asuntolainalla voi rahoittaa ainoastaan suuria rakenteellisia remontteja, joiden tarve tulee perustella pankille. Omakotitalon peruskorjaus hoituu siis tarvittaessa asuntolainalla, mutta pintaremonttiin sitä ei ole saatavilla.

Jos taas haluaa rahoittaa remontin pankin vakuudellisella kulutusluotolla, voi sopivien vakuuksien löytäminen olla hankalaa. Esimerkiksi remontoitavalla kiinteistöllä ei välttämättä ole riittävästi vakuusarvoa, jos se on jo valmiiksi vakuutena asuntolainassa.

Pankit toki tarjoavat vakuudellisten luottojen lisäksi myös vakuudettomia lainoja, mutta näidenkin kohdalla ehdot ovat usein muita rahoituslaitoksia tiukemmat. Monesti käykin niin, ettei omasta pankista heltiä remonttilainatarjousta, vaikka toisesta rahoituslaitoksesta sellainen olisi mahdollista saada.

Talon peruskorjausta voi usein tehdä asuntolainalla, mutta pintaremonttiin sitä ei ole saatavilla.Talon peruskorjausta voi usein tehdä asuntolainalla, mutta pintaremonttiin sitä ei ole saatavilla.

Vaihtoehtona vakuudeton remonttilaina

Jos remonttirahoitusta ei saa pankista – tai jos rahoituksen ehdot ovat liian tiukat – voi ratkaisu olla
vakuudeton kulutusluotto. Vakuudettoman lainan korko on tyypillisesti vakuudellista lainaa
korkeampi, mutta muutoin se on monella tapaa helpompi ja joustavampi rahoitusratkaisu.

Vakuudettoman remonttilainan edut:

 • Yksinkertainen ja nopea hakuprosessi – Hakemus täytetään kätevästi netissä ja laina on mahdollista saada tilille jo parin arkipäivän sisällä.

 • Vapaus käyttää laina haluamallaan tavalla – Perinteinen pankki saattaa asettaa remonttilainan käyttökohteille tarkkoja ehtoja, kun taas netistä otetun lainan voi käyttää itse parhaaksi katsomallaan tavalla.

 • Vähemmän paperitöitä – Lainanantajalle ei tarvitse toimittaa asuntoon liittyviä dokumentteja, kuten vakuutustodistuksia tai remonttisuunnitelmaa.

 • Joustava takaisinmaksu – Lainan voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin milloin tahansa ilman ylimääräisiä kustannuksia.


Vakuudeton remonttirahoitus on siis usein pankkilainaa vaivattomampi tapa kattaa rakennusurakan kustannukset. Remonttilainaa valitessa on kuitenkin hyvä muistaa, että lainojen korot vaihtelevat noin 5 prosentista 20 prosenttiin. Tämän vuoksi on syytä pyytää tarjoukset useammalta eri toimijalta ja vertailla korkoja keskenään ennen lopullista päätöstä.

Vertaile remonttilainat helposti

Jos remonttilainoja haluaa kilpailuttaa pitkän kaavan mukaan, voi tarjouksia lähteä pyytämään erikseen netissä toimivilta rahoituslaitoksilta. Helpompi ratkaisu on kuitenkin VertaaEnsin.fi:n kaltaisen vertailupalvelun käyttö.

Kun teet lainahakemuksen vertailupalvelun sivuilla, se välitetään automaattisesti useammalle pankille ja rahoituslaitokselle. Näin saat kerralla hyvän käsityksen siitä, millaisilla ehdoilla Suomessa toimivat rahoituslaitokset voivat myöntää remonttilainaa juuri sinulle. Useamman kuin yhden vertailupalvelun käyttö ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä kaikilla palveluilla on käytännössä sama yhteistyökumppanien valikoima, ja useiden hakemusten lähettäminen voi johtaa huonompaan tarjoukseen tai hylkäykseen.
 

