Uudenlainen akkuimuri hoitaa roskat ja märän lian

Koekäytössä ollut akkuimuri osoittautui heti korvaamattomaksi apulaiseksi. Verstaassa, veneellä ja keittiössä imuri tekee juuri sen minkä lupaa: siivoaa niin märän kuin kuivan sotkun.

Bosch_akkuimuri_laitteenkanto_1920x1080

Hannu Virolaisen, 58, viikonloppu oli tavallisen aktiivinen. Verstaalla hän viimeisteli kummipojalle tulevaa pöytää. Keittiössä valmistui herkullisia lindströminpihvejä kesän viimeisen viikonlopun päivälliseksi. Veikkolan maaseutumaisemassa sijaitsevassa 1950-luvun kivitalossa riittää puuhaa – ja siivottavaa.

Virolaisen testissä oli Boschin akkuimuri Advancedvac 18V, joka on kolmitoiminen: se sopii märän ja kuivan lian imurointiin, pölynpoistoon sahauksen tai hionnan aikana, lehtien puhaltamiseen ja ilman pumppaukseen.

”Ensi kokemukseni imurista oli, että onpa ketterä, monipuolinen ja helppokäyttöinen laite”, Hannu Virolainen sanoo.

Helppo koota ja käyttää

Helppous alkoi jo laitteen kokoamisesta. Putkien, letkujen, pölypussin ja lisäosien kokoaminen toimintavalmiiksi imuriksi sujui intuitiivisesti – käyttöohje olisi toki ollut saatavilla, mutta sitä ei tarvittu. Akun lataamisen jälkeen imuri oli valmis käyttöön.

Ja käyttöä sille tuli: jo ensimmäisen viikonlopun aikana Hannu Virolainen keksi lukuisia kohteita, joissa imuri olisi reippaasti parempi vaihtoehto kuin perinteiset keinot eli harja, rätti ja kaksi kättä tai isompi ja kömpelömpi imuri.

”Akkuimurin ehdottomasti paras puoli on se, että sillä voi imeä myös märkää likaa. Imaisin sillä kellarin lattialle kertyneen veden. Keittiössä sille tuli käyttöä, kun lindströminpihvejä valmistaessani punajuuriraastetta lipsahti lattialle – se on viheliäinen siivottava, mutta imurilla se sujui hetkessä”, Hannu Virolainen kertoo.

Märkä lika kertyy laitteessa erilliseen 3,8 litran säiliöön, kuiva roska ja pöly perinteiseen 8-litraiseeen pölypussiin.
 

Verstaalla ja veneessä

Boschin akkuimuri sopii erityisen hyvin paikkoihin, joihin ei yllä perinteisellä imurilla tai harjalla.

”Akkukäyttöisenä se toimii hyvin veneessä: sen taipuisan letkun ja monipuolisten suulakkeiden ansiosta sillä voi imaista pölyt ahtaimmistakin koloista. Märkäpuolella sillä saa talteen esimerkiksi pilssiveden, jota joskus kertyy veneen pohjalle”, Hannu Virolainen sanoo. Lomareissuilla ahkerasti käytössä oleva vene kelluu parhaillaan kotisatamassa Espoossa, ja Boschin akkuimurille tulee pian käyttöä sielläkin.

Virolaisen talon piharakennuksessa on myös todellinen man cave: entiset kasvihuoneet on muutettu verstaaksi, jossa käsistään kätevä mies saa rauhassa puuhata. Nyt työn alla on muun muassa hänen kummipojalle rakentamansa puinen pöytä, jonka pinnan hän hioi sileäksi.

Bosch_akkuimuri_hiontakuva_1920x1080

”Hiomisessa ja sahaamisessa syntyvä pöly on kätevää imaista pois saman tien. Boschin akkuimurin liittäminen hiomakoneeseen onnistui tosi kätevästi soviteholkin avulla. Näin pieneen hommaan en olisi viitsinyt kiinnittää isompaa imuria”, Virolainen kertoo.

Kun laite on akkukäyttöinen ja kevyt käsitellä, se on helppo kantaa myös esimerkiksi autoon. Imurilla puhdistuvat niin penkit kuin jalkatilat.

Kompakti ja monikäyttöinen

Boschin akkuimuri paitsi imee myös puhaltaa. Siten se sopii esimerkiksi lehtipuhallukseen.

Ketterästi liikkuva imuri sopii etenkin pienempien lehtien ja alueiden puhtaaksi puhaltamiseen. Ja jos perheessä on lapsia, uimalelut ja puhallettava altaat täyttyvät kätevästi.

Akkuimurin monikäyttöisyys miellyttää Hannu Virolaista: aina käsillä olevan laitteen ottaa helposti mukaansa monenlaiseen pikku siivoukseen. Paketti on kaiken kaikkiaan kompakti, sillä lisäosat saa kiinnitetyksi laitteeseen ja letkun kiedottua laitteen ympärille.

Bosch_akkuimuri_kantovalmiina_1920x1080

”Boschin vihreän linjan laitteet olivat minulle jo entuudestaan tuttuja, ja tämä täyttää mainiosti paikkansa tuoteperheessä. Iso plussa on akkujen yhteensopivuus saman sarjan laitteiden kanssa. Kaltaiselleni aktiiviselle puuhaajalle imuri on jokapäiväinen, kätevä apuri”, Hannu Virolainen sanoo.
 

AKKUIMURI ADVANCEDVAC 18V - 8 SOLO

Tekniset tiedot
Akun jännite 18,0 V
Tilavuus (brutto) 8 l
Tilavuus (nesteet) 3,8 l
Laitteen mitat (P/L/K) 376 mm x 278 mm x 295 mm
  • Bosch Advancedvac 18V 8 akkuimurin suositushinta on 129,90 € ilman akkuja ja laturia.
  • Laite toimii kaikilla 18V akuilla 2,5 - 6,0Ah. Tutustu POWER FOR ALL -akkujärjestelmään.
  • Saatavissa hyvin varustelluilta Bosch jälleenmyyjiltä syyskuun alusta alkaen.
pfa-alliance-18v--8a052b70de8e42f5ac027a88bb8e5e2a

Näin akkuimuri toimii - Katso video!

 
Päivitetty
9.9.2021