• Etusivu
  • Rakentaminen

Näyttävyyttä, tilantuntua ja ihanaa luonnonvaloa – tutustu syksyn upeisiin hirsitalouutuuksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 17.11.2023
20219_72250.jpg

Hongan uusissa talomalleissa on tehokkaasti hyödynnetyt neliöt yhdistyvät arkkitehtoniseen tilantuntuun. Kuvassa on näyttävän moderni Honka Havu.

Hongan uusi odotettu hirsitalomallisto on julkistettu. Honka Havu, Sumu ja kaksikerroksinen Touko ihastuttavat maisemaikkunoillaan ja avaran toimivilla pohjaratkaisuillaan. Talomalleissa on yhdistetty omakotitalo- ja vapaa-ajan asumisen parhaat puolet, mikä kiinnostaa tässä ajassa erityisesti.

– Asiakkaidemme tarve ilmavuudelle ja tilojen muunneltavuudelle on poikkeusolojen takia edelleen kova, mikä näkyy vahvasti syksyn uutuusmallistossamme. Koen, että nyt asiakkaat etsivät unelmien taloilleen myös ideaaleja ympäristöjä, jotka voivat olla kauempanakin kaupungin vilskeestä. Havu, Sumu ja Touko kaikki sopivatkin väljemmille kaava-alueille kaupunkitaloiksi tai ympärivuotiseen vapaa-aikaan, kertoo Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.

Tutustu myös Hongan syksyn uusiin mökkimalleihin ja alkuvuoden hirsitalouutuuksiin!

Honka Havu

Honka Havun uudenlainen pohjaratkaisu antaa mahdollisuuden kiertää tiloja ympäri. Korkean olohuoneen suuret ikkunat avautuvat maisemaan ja tuovat valoa myös yläkertaan. Lisäksi eteistila on korkea ja valoisa. Yläkerran suuri makuuhuone ja oleskelutila tuovat asumismukavuutta perheen aikuisille. Makuuhuoneeseen ja oleskelutilaan saa helposti myös etätyöpisteet.

– Havu on muotokieleltään pelkistetyn upea ja pohjaratkaisultaan mielenkiintoinen, sillä tilaan voi tulla eri reittejä pitkin. Kuitenkin jokainen tila rauhoittuu omaksi kokonaisuudekseen. Talossa on todella vahva tilantuntu – korkean, valovoimaisen olohuoneen kruunaavat Honka Frame -maisemaikkunat, Anne Mäkinen kuvailee.

Katso Honka Havun pohjaratkaisut ja lisää kuvia >>>

Honka Sumu

Honka Sumun yksitasoisesta pohjaratkaisusta on neljä eri versiota, jotka sopivat hyvin sekä lapsiperheen että pariskunnan tarpeisiin. Malli soveltuu hyvin myös ympärivuotiseen vapaa-aikaan.
Honka Sumun yksitasoisesta pohjaratkaisusta on neljä eri versiota, jotka sopivat hyvin sekä lapsiperheen että pariskunnan tarpeisiin. Malli soveltuu hyvin myös ympärivuotiseen vapaa-aikaan.

Honka Sumu hurmaa valoisuudellaan ja vahvalla luontoyhteydellään. Suuret ikkunat päästävät valon virtaamaan vapaasti ja avaavat oleskelutiloista näkymät vastakkaisiin suuntiin. Yksityisemmät tilat on sijoitettu talon siipiin. Katettu terassi tuo lisää viihtyisää oleskelutilaa lämpimiin kuukausiin. Tilavat makuuhuoneet maisemaikkunoilla antavat hyvät mahdollisuudet etätyöskentelyyn.

– Sumu on kompaktimpi sisarmalli suositulle Apollo-hirsitalollemme. Kahteen ilmansuuntaan olevien näyttävien maisemaikkunoiden ja 25 neliön terassin ansiosta tuntuu kuin asuisi luonnon ja sisätilan välimaastossa. Sumu on muodoltaan yksinkertaisen tyylikäs, Mäkinen luonnehtii.

Katso Honka Sumun pohjaratkaisut ja lisää kuvia >>>

Honka Touko

Touko on talomallina monipuolinen, sillä lähtökohdaksi voi valita joko yksi- tai kaksikerroksinen version, joka muokataan oman perheen tarpeisiin. Ulkonäköä voi varioida ruudullisilla tai ruuduttomilla ikkunavaihtoehdoilla.
Touko on talomallina monipuolinen, sillä lähtökohdaksi voi valita joko yksi- tai kaksikerroksinen version, joka muokataan oman perheen tarpeisiin. Ulkonäköä voi varioida ruudullisilla tai ruuduttomilla ikkunavaihtoehdoilla.

Hongan mallistoon alkuvuonna 2021 tullut Touko on saanut suuren suosionsa vuoksi nyt myös kaksikerroksiset kokovariaatiot. Kaksikerroksinen Honka Touko on suunniteltu upeita maisemia ja suurta tilantuntua arvostaville. Modernit yksityiskohdat kohtaavat klassisen harjakaton, jonka alla on toimiva ja tehokas pohjaratkaisu.

– Toukon korkeassa oleskelutilassa on jopa sakraalimaista tunnelmaa. Iso päätyikkuna antaa huikean näkymän ja luonnonvaloa eri huonetiloihin – myös yläkerran oleskelutilassa voi rauhoittua maiseman äärellä. Tässäkin talomallissa on vahva luonnon läsnäolo, Anne Mäkinen kuvailee.

Katso kaksikerroksisen Honka Toukon pohjaratkaisut ja lisää kuvia >>>

Ota ensiaskel kohti omaa unelmakotia

Haaveiletko oman hirsiunelmasi toteuttamisesta? Jätä Hongalle yhteydenottopyyntö, tilaa kotiin ilmaiseksi haluamasi hirsikotiesitteet ja ota kuunteluun ensirakentajan matkasta kertova Hirsipodi-podcast!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
202211_80349.jpg
Suunnitteletko hirsi­kodin rakentamista? Rakenna ainutlaa­tui­selle hirsitalo­alueelle
Haaveiletko asumisesta kauniin luonnon ja hirsisen naapuruston ympäröimänä? Jos vastaat kyllä, sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa unelmasi. Hongalla on myynnissä tontteja uudelle hirsitalojen omakotitaloalueelle Mäntsälään ja merelliselle hirsihuvila-alueelle Paraisille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
Laituri järven rannalla
Mökin ilmanvaihto kesäksi kuntoon
Onko kesämökillä ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Silloin voi olla aika päivittää rakennuksen ilmanvaihto.
Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Energia
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton