Suojaudu syksyn sateilta ja tuulelta lämpimillä työvaatteilla

Kesä alkaa olemaan ohi ja ilmat viilentyvät. Shortsit vaihtuvat pitkiin housuihin ja t-paidan päälle lisätään lämpimämpää kerrosta. Myös sade ja tuuli tuovat omat haasteensa pukeutumiseen. Nyt onkin hyvä aika kurkata vaatekaappiin ja tarkistaa työvaatteiden kunto.

Huomiovaatteet kuva 2

Muista näkyä!

Hämärän lisääntyessä on tärkeää tulla nähdyksi. Huomiovaatteen tärkein tehtävä on onnettomuusriskien vähentäminen. Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Laadukkaat huomiovaatteet ovat turvallinen valinta niin työmaille kuin kotiremppaajallekin. Heijastimilla varustettuja vaatteita voi hyödyntää myös lenkillä ja metsäretkillä.

Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!

IKH:lta löydät tyyppihyväksytyt Helly Hansen ja Patron huomiovaatteet. Helly Hansen on suunnitellut tuotteensa ankariin pohjolan olosuhteisiin. IKH:n oman Patron malliston suunnittelija on suomalainen ja vaatteiden hintalaatu-suhde on erinomainen. 

Katso kuvastoista mahtavat työvaatevalikoimat:

Patron Helly Hansen
Keltainen sadetakki pitkä PAT530

Suojaudu sateelta

Sadevaatteet on oiva lisä työvaatevarustukseen varsinkin näin syksyisin. Valikoima on laaja ja voit valita työtehtävääsi sopivan varustuksen. Sadevaatteet on varusteltu heijastimilla, joten näyt pimeälläkin. Vedenpitävät saumat takaavat kuivana pysymisen.

Jos sadevaatteet ei sovi työhösi, niin tutustu esimerkiksi kuoritakkeihin. Takkien heijastavat yksityiskohdat, irrotettava huppu ja piilossa olevat kiristysnyörit tuovat turvallisuutta työmaalle.

Pysy lämpimänä

Tuulen- ja sateenpitävien vaatteiden lisäksi yksi parhaista tavoista pysyä lämpimänä on kerrospukeutuminen. Syksyllä riittää hyvin kolme kerrosta: alus-, väli- ja kuorikerros. Talvella tähän kannattaa lisätä vielä eristyskerros, mikä suojaa pakkaselta.

Hyvä aluskerrasto siirtää kosteutta tehokkaasti pois iholta. IKH:n valikoimassa olevat kerrastot tuntuvat miellyttävältä ihoa vasten ja materiaalit ovat antibakteerisia.

Asiantuntevat myyjät auttavat

IKH:n myymälöissä on laaja valikoima erilaisia työvaatteita. Myymälöistä löydät miestenvaatteiden lisäksi naisten ja lasten mallit. Vaatteiden kokolajitelma on suuri, joten jokaiselle löytyy varmasti sopivat. Koulutetuilta työvaatemyyjiltä saat asiantuntevaa palvelua työvaatteiden valintaan.

IKH:lta ostamasi työvaatteet voit myös profiloida yrityksellesi sopivaksi myymälöiden painatus- ja brodeerauspalvelun avulla!

IKH painatuspalvelu

Huomioi pesuohjeet ja pidennä vaatteiden käyttöikää

Kun peset työvaatteet oikein, pidennät niiden käyttöikää. Tutustu huolella vaatteissa oleviin hoito-ohjeisiin. Lajittele pyykit likaisuuden ja värin sekä pesuohjelman lämpötilan mukaan. Pese EN-merkityt suojavaatteet aina erillään muusta pyykistä. Käännä vaatteet nurin, sulje vetoketjut ja tarrat ennen pesua. Vältä vaatteiden turhaa liotusta. Ota huomioon vaatteiden materiaali. Esimerkiksi villatuotteet puhdistuvat hyvin myös tuulettamalla.


 
Julkaistu
27.8.2021