Muista! Lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia, sillä vakuudettoman lainan korko perustuu hakijan tietojen pohjalta tehtyyn riskiarvioon. Tämän vuoksi lainahakemuksessa kysytään muun muassa henkilötietoja, työtilannetta ja nykyisiä lainoja.

Vakuudettoman remonttilainan hakuprosessi:

 • 2. Lisää hakemukseen mahdollinen rinnakkaishakija. Yhdessä avo- tai aviopuolison kanssa haetulle lainalle voi olla mahdollista saada matalampi korko.
 • 3. Saat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme parissa minuutissa. Valitse kokonaiskustannuksiltaan edullisin laina ja siirry rahoituslaitoksen sivuille allekirjoittamaan sopimus verkkopankkitunnuksilla.
 • 4. Lähetä rahoituslaitokselle hakemusta tukevat asiakirjat. Tulotaso täytyy yleensä todistaa joko kolmen edellisen kuukauden palkkakuiteilla tai eläkepäätöksellä.
 • 5. Kun asiakirjat on hyväksytty, saat lainan tilillesi noin 1–2 arkipäivän kuluessa.

Vaikka vakuudettoman remonttilainan voi monesti saada vakuudellista helpommin, ei sitäkään myönnetä kenelle tahansa. Tärkeimmät ehdot lainan saamiselle ovat puhtaat luottotiedot ja riittävä tulotaso, sillä nämä kertovat lainan myöntäjälle, että takaisinmaksu sujuu todennäköisesti ongelmitta. Myös lainan korko määräytyy pitkälti hakijan tulojen ja maksuhistorian perusteella.

Lainan saamisen ehdot

 • ​Säännölliset ja lainasummaan nähden riittävät tulot

 • 18–75 vuoden ikä (pankkikohtaiset ikärajat voivat olla tiukempia)

 • Pysyvä asuinpaikka Suomessa viimeisen 3 vuoden ajan

 • Puhtaat luottotiedot

Hae remonttilainaa >>>
Monesti keittiön uusiminen nostaa asunnon arvoa
lainakustannuksia enemmän.

Monesti keittiön uusiminen nostaa asunnon arvoa lainakustannuksia enemmän.

Esimerkki: keittiöremontin rahoitus remonttilainalla

Keittiöremontti on yksi tyypillisimmistä remonttilainan käyttökohteista. Keittiön uusiminen on myös siitä hyvä käyttökohde lainarahalle, että se nostaa monesti asunnon arvoa lainakustannuksia enemmän.

Keittiöremontin hinta voi olla melkein mitä vain noin 5 000 eurosta ylöspäin, riippuen remontin laajuudesta, valituista materiaaleista ja ostajan omista kädentaidoista. Jos osan töistä saa tehtyä itse, on kohtalaisen mittava urakka mahdollista suorittaa noin 10 000 euron budjetilla.

Vertailupalvelun avulla 10 000 euron vakuudettomat remonttilainat on helppo kilpailuttaa ja laittaa paremmuusjärjestykseen. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää myös lainan avaus- ja tilinhoitomaksut. Vertailun tulokset voivat olla esimerkiksi seuraavat:

taulukko_1

Kuten taulukosta nähdään, keittiöremontin lopullinen hinta voi näyttää hyvin erilaiselta valitusta lainavaihtoehdosta riippuen. Kalleimman ja edullisimman remonttilainan hintaero on esimerkkitapauksessa yli 1 200 euroa, joten säästöä voi kertyä jo vuositasolla yli 400 euroa. Summa vastaa esimerkiksi kuukauden vastikkeita tai kahden hengen edestakaisia lentoja Euroopan sisällä.

Remontin suunnittelu kannattaa aloittaa hoitamalla rahoitus kuntoon ja vertailemalla eri vaihtoehdot huolellisesti. Jos vakuudeton kulutusluotto on sopivin ratkaisu omiin remonttitarpeisiin, voi yli 20 rahoituslaitoksen lainavaihtoehdot kilpailuttaa maksutta VertaaEnsin.fi-palvelussa.

 
Julkaistu
13.9.2021