Nyt on hyvä aika tarkastaa rännit

Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.

syksyn_sade_1920x1080

Tarkastus kaksi kertaa vuodessa

Yleisohjeena sadevesijärjestelmät tulisi tarkistaa keväisin ja syksyisin, sekä poistaa sinne kertyneet lehdet ja roskat. Lisäksi tarkistetaan muun muassa tikkaiden, kattosiltojen ja lumiesteiden kiinnitykset sekä saumakohtien tiiveys. Mahdolliset maalipintaan syntyneet naarmut korjataan paikkamaalilla. Sadevesikourujen asentoa korjataan tarvittaessa ja löystyneet kiinnitykset kiristetään. Katso tarkemmat ohjeet tästä.

Uusimistarve tulisi tunnistaa ajoissa

Rakennuksen sijainti ja olosuhteet vaikuttavat huoltotöiden määrään merkittävästi. Huollon tarve lisääntyy myös ikääntyneillä järjestelmillä. Mikäli huoltotöiden yhteydessä ränneissä ja syöksyputkissa havaitaan merkkejä pinnoitteen kulumista tai materiaalivaurioista, on sadevesijärjestelmän uusiminen ajankohtaista.

Katon kaltevuus, lappeiden koko sekä katemateriaali vaikuttavat sadevesien ohjautumiseen katolla. Oikein suunniteltu ja mitoitettu sadevesijärjestelmä ohjaa sade- ja sulamisvedet luotettavasti sadevesiviemäreihin pois rakennuksen perustuksista. Ammattilaisen toimesta tehty mitoittaminen sekä asennus kohteeseen takaavat sadevesijärjestelmän oikean toimivuuden.

Uudeksi sadevesijärjestelmäksi on hyvä valita järjestelmä, joka on suunniteltu kestämään pohjoisen ankaria ja vaihtelevia sääolosuhteita. Kotimainen Piristeel on pitkän linjan osaaja korkealaatuisten sadevesijärjestelmien, tikkaiden sekä kattoturvatuotteiden valmistamisessa. Piristeelin Pisko-tuotteilla saadaan aikaan laadukas ja toimiva kokonaisuus. Tutustu Pisko-tuotteisiin tästä.
 

Piristeel_1040x585

Muista turvallisuus katolla!

Käynti katolle sekä siellä työskentely tulee olla aina turvallista ja se tulee huomioida jo ennen huoltotöiden aloittamista. Käytä asianmukaisia suojavarusteita kuten valjaita ja turvakenkiä. Huomioi myös olosuhteet, katto on märkänä erittäin liukas. Jos katto on jyrkkä, korkea tai vaikeassa paikassa, suosittelemme antamaan työn alan ammattilaisen tehtäväksi. Näin lisäät turvallisuutta katolla liikkumiseen.

Piskon verran parempaa

Piristeel valmistaa korkealaatuiset Pisko sadevesijärjestelmät tehtaallaan Kauhavalla. Modernissa 18 000 m2:n tehtaassa tuotteiden suunnittelua, korkeaan työturvallisuustasoon perustuvaa valmistusta ja myyntiä ohjaavat sertifioidut ISO 9001:2015 laatujärjestelmä sekä ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmä.

Kaikki Pisko sadevesijärjestelmät ovat kotimaisia avainlipputuotteita. Ne valmistetaan energiatehokkaasti maailman puhtaimmin menetelmin tuotetusta kotimaisesta SSAB:n teräksestä. Sataprosenttisesti kierrätettävistä raaka-aineista yli 90 % saapuu tehtaallemme alle 300 km matkan päästä. Kaikissa vesikattoväreissä valmistettaville Pisko sadevesijärjestelmille myönnetään Suomen olosuhteisiin 50 vuoden tekninen takuu.

Katso lähin jälleenmyyjä


 
Julkaistu
21.4.2